tiistai 22. maaliskuuta 2016

Lasten museofestarit 2016 - WeeGee

Viikonloppuna Näyttelykeskus WeeGeessä vietettiin Lasten Museofestareita. Teemana oli Nurinkurin valtakunta, jossa kaikki on hyvin. Heti sisäänkäynnillä lapset saivat valita mieleisensä kruunut, joita sitten pääsivät päivän aikana eri työpajoissa tuunaamaan. Festarit olivat kaksipäiväiset ja molemmat päivät olivat täynnä mielenkiintoista ja monipuolista ohjelmaa.

Yksi hauskimmista festareiden ohjelmanumeroista oli ehdottomasti pehmolelujen yökyläily WeeGeessä. Aamulla oli sitten mahdollista nähdä kuvista, mitä pehmolelut olivat yön aikana tehneet. Tämä oli hauska juttu niin pehmolelujen omistajille, kuin aivan varmasti myös museon työntekijöille, hih. :)

Lasten museofestareilla pehmolelut pääsivät WeeGeelle yökylään
Lasten museofestarit olivat askartelijan paratiisi. Erilaisia työpajoja oli useita ja monenlaisia. Prinsessakruunua pääsi koristelemaan ja värittämään erilaisilla materiaaleilla monessa eri pisteessä. "Sukkaolento"-työpajassa parittomat sukat ja lapaset saivat uuden elämän. Veikeän näköisiä otuksia työpajassa valmistuikin. "Valtikkataikasauva"-työpajassa valmistui apuväline loitsuja ja käskyjä varten.  

Lasten museofestareilla oli ilo askarrella
2-vuotiaan mielestä paras työpaja oli "Satukuvan taikaa", jossa tehtiin iltasadun kirjanmerkki. Kaikissa työpajoissa materiaaleja oli paljon ja ne olivat laadukkaita. Oli ilo puuhata ja askarrella lasten kanssa.
 Kirjanmerkki oli niin ihana, että sille piti antaa lopuksi pusu! ;)"Neiti Ida" esitti soolotanssiteoksen. Lapsetkin jaksoivat seurata noin 40 minuuttisen esityksen. Osallistava ja taitavasti toteutettu performanssi. Neiti Ida on ujo, arka ja yksinäinen kulkuri, joka on aina matkalla jonnekin, mukanaan paras ystävä - matkalaukku.

Neiti Ida
WeeGeen käytävillä viiletti myös Linnanmäen sirkuskoululaisia. He esittävät sirkustaidetta taikatempuista akrobatiaan. Sirkuskoululaiset saivat fanin pienestä taaperosta. Heidän temppujaan seurattiin haltioituneena.


2-vuotias ihmetteli: "Miten voi olla noin pitkä tyttö???"


Museofestareilla esiintyi myös Servi Morituri-gladiaattoriryhmä. Esityksen jälkeen oli mahdollista osallistua gladiaattorikouluun. Tällä ohjelmalla oli selkeä liittymä Weegeehen, sillä KAMU:ssa (Espoon kaupunginmuseo) on vielä muutaman päivän ajan (27.3.2016 asti) esillä näyttely Gladiaattorit - Kuolema ja voitto Colosseumilla.


Kävimme tutustumassa KAMU:n Gladiaattorit-näyttelyyn, joka oli vaikuttava. Gladiaattorit olivat aikansa supertähtiä. Näyttelyssä selviää, millaista heidän elämänsä todella oli. Suosittelen käymään! Upeita esineitä ja huikeita tarinoita.


Gladiaattorit-näyttelyssä oli myös osio lapsille, jossa pääsi mm. pukemaan gladiaattorin. Tässä 2-vuotiaan näkemys gladiaattorin varustuksesta kierrettyään näyttelyn. Aika hienosti menee vai mitä?Iltapäivän yksi kohokohdista oli Herra Heinämäen Lato-orkesterin konsertti. Herra Heinämäki on ainakin meillä todella pidetty bändi ja heidän musiikki on sellaista, jota jaksaa aikuisetkin kuunnella.

Herra Heinämäen Lato-orkesteri WeeGeellä

WeeGeellä on paljon kivoja tapahtumia koko perheelle. Suosittelen tarkkailemaan heidän tapahtumakalenteriaan. Pääsiäisenäkin kivaa ohjelmaa lapsiperheille. Meidän perheen Lelumuseo-käynnistä voit lukea täältä

Onko WeeGee tuttu paikka? Kävittekö Lasten Museofestareilla?

Teksti on toteutettu yhteistyössä Visit Espoon ja Näyttelykeskus WeeGeen kanssa. Kaikki kokemukset ja mielipiteet ovat perheen omia.

2 kommenttia:

 1. Wau! Sanaton, wau!

  Kunpa oltaisiin päästy käymään:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä upea tapahtuma. Ensi vuonna mukaan, Napamassu?

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...