maanantai 21. maaliskuuta 2016

Parasta perjantaifiilistä WeeGeessä

Näyttelykeskus WeeGee tarjoaa mahtavia kulttuurinautintoja, joihin myös lapsiperheet ovat tervetulleita. Olimme viikonloppuna "Parasta perjantaifiilistä"-tapahtumassa. Perjantaisin klo 17-19 välisenä aikana on WeeGeen museoihin ilmainen sisäänpääsy. Sen jälkeen kun kulttuurin nälkä on museokierroksella sammutettu, voit siirtyä alakerran ravintolaan tapaksille. Tunnelmaa nostattaa DJ, joka soittelee ravintolassa klo 20 asti.
Tällaisia taiteeseen liittyviä upeita fiiliksiä muistan kokeneeni Barcelonassa - nautintoja kaikille aisteille rennolla otteella, mestarillista taidetta, hyvää ruokaa ja kivaa tunnelmaa. Wau! 
Ei aina tarvitse lähteä kauas kokeakseen suurta. 

Lelumuseon Sirkuksen Magiaa
Näyttelykeskus WeeGeessä on viisi eri museota. Me perehdyimme lasten kanssa tällä kertaa syvällisesti Lelumuseo Hevosenkenkään, jossa perusnäyttelyssä pääosassa on leikki. Museossa oli kullekin vuosikymmenelle tyypillisiä leluja. Mieheni kanssa bongailimme kilpaa lapsuudesta tuttuja leluja. Vaaleanpunainen pantteri ja Sylvesteri-kissa oli suosittuja unikavereita meidän lapsuudessa ja ne olivat päässeet myös museossa edustamaan omia vuosikymmeniään.

Lelumuseon erikoisnäyttely on tällä hetkellä "Sirkuksen Magiaa"-näyttely. Näyttely on todella kiva ja osallistava, ja sinne kannattaa ehdottomasti mennä käymään lasten kanssa. Näyttely sopii ihan taaperosta kouluikäiseen lapseen. Sirkusmaneesissa pääsi kokeilemaan erilaisia sirkustemppuja, välillä laskettiin liukumäkeä norsun kärsää pitkin, sirkusvankkurissa harjoiteltiin ennustamista tai muuntauduttiin taikuriksi. Suosittelen käymään joku perjantai-ilta klo 17-19 välillä, jolloin sisäänpääsy on ilmainen tai sitten lauantaina, jolloin näyttelyssä on perheopastuksia (katso tarkemmat päivämäärät Lelumuseon-sivuilta).

Näyttelyn ovella lapset pääsivät ratsastamaan Linnanmäen karusellissa joskus olleella hevosella.


WeeGeen Lelumuseo
Sirkusmaneesi oli todellinen hitti! Lapset pääsivät harjoittelemaan erilaisia taikatemppuja, pyörittämään kiinalaisia lautasia ja myös maailman vahvin 2-vuotias piti esityksen. Sirkus Finlandian vanha sirkustirehtöörin asu oli tyttöjen mieleen. Tiesitkö, että jonglöörausta voi harjoitella sifonkihuivien avulla. Sirkusvankkurissa 4-vuotias ennusti tulevan viikonlopun tapahtumia. "Kivaa tiedossa!! ;)


Lelumuseossa voi välillä hyppiä ruutua


Lelumuseossa on tällä hetkellä myös PEZhibition pienoisnäyttely, josta on uutisissakin ollut juttua.  Näyttelyssä pääsee tutustumaan makeisannostelijoiden historiaan. PEZ tulee saksankielen sanasta pfefferminz, joka tarkoittaa piparminttua. 85 vuoden takaa on lähtenyt tämä makeisannostelijoiden menestystarina. Nykyisin harvinaisten PEZ:ien hinnat ovat todella merkittäviä.

Lelumuseosta lähtiessämme kävelimme läpi EMMAn (Espoo Museom of Modern Art), jossa mm. Saastamoisen säätiön kokoelma teki koko perheeseen vaikutuksen. 4 ja 6-vuotias toivoivat, että tulisimme uudestaan ajan kanssa katsomaan myös näitä muita näyttelyitä. Paljon jäi näkemättä ja kokematta ensi kertaan. Tulemme varmasti uudestaan!

Pekka Jylhä: Luola saaren rannalla 2013
Museokierroksen jälkeen siirryimme alakerran SIS. Deli + Cafe, jossa DJ soitti levyjänsä. Minä valitsin juustoisen tapaslajitelman ja mieheni lihaisan tapaslajitelman punaviinilasillisella. Lapsille oli mm. hodareita. "Parasta perjantaifiilistä" oli NIIIIN mukava, helppo ja tyylikäs tapa viettää perheen kanssa perjantai-iltaa. Sivusilmällä huomasin, että jokunen pariskunta oli tullut myös vaunujen kanssa "iltakävelylle" näyttelykeskukseen. He olivat kiertäneet jonkin WeeGeen viidestä museosta, ja vauvan nukkuessa vaunuissa, saivat vanhemmat viettää treffi-iltaa lapsiystävällisessä ympäristössä. 
Konsepti toimi myös isompien lasten kanssa. Näyttelyt kiinnostivat lapsia ja kahvilassa tytöt seurasivat DJ:n toimia silmä tarkkana. Musiikki oli rennon letkää, enkä voisi olla ollut enemmän perjantaifiiliksissä. 

"Parasta perjantaifiilistä" on osuva nimi art & tunes & tapas-yhdistelmälle!
Saa tietoa kivoista lapsiperhetapahtumista seuraamalla blogiani facebookissa Bubble bath time

Retkemme on toteutettu yhteistyössä Visit Espoon ja Näyttelykeskus WeeGeen kanssa, mutta kaikki kokemukset ja mielipiteet ovat perheen omia. 

WeeGeessä on mahdollista järjestää myös SIRKUSSYNTTÄREITÄ. Synttäripaketti on suunnattu 4-11-vuotiaille.

We had a great Friday night at exhibition centre WeeGee in Tapiola, Espoo. They organize "Parasta perjantaifiilistä" evenings in March and April, 2016. The entrance fee to the museoms are free of charge on Fridays between 5-7 p.m. and after that you are able to enjoy tunes & tapas at the Sis. Deli + Cafe restaurant. Tapas plate and glass of red was 12 euros. Toy Museum was great with kids. 

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...