maanantai 14. maaliskuuta 2016

Mitä tehdä lasten kanssa kotona?

Välillä tulee lasten kanssa hetkiä, että ei ole tekemistä. Leikit eivät ota sujuakeen, pelit eivät kiinnosta eikä piirtely tai muu nappaa. Lapsi saattaa olla extravapaalla, toipumassa taudista tai muuten vain tekemiset ovat käyneet vähiin juuri sillä hetkellä. Tässä postauksessa annan muutamia vinkkejä mitä me ollaan lasten kanssa puuhattu kotosalla viime aikoina.

Miten teen paperikirpun? 

Muistatteko lapsuudesta ne pikkuiset taiteltavat kirput, joiden pieniin sivuihin voi kirjoittaa ihan mitä mieleen tulee ja sitten kaverilta kysytään luku 1-10 väliltä?
Meillä on paperikirpun sisään kirjoitettu lapsen iästä ja fiiliksestä riippuen:
- pieniä posiviitivisia päivän piristyksiä kuten "olet ihana, olet kiva kaveri, yms"
- pieniä tehtäviä "anna hali, iske silmää yms."
- väriarvuutuksia "mitä tulee kun yhdistetään punaista ja sinistä?"
- pieniä matikkatehtäviä "mitä on 2+2?" yms
Vain mielikuvitus on rajana!

Tässä tehtiin 4-vuotiaan kanssa fiilistelyvideo kirpun tekemisestä, mutta jos kaipaat taitteluapua niin katso alempi ohjeellinen video tai katso vaikka molemmat ;)Näin teet paperikirpun video

Tässä toinen kiva ohjelmanumero hetkiin, kun ei ole tekemistä.

Sormivirkkaus

Meillä on nyt kovasti pinnalla sormivirkkaus. Sekä 6- että 4-vuotias ovat molemmat virkanneet vuoden päivät ja pitkiä pötköjä tehdään Barbien hevoselle talutushihnaksi ja mitä milloinkin. Et tarvitse muuta kuin kutomislankaa ja alkusolmun ja sitten vaan virkkaamaan.
Alla video, jonka avulla pääsette alkuun, jos virkkaus tuntuu kaukaiselta.
Sormivirkkausvideo

Olen viime syksynä kirjoittanut blogitekstin kivasta ja järkevästä tekemisestä lapsille. Lue siis myös tämä postaus lasten kanssa puuhastelusta.

Mukavia ja rauhallisia yhteisiä hetkiä kotona!

Mitä te teette silloin kun ei ole tekemistä?

In this post I'll give couple of ideas what to do with kids at home. We have made paper fortune tellers with kids. There is a video how to make it and me and 4 year old also did a video but it's not that descriptive ;) Oher fun thing to do is finger crochet. Here is video how to do it.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...