maanantai 15. helmikuuta 2016

Yksilöity lahja lapselle

Pienet lapset rakastavat varmasti kaikki omaa nimeään. Lapsilla on läheinen suhde omaan nimeensä ja etunimi on tärkeä osa identiteettiä. Nimihän on vahva minuuden edustaja ja varmasti ensimmäisiä omia asioita, joita lapsi alkaa ymmärtämään. Usein kerron lapsille iltasadun, jossa seikkailee kolme tyttöä. Satuhahmojen nimet ovat samat kuin tyttöjemme ja huomaan, että lapset kuuntelevat tarinaa tarkkaavaisesti, koska haluavat tietää, mitä se "oma" hahmo puuhastelee sadussa.


Nyt minun ei tarvitse enää keksiä tarinoita, sillä tyttäremme saivat Kirjasiskoilta lahjaksi hauskat yksilöidyt kirjat. "Tyttö, joka unohti nimensä"-satukirjan seikkailu perustuu lapsen oman nimen kirjaimiin. Esimerkiksi SUVI-nimisessä kirjassa seikkailu vie vierailulle Sela-Sydämen, Uinu-Uimarenkaan, Vinkku-Virtahevon ja Irkku-Ilveksen luokse. 2-vuotiaamme alkaa aina kikattamaan kirjassa kohdassa, jossa hänen nimensä mainitaan.

Kirjan kuvat ovat käsinpiirrettyjä ja värikkäitä. Kuvia on kiva katsella vaikka vähän pidempäänkin.


Kirja on mainio vaikka ristiäis- tai nimiäislahjaksi tai kummi- tai syntymäpäivälahjaksi. Kirja sopii myös vähän vanhemmille lapsille, jotka harjoittelevat kirjoittamaan omaa nimeään. Tarinassa kun käydään läpi kirjaimia, jotka kuuluvat lapsen omaan nimeen. Kirja on siten toimiva monella eri tasolla. Nerokas idea!

Kirjoja voi tilata Kirjasiskojen nettisivuilta täältä

Kirjat on saatu blogin kautta, mutta kokemukset ja mielipiteet ovat perheen omia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...