sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Go Expo 2016 messukatsaus

Sain sunnuntaiaamuna iloisen puhelun ystävältäni. Heillä oli ylimääräisiä lippuja Go Expo messuille, haluaisimmeko lähteä käymään. No tottahan toki, aina sitä sen verran voi kiireisen sunnuntain aikataulua tiukentaa, että pääsimme iltapäivästä muutamaksi tunniksi pienimmän kanssa messuilla pyörähtämään.

Tässä messuanti kategorioittain.

Hyödyllisin oli Pistä pyörät pyörimään -osasto, jossa kannustetaan kaupunkilaisia pyöräilemään. HSL:n Reittiopas uudistuu vuonna 2016. Reittiopas tuo apua pyöräreittien suunnitteluun. Itse liputan hyötypyöräilyn puolesta vahvasti. Sähköavusteisella laatikkopyörällä kuljemme monesti nopeammin paikasta toiseen kuin jos kulkisimme julkisilla. Emme ole aikatauluista riippuvaisia, eikä tarvitse miettiä mahdummeko tuplavaunuilla bussiin ja toisaalta taas ei tarvitse miettiä löytyykö parkkipaikkaa, kun kuljemme pyörällä. Tutustu https://www.hsl.fi/pyoraily http://ulkoilukartta.fi ja http://pk.reittiopas.fi. Messuilla sai myös testiajaa sähköpyöriä. Minulla on sellainen kutina, että sähköpyörien suosio tulee kasvamaan hurjasti tulevina vuosina. 

Coolein: Tämä Super Yellow merkki on minulle entuudestaan tuntematon, mutta minun on pakko ottaa tästä merkistä selvää. Nuo pipot ja hatut olivat vaan niin cooleja.


Hyväsydämisin: Team Rynkeby hyväntekeväisyystiimi, joka pyöräilee syöpäsairaiden lasten hyväksi


Kultaisin oli tämä lehtikullattu Jopo. Kultaaminen kesti neljä työpäivää, jopon kokoaminen 15 minuuttia. Hinta 4990 euroa ja toimitusaika 2 kk. Sniif! Vieläkin haikailen ihanan joponi perään joka varastettiin viime kesänä Pori Jazzeilla, eikä kyseessä edes ollut kullattu versio. ;)


Houkuttelevin oli Padel, tuo maailmalla voimakkaasti kasvava mailapeli. Padelia pelataan nelinpelinä yhdistäen tennistä ja squashia. Eikös Hernesaaren rannassa Cafe Birgitan kupeessa ole "Padel-häkkejä"? Tätä lajia täytyy ehdottomasti päästä kokeilemaan.

Söpöimmän tittelin vei ehdottomasti tämä ihastuttava polle. 


Tuntemattomin laji oli KIN BALL, jota pelataan tuollaisella megaisolla kevyellä pallolla. Peli on joukkupeli, jossa kentällä on neljä pelaajaa kolmesta eri joukkueesta. Muita sääntöjä mm. syöttäjän tulee sanoa "ONIKIN" ja vastapuolen joukkueen väri ennen pallon syöttämistä ja kaikki saman joukkueen pelaajat tulee koskettaa palloa syöttö hetkellä... Mielenkiintoinen ja hauskanoloinen uusi tuttavuus.


Värikkäimmät ja omaa silmää miellyttävimmät olivat nämä Alberton golfvaatteet. Oma green card on lepäillyt viime vuodet, mutta nyt on tulevalle kesälle jo muutamat rangetreffit sovittuna, joskohan sitä nyt lasten kasvun myötä liikenisi jälleen aikaa golfille.


Hauskimmalta näytti huuvaus.


Herkullisin ei vain sen takia, että lapsi sai maukkaan välipalan messuilla,vaan ihan oikeasti, Arlan Luonto + jugurtteja syödään meillä muutenkin. Oletko jo maistanut?


Trendikkäin tuntui olevan edelleen kaikki extremelajit kuten Extreme Run, mutta myös Fittness Warrior, triathlon yms. Monet USA:ssa asuvat kotiäitiystäväni treenaavat viikottain armyhenkisissä bootcampeissa ja uskon, että Suomessakin tällaiset jutut tulevat yleistymään taviskansan suosimaan. Minusta yllättävää oli myös nyrkkeilykehässä harjoitettavien kamppailujen iso näkyvyys messuilla.


Hellyyttävin oli ehdottomasti kepparitytöt, kepparitarpeistopuodit ja tietysti keppariestekisat. Oli niin liikuttavaa katseltavaa kun lapset pomppivat esteiden yli keppareiden kanssa. Hieno liikuntaharrastus monelle heppahullulle.


Kävittekö Go Expo messuilla viikonloppuna? Mikä oli messujen anti?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...