perjantai 11. maaliskuuta 2016

Kevään eka

Aamupäivällä puuhasteltiin tyttöjen kanssa sisällä. Aamu oli pilvinen ja aloitettiin päivä kotosalla. Facebook-seuraajani saivatkin heti aamusta nähdä "Kotiäidin Cocktailin", jolla tämä päivä aloitettiin. 
  No tehtiin me muutakin - pääsiäisvalmisteluja ja askarreltiin. Muistakaahan laittaa kauppalistaan merkintä multapussista ja rairuohosta. Rairuohot on hyvä laittaa viikonloppuna kasvamaan, jotta hyvät puskat kerkee kasvamaan pääsiäiseksi. Itselläni käy usein, että kastelen ruohoa liian vähän ja siksi kasvu on melko niukkaa. Nyt onneksi isommat tytöt hoitavat kastelun. Lääkeruisku tai sumutinpullo on muuten melko hyvä kasteluun lapsilla, ettei siemenet aivan lillu. 
Lounaan jälkeen alkoi aurinko pilkottamaan ja taivas repesi. Lähdettiin tyttöjen kanssa ulkoilemaan. Linnut lauloivat ja aurinko paistoi. Kadunlakaisija putsasi katuja ja bongattiin kevään ekat kukat. Mielettömän keväistä!


Keväisissä tunnelmissa tytöt päättivätkin ottaa pyörät alleen. Kumit oli kaikissa pyörissä aivan tyhjät, joten ei kun pumppailemaan. Meillä yleensä isä hoitaa nämä hommat, joten siinä oli pientä säätöä, jotta sain ilmaa pyöriin, mutta onnistuihan se lopulta. Tässä vaiheessa oli jo niin kuuma, että menimme lähikaupasta ostamaan kevään ekat jätskit, jotka sitten herkuteltiin keväisessä auringossa. Kevään eka pyöräretki - oi sitä vauhdin hurmaa ja tuulta tukassa. Aah! Minulla on ihan sellainen kutina, että tästä kesästä tulee paras kesä ikinä. 
Pyöräily on niin kiva liikkumistapa, lapset viihtyvät ja eteneminen on niin paljon vauhdikkaampaa kuin kävellen. Meillä on kaikki lapset lähteneet potkupyörällä vähän reilu 1,5-vuotiaana liikenteeseen ja siitä sitten pikkuhiljaa polkemaan. Pääsemme pienile lenkeillekin jo, kun lapset polkevat tai potkuttelevat ja minä juoksen rinnalla.  Kevään eka jätski ulkona auringossa on niin herkullinen. Vaikka meren rannassa meri hohkasi vielä melko kylmää ilmaa, "nautimme" silti jätskit urhoollisesti rannassa.

Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua!The spring is on its way. We found first flowers of the spring, took a first bike ride with kids and ate ice cream in the sun. I can feel that this is going to be the best summer ever! Have a great and sunny weekend!5 kommenttia:

  1. Voi että odotan tännekin kevään ensimmäisiä kukkia - meillä on lunta vielä vaikka kuinka yhh! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se kevät varmasti pian teillekin saapuu. Varo vaan ettei aivan yllättäen ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...