torstai 17. maaliskuuta 2016

Coolein lastenteatteri - AtomiAatos

Saimme tyttöjen kanssa kutsun Helsingin Kaupunginteatterin AtomiAatoksen ensinäytökseen. Olimme kutsusta luonnollisesti kovin otettuja ja innostunein mielin lähdimme Studio Pasilalle. Olihan tästä esityksestä jo kuhistu, sillä kyseessä on varsinen räppipläjäytys, johon itse Paleface on tehnyt musiikin.


Valot himmenivät ja lavalla aukesi muuttolaatikon luukku ja niin tarina lähti käyntiin. Aatos on pieni poika, joka on juuri muuttanut äidin kanssa kahden uuteen kotiin. Perheen elämäntilanne on muuttunut ja elämän palaset hakevat uusia paikkojansa - äiti ja Aatos pärjäilevät nyt kahdestaan vaihtelevalla menestyksellä, mutta rakkaus ja toisistansa välittäminen hehkuu joka tilanteessa kauniisti läpi. Tarinassa osansa saavat myös Biojätemies ja unikaveri Säyneinen. Tunteiden laajaskaala ikävästä ja halipulasta aina kaikkivoipaan AtomiAatokseen mahtuu puolituntiseen. Niin vanhempien ero kuin kierrättämisen tärkeys käsitellään tyylikkäästi, hauskasti ja esimerkillisesti. "Tiesitkö, että kananmunakennotkin voi laittaa bioastiaan?"

Vaikka tarinan aiheet olivat hyvin arkisia, jokapäiväisiä ja osa niistä monen meistä elämää, oli tarinat saatu puettua hauskoihin letkautuksiin, hersyviin roolihahmoihin ja ennen kaikkea mahtipontiseen musiikkiin. Salaa karkkia syövä äiti piukoissa urheilutrikoissa muuttohässäkän keskellä oli sympaattinen näky ja sai yleisössä olevat äidit nauramaan ääneen.

Kuva Mirkku Merimaa
Näytelmän musiikista vastaa Paleface, how cool is that??  Musiikki oli todella mahtipontista ja nokkelaa, ja tekstit oivaltavia, hauskoja, opettavaisia ja jopa julistavia. Musiikki olisi kantanut isommallakin stagella ja uskon, että niistä ainakin joku jää elämään myös teatterin ulkopuolella. Paleface osaa kielellä kikkailun ja saa suollettua nokkeliin teksteihinsä loistavia ajatuksia. Lapsiyleisölle tarjotaan varsinaisia herkkupaloja, joista mukaan tulevat aikuiset pääsevät jaolle.
Kuva Mirkku Merimaa
Näytelmä on tarkoitettu päiväkoti-ikäisille ja ikäsuositus on 4-vuotiaasta ylöspäin, mutta mielestäni esitys on monitasoinen. Siinä missä 2-vuotias ihmetteli Biojätemiehen hauskaa lehtikaalihelttaa, kuunteli 6-vuotias tarkasti hänen sanomisiaan kierrättämisestä, maatumisesta ja kompostoinnista. AtomiAatos uppoaa monen ikäiseen lapseen. Esityksen kesto on n. 35 minuuttia ja sehän on täydellisen mittainen myös taaperoille.

Näytelmä on inspiroiva ja ajatuksia herättävä. Koko kotimatkan keskustelimme tyttöjen kanssa esityksessä käsiteltyjä aiheita ja siinä olleita tunteita. Huippu esitys, joka on ohjelmistossa nyt! Varaa liput tästä

Kuva Mirkku Merimaa
Näytöksen jälkeen tytöt tapasivat Palefacen ja pääsivät samaan kuvaan hänen karhumaiseen syliin. Aika viileetä!Studio Pasila sijaitsee alle 5 min kävelymatkan päässä Pasilan juna-asemalta. Vaunut saa sisään teatterin tuulikaappiin ja eteisaula on tilava, jossa mahtuu lasten kanssa pukemaan ja riisumaan.

We got an invitation to the AtomiAatos kid's theater premier. A famous Finnish rap artist Paleface has done the music to it and it was fantastic. Funny, well-made and a great story. We loved it!

6 kommenttia:

 1. Wau mikä kokemus! En tiedä miten en ole kuullut tästä teatterista aiemmin. Kuulostaa todella kivalta :) <3

  VastaaPoista
 2. Oli kyllä kivaa! Eikä hätää, tänään oli ensiesitys, joten hyvin kerkee vielä näkemään ;)

  VastaaPoista
 3. Oi mikä kokemus! Kuulostaa tosi kivalta! :)

  VastaaPoista
 4. Mekin käytiin katsomassa. 4-vuotiasta vähän pelotti jotkut kohdat, mutta pääasiassa tykättiin. :D Kirjoitin käynnistämme pätkän, jos haluat käydä katsomassa, mitä me ajattelimme esityksestä:D
  http://luomutsi.blogspot.fi/2016/03/teatteria-ja-palefacea-lapsille.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kivasti kirjoitettu. Kiitos, kun kävit jakamassa kirjoituksen.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...