keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Meidän maanantai

Nyt on hyvin arkinen viikko tiedossa, joten ajattelin kirjoittaa juttuja ihan meidän peruspäivistä. Joku bloggaajakolleega ihasteli Matkamessuilla kotiäitiyttä, todeten "Oh, ihanaa! Olisi ihana olla vain lapsen kanssa kotona ja maalailla ja tehdä kaikkea luovaa!" :) Nooh, luovaa ja kekseliästä pitää toiminnan olla, jotta näistä ruuhkavuosien aikatauluista selviää.


Aamulla soi puhelimen kello klo 7.30. Mies oli jo lähtenyt töihin, ja hiippailen laittamaan kahvia ja lapsille puuroa. Meillä aamut aloitetaan maitoon keitetyllä kaurapuurolla, johon on murskattu banaania ja päällä on isovanhempien kesällä poimimia marjoja. Herätän lapset kello 7.45. Sen jälkeen seuraavat 45 minuuttia onkin yhtä juoksemista. Lapset syövät puuroa ja katsovat aamuohjelmia. Minä haen vaatteita, letitän hiuksia ja pakkaan kasseja.


Kello 8.30 laitetaan telkkari kiinni ja puetaan ulkovaatteet päälle ja lähdetään päiväkodille. Maanantaisin tuntuu, että päiväkotitavarat ovat hukassa viikonlopun jäljiltä, mutta löytyyhän hanskat ja reput lopulta ja pääsemme matkaan. Lapset jäävät hyvillä mielin päiväkodille ja aloittavat siellä leikit. Teen usein maanantaisin töitä, mutta tänään vietämme päivän kaksivuotiaan kanssa yhdessä. Sää on upea, joten ulkoilemme ja puuhastelemme lumessa aamupäivän.

Klo 11 jälkeen tulemme sisälle. Minulla on hirveä nälkä, aamu on mennyt pelkästään kahvin voimalla. Onneksi lounas on valmis, joten lämmitämme sen vain mikrossa. Lounaan jälkeen leikitään kaksivuotiaan kanssa sisällä. Hän on oppinut tekemään yhden 12 palasen palapelin, joten hän tekee sen vähintään 30 kertaa ja vaatii, että minä seuraan vierestä. Kun isommat siskot ovat poissa, kaksivuotiaamme on paljon vaativampi, kun ei ole leikkikaveria. Kuuntelemme Muumiperheen lauluretkeä, luemme kirjaa ja kaksivuotias muovailee. Samalla laitan pyykkejä, tiskejä ja laitan kodin kuntoon. Viesteilen muutaman äidin kanssa esikoisen ensi syksyn kuvioista, iltapäiväkerhovalinnoista ja harrastuksista yms.


klo 13 lähdemme hakemaan isompia tyttöjä päiväkodista. Päiväkodilla odottavat iloiset tytöt. Lähdemme suoraan päiväkodilta luistelemaan lähikentälle. Siellä tapaamme sattumalta kavereita ja lapsilla lähtevät leikit heti käyntiin. Ensin luistellaan ja sen jälkeen lapset leikkivät vielä lumessa. Saan vaihdettua kuulumisia äitikaverin kanssa. Olen pakannut tytöille välipalaeväät mukaan, joten niitä syödään kevätauringosta nauttien luistinradan reunalla.

Klo 16.00 lähdemme kotiin. Kotipihan lumiukot ja -hevoset ovat aivan sulaneet. Citykanit ovat käyneet syömässä porkkananenät ja jättäneet kauheat kasat papanoita pihaan. Meitä naurattaa! Aurinko paistaa todella lämpöisesti. Kuuntelemme linnunlaulua ja teemme lumen rippeistä vielä muutaman lumikakun ennen kuin menemme sisälle. Kevättä on rinnassa!


klo 16.30 menemme sisälle. Neljävuotias piirtelee hetken keittiön pöydän ääressä ja kertoo hauskoja vitsejänsä, sillä aikaa kun valmistan pikaisesti illallista. Hän on kyllä sellanen humoristi. Sitten lapset siirtyvät leikkimään kotileikkejä. Tänään leikit lähtevät sopuisasti käyntiin ja saan viimeistellä illallisen rauhassa.

klo 17.00 syömme illallisen lasten kanssa, jonka jälkeen alamme valmistautumaan lähtöön. Mieheni saapuu kello 17.40 ja vaihdamme ovella nopeasti kuulumiset. Mies lähtee kahden vanhemman tytön kanssa. Tytöillä on tanssitunnit. Me jäämme nuorimmaisen kanssa kotiin. Siivoan päivän jälkiä, laitan tiskejä ja pyykkejä. Leikimme 2-vuotiaan kanssa barbeilla. Laitan 2-vuotiaalle iltapuuron ja hän käy kylvyssä. Hän on niin väsynyt, että on jo klo 19 jälkeen unessa. Saan hetken aikaa vastata muutamaan sähköpostiin samalla kun laitan isommille tytöille iltapalaa valmiiksi.klo 20.20 mieheni ja tytöt saapuvat kotiin, jolloin koko perhe on viimein kotona. Seuraavana on vuorossa isompien tyttöjen iltatoimet ja iltapala. Puurojen jälkeen innostumme katsomaan vielä vanhoja valokuvia lapsista kun he ovat vauvoja. Jokainen haluaa nähdä omat ensimmäiset hetket tässä maailmassa. Aika vierähtää ja kello on aivan liian paljon jälleen. Klo 21.15 menemme lukemaan iltasatua. Luemme isompien tyttöjen kanssa vielä yhden luvun Ronja Ryövärintytärtä ennen kuin valot sammutetaan. Kirjassa on kyllä hurjaa tekstiä ja myönnän, että hyppään yli kirosanojen ja muiden mielestäni sopimattomien sanojen, mutta muuten luemme kirjaa sen jännittävästä juonesta huolimatta.

klo 21.55 havahdun. Lapset nukkuvat ja olen tainnut torkahtaa itsekin hieman. Käyn vielä siivoamassa keittiön. Vastaan muutamaan viestiin ja teen muutaman blogihomman, mutta olen niin väsynyt, että klo 22.30 olen myös jo sängyssä.

Tällainen oli meidän normimaanantai!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...