keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Messilä lasten kanssa

Onko Messilä tuttu paikka? Me lähdimme pääsiäisenä pariksi päiväksi ja yhdeksi yöksi lomailemaan ja laskemaan tuonne eteläisen Suomen suurimpaan hiihtokeskukseen. Messilä on valittu Vuoden Hiihtokeskukseksi 2015 eikä suotta. Kuten valitsijaraatikin sen sanoi: Messilässä yhdistyvät historiallinen miljöö, mainiot rinteet, laadukas palvelu ja modernit toimintavat.
Poikkeuksellisen kaunis miljöö ja rakennukset hätkähdyttävät tulijan, sillä Messilä on satoja vuosia vanha tila- ja kartanoalue, jossa henkii edelleen entisajan tunnelma. Näin kauniit hiihtokeskukset ovat harvassa!

Huipulta on upeat näkymät Vesijärvelle
Messilä sijaitsee vain noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä ja alle 10 kilometrin päässä Lahdesta. Täydellinen kohde lapsiperhematkaajille, joille lyhyet matkat ja soljuva kohteeseen saapuminen on plussaa. Yhdessä hujauksessa ilman välipysähdyksiä pääsimme kotoa rinteille. Messilä on pääkaupunkiseutulaisille niin lähellä, että sinne voi lähteä vaikka aamupalapöydästä loistavan aurinkoisen laskupäivän valjetessa. Love it! Ja pääsiäisenähän kelit olivat T-O-D-E-L-L-A kohdillaan. Aurinko paistoi ja rinteiden lämpömittari näytti +13 astetta. Yöllä oli kuitenkin pakkasta, joten rinteet saatiin huollettua hienoon kuntoon. Täydellinen skimbaloma lasten kanssa!Meidän perheelle laskettelu on rakas harrastus. 2-vuotiaskin on noussut suksille tämän kauden aikana, mutta taaperon kanssa joudumme vielä suunnittelemaan päivän rakennetta ja rinnereittejä. Messilän rinteet ovat onneksi loivia, joten pääsimme koko perhe "retkelle" isoihin rinteisiin. Kymmenestä rinteestä on varaa valita. Kun maisemat ja rinteet vaihtuivat, ei 2-vuotiaskaan muistanut uhmailla, vaan jaksoi tunteja suksilla. Messilässä on todella keskeisellä paikalla myös Pikkukylä-lumipuuhamaa, jossa oli aktiviteettejä pikkuväelle ja suksettomille. Lumikarusellin ja pulkkamäen lisäksi Pikkukylässä on harjoittelurinne ja taikamatto aloittelijoille. Pikkukylästä kirjoittelin Messilän Pikkukylä postauksessa.

Ski patroleja oli rinteessä runsaasti liikenteessä ja meidänkin 4-vee huimapään pelasti pöpeliköstä eräs palvelualtis ski patrol. Rinteessä oli turvallinen olo ja lasten kanssa oli mukava laskea. Vaaran paikat kuten risteykset ja siirtymät oli hyvin merkitty. Rinteet ovat täydellisiä myös pienille lajin harrastajille. Henkilökuntaa oli rinteessä runsaasti ja he olivat todella mukavaa ja ystävällistä porukkaa. Apua saatiin pyytämättä ja fiilis oli rennon leppoisa. Messilässä oli paljon muitakin lapsiperheitä ja se ehkä toi erityisen auttavaisen ja myötunnon ilmapiirin. Omia ja vieraita pyllähtäneitä lapsia autettiin pystyyn. Messilä sopii lapsiperheille mainiosti!


Rinteet ovat leveitä ja pitkiä. Pisin rinne "Laaso" on 800 m, siinä pääsi jo mukavaan kurvailun makuun. Hissilippuhinnoittelu on pikkulapsiperheen kannalta toimiva, sillä alle 6-vuotiaat kypäräpäiset lapset laskevat vanhemman kanssa ilmaiseksi kaikissa Messilän rinteissä.Lounaan nautimme aivan rinteiden vieressä sijaitsevassa Bistrossa, joka edustaa perinteisempää hiihtokansan ravintolaa. Alakerrasta saa pizzaa ja hampurilaista ja yläkerrassa on tarjolla herkullinen buffet, josta sai täyttävää ja terveellistä kotiruokaa. Tästä lisäpisteet Messilälle! Kunnon terveellisellä energiatankkauksella jaksaa rinteissä niin lapset kuin aikuisetkin.
Ravintolan paksut hirret, öljylamput ja ristikkoikkunat henkivät vanhan ajan tunnelmaa.


Rinteiden juurella on Café Laaso aurinkoterasseineen, jossa kävimme nauttimassa munkit ja kaakaot. Rinteille on sijoitettu myös useita nuotiopaikkoja, joissa voi grillata vaikka huikopalanakit.Messilän kartano on perustettu 1630-luvulla. Päärakennus sijaitsee aivan rinteiden kupeessa. Yövyimme Messilässä Aittamökissä ja kartanoaamiainen tarjoiltiin näyttävässä kartanorakennuksessa, josta oli loistavat näkymät rinteille. Oli muuten aikas ihana suunnitella tulevaa hiihtopäivää näissä puitteissa, aivan kuin kartanon herraskaiset konsanaan. Upeita elämyksiä ja fiiliksiä lämminhenkisessä kartanomiljöössä!
Kirjoitin majoittumisesta myös erillisen blogitekstin.


Messilä nappasi paikan meidän perheen sydämestä ja palaamme ehdottomasti uudestaan. Messilä on loistava lapsiperheen lomakohde! Suosittelen yöpymään Messilässä, kuten me tehtiin. Näin rinteistä ja kartanoalueen tunnelmasta pääsee kunnolla nauttimaan ja aamulla korkkaamaan ekana rinteet hissien avauduttua. ;) Se tunne, kun istun aittamökin terassin portailla ja hörpin aamukahvia - on jo lämmin, vaikka on aikainen aamu. Katselen nousevaa aurinkoa ja kuuntelen linnun laulua, tietäen, että pian lähdemme rinteisiin koko perheen kanssa koko päiväksi - edessä on huikea päivä. Priceless!

Messilässä lasten kanssa
Matka on toteutettu yhteistyössä Messilän kanssa, mutta kaikki mielipiteet ja kokemukset ovat perheen omia.

We had a great mini-vacay in Messilä ski-resort. Messilä is the largest ski-resort in southern Finland with the highest slopes. It's only one hour drive from Helsinki and less than 10 kilometers from Lahti. Ten slopes including street for snowboarders makes your whole family satisfied. "Pikkukylä" area keeps smaller skiers or non-skiers entertained. There is a carper lift, sledding hill and other fun activities for the kids. 
There are several accommodation possibilities to choose from in Messilä. We stayed at the Old store cottage. Lovely mansion breakfast was served at the old mansion building. Messilä has great slopes and it's situated in the gorgeous old mansion area. Messilä is definitely worth of visiting while in Helsinki or southern Finland.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...