torstai 18. helmikuuta 2016

Unelmapäivä, kun taivaalta sataa karkkia - Penkkarit 2016

Tyttöjen mielestä yksi vuoden parhaista päivistä ajoittuu helmikuun puoleen väliin, torstaihin juuri ennen hiihtolomaa. Päivä, jolloin taivaalta sataa karkkia. Tänään on se päivä - penkkarit.

Pipo täynnä karkkia
Olimme tyttöjen kanssa jo hyvissä ajoin aamupäivästä parveilemassa lukion pihalla. Jumppasalista kuului musiikkia, ja pian alkoikin ulos astella hauskoihin asuihin pukeutuneita lukion kolmasluokkalaisia. Oli banaania, vankikarkuria, possuja ja kanoja. Kaikki niin iloisia ja onnellisia - koko elämä edessä, jes! Pitkä urakka lukion kurssien kanssa on ohi ja lukuloma on alkamassa. Sitä ennen kuitenkin kolmoset juhlivat koulun päättymistä penkkareilla ja monet ABI-risteilyllä.

Kakkosluokkalaiset kantoivat ABIT koulusta ulos rekkoihin. Rekkojen kylkiin oli kiinnitetty hauskoja lakanoita ajankohtaisin tekstein. Nokkelia juttuja!


Sitten alkoikin karkkisade. Namusia lenteli sinne sun tänne ja tytöt juoksivat karkkien perässä ja keräsivät herkkuja pipoihinsa ja taskuihin.


Kun kaikki oli valmista, rekat lähtivät liikenteeseen ja ajoivat paikalliselle ala-asteella, jonka jälkeen matka jatkui Helsingin keskustaan. Helsingin ABI-rekat kokoontuvat yhdeksi letkaksi ja ajavat tietyn vakkarireitin peräkanaa karkkia yleisölle heitellen, juhlien ja iloiten päättynyttä koulunkäyntiä. Keskustan rekkaparaati on pitkä, koostuen yli sadasta rekasta.


Nyt iltapäivä onkin mennyt tytöillä karkkeja järjestellessä. Välillä he ovat leikkineet ABIa ja käyneet heittämässä äidille suklaita päiväkahvin kaveriksi.

Today was a great day! The sky was full of candies. Perfect day thought my kids. Penkkarit is a tradition among Finnish upper secondary school students. The event is celebrated in mid-February as the final day of school before the final year students start to study for the matriculation exams. The celebration includes throwing candy at the kids and it ends with the final year students riding away from the school on lorries. They drive to the city centre making a parade with other school students. They sing songs and throw candy to the children. A day full of joy!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...