lauantai 26. maaliskuuta 2016

Kun pääsiäissuunnitelmat vaihtuvat lennossa

Alun pitäenkin lähdimme tähän pääsiäiseen hyvin keposin suunnitelmin. Takana on todella hektinen ajanjakso ja tuntuu, että mieheni kanssa emme ole kerenneet keskustelemaan what's up viesteillä lähetettyjä kauppalistoja syvällisemmin pitkiin aikoihin.
No mutta lähtökohta ja toive oli päästä mökille. Näin sieluni silmin kuinka aurinko paistaisi. Lapset voisivat riisua kuoritakit pois ja olla fleecellä. Laittelisimme linnunpönttöjä ja muita kevätaskareita ja illalla pujahtaisimme paljun lämpöön.


No kuinkas sitten kävikään. Lähdimme pitkäperjantaina mökille. Ilma oli ankean harmaa, räntää satoi ja kosteus ja kylmyys meni luihin ja ytimiin. Laitoimme urhoollisesti mökin lämpenemään. Lapset tutkivat paikkoja talven jäljiltä, mutta piha oli lumen ja hiekan sekoittama sössö ja aamupäivän ulkoilun jälkeen vaatteet olivat aivan märät ja hiekkaiset. Mieheni lämmitti saunan, jottta vaateet saataisiin kuivaksi. Kun sauna oli jo lämpenemässä, hakkasi hän myös jäähän meille avannon, mutta aavisti jo heti, että paljua on turha alkaa lämmittämään, tuskin jäisimme yöksi. Lapsille laitettiin tramppa ja he pomppivat räntäsateessa. Lapsiahan ei sää haittaa, se on meidän aikuisten juttu. Komeat uudet linnunpöntöt saatiin kohmeisin sormin asennettua, mutta kun mökki oli edelleen alkuillasta kolea ja edes villasukat eivät saaneet varpaita lämpöiseksi, pakkasimme saunan ja avantouinnin jälkeen auton ja hurautimme kotiin. Onneksi mökki on hyvin lähellä, joten tällaiset pikalähdöt ovat meille hyvinkin tavanomaista huonon sään sattuessa. Joissakin tilanteissa saatamme olla hyvinkin erähenkisiä, telttailla ja nauttiakin tietynlaisesta askeettisuudesta, mutta eiliseen tunnetilaan se ei sopinut ei sitten ollenkaan, jokainen pieni "vastoinkäyminen" tuntui suurelta ja ylitsepääsemättömältä. ;)
Kotona lämmitimme vielä uudestaan saunan, haimme take-awayta, paistoimme vohveleta ja nautimme kodin lämmöstä. Takatalvi pöh, sait minut nujerrettua, mutta vain hetkeksi.
Töissä käyvillä ihmisillä on lomaa niin vähän ja se on kallisarvoista herkkua, joten loman pitää mielestäni tuntua lomalta ja hyvältä, eikä saa mielestäni olla nihkeetä suoriutumista, kuten se meidän liian aikaisella mökkireissulla olisi ollut. Suunnitelmia ja mielipiteitä voi ja on hyvä vaihtaa, jos tuntuu, että loma tai matka ei ota tuulta purjeisiinsa.


Tänään otimme lomailussa varman päälle. Koska sää oli edelleen ankean harmaa ja sumuinen heti aamusta, pakkasimme uimakamat kassiin ja suuntasimme Flamingoon kylpemään. Rrrrrakastan sitä +32 asteen lämpöä ja meidän vesipedot polskivat vedessä naamat naantalin aurinkona. Flamingoon oli tullut uutuutena whippit-rata. Olimme juuri vähän aikaa sitten esikoisen kanssa katsoneet Wipe out-ohjelmaa ja keskustelleet kuinka siistiä olisi päästä rataa kokeilemaan. No nyt se oli mahdollista. Vaikka olihan whippit-rata vain murto-osa Wipe out-ohjelman radasta, niin silti tuollaiset pienet tirriäiset pääsivät aivan kikseihin siinä ja kyllä tämäkin mama kävi siinä kokeilemassa taitojansa :) Niin hauskaa! Tytöt temmelsivät radalla, välillä käytiin vesiliukumäessä, syötiin toisten tekemää ruokaa ja lomapäivä oli juuri niin helppoa ja hauskaa, kuin se tähän meidän tämän hetkiseen moodiin sopi. Elämä on tällä hetkellä aika hektistä, joten tähän tilanteeseen sopiva loma on lillumista, huoletonta naurua ja hassuttelua, sellaista lataavaa ajanviettoa. Tänään pistettiin kaikki leikiksi. Illalla syötiin herkullinen pääsiäisillallinen ja jälkkäriksi pakattiin picknik-koriin megaisot Kindermunat ja viltti ja retkeiltiin olkkarin lattialla. Hassun hauska lankalauantai!

Huomenna aamulla starttaamme auton ja lähdemme pikku reissulle, joka sekin tuli aivan ex tempore yllättäen tässä muutama päivä sitten ohjelmaan. Joten nyt kun lapset simahtivat, alan pikaisesti pakkaamaan. Ihan tarkkaa tietoa ei ole mitä tuleman pitää, mutta se tässä onkin parasta. Instagramiin päivittelen jotain matkamme varrelta, mutta pariin päivään en blogia päivitä.

Miten teidän pääsiäinen on mennyt? Onko se edennyt suunnitelmien mukaisesti?

Hauskaa pääsiäisen jatkoa!

2 kommenttia:

  1. Hih, joskus sitä pitää hiukan luovia ja mennä fiilisten mukaan :) Ja mun mielestä hyvä että annoitte periksi tuolle ajatukselle että "pitäisi olla mökillä" .
    Meillä on mennyt pääsiäinen oikein kivasti kotosalla, eikä Rukalla niinkuin pari viikkoa sitten suunniteltiin.. Meidän oli pakko perua reissu koska meillä on riehunut ihan törkee kuumetauti.. Mutta kivasti on sujunut kotonakin :) Enää on aikuisilla silmätulehdusta, lapset jo terveinä :)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, että teillä on mökki noin lähellä, itsekin tykkäisin. :) Kyllä se kevät sieltä onneksi vielä tulee ja mukavalta kuulosti teidän kylpyläreissu! Komppaan Nadjaa, täälläkin aloitettiin pääsiäinen sairastellen, onneksi nyt on jo parempi! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...