keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Ravintolavinkki: Pompier Albertinkatu, Helsinki

Käymme 2-vuotiaan kanssa tanssitunneilla keskustassa ja tunti on sellaiseen aikaan, että sen jälkeen on aina tulipalonälkä niin äidillä kuin lapsella. Tänään lähdimme tanssitunnin jälkeen kokeilemaan hyvän ystäväni ja hänen 2-vuotiaan kanssa meille uutta lounaspaikkaa Pompier (ransk. palomies). Ravintola Pompier sijaitsee Albertinkadulla, jonne me suuntasimme, mutta heillä on myös sisarravintola Espalla, jossa on kehuttu olevan kaupungin paras lounas.


Legendaarisessa Helsingin Vapaapalokunnan (VPK) talossa sijaitsee nimensä mukaisesti Pompier. Tämä on varmasti kaikkien pikkupalomiesten ja Palomies-Sami-fanien mieleinen lounaspaikka, sillä sisustuksessa oli otettu huomioon talon historia ja palo-autoja ja vanhoja palomiesten varusteita oli ravintolassa esillä. Vaunuilla pääsee sisälle, eikä portaita tai ylitsepääsemättömiä kynnyksiä ole kulkureitillä.Pompier sijaitsee sisäpihalla ja avatessaan ravintolan oven asiakas hyppää 1950-luvun tunnelmaan. Sävyt, puumateriaali ja tunnelma on hyvin 50-lukumaista. Taustalla soi kiva musiikki ja ruokasali on väljä ja tilava, joten lasten kanssa on rennompi olla. Henkilökunta on todella lapsiystävällistä ja lasten kanssa lounastavat soljahtivat hyvin joukkoon.
Ruoka oli hyvää ja kauniisti laitettu. Pääruoka, thai-maustettu porsaan niska, korianterikreemi ja kasvisriisi maistui koko porukalle. Kokki kipaisi kysymässä myös lasten mielipidettä menusta ja varmisti, että myös lapset ovat löytäneet mieleistänsä syötävää, ja olivathan he. Lapset 1-7 vuotta maksoivat euron/ikävuosi. Lounasta tarjoillaan ma-pe klo 11-14. Ja pienenä nyanssina tiedoksi, lounasviinilasi oli 2 euroa! ;)


Mutkaton tunnelma ja maittava ruoka, siinä on kiteytettynä mitä taaperon kanssa lounaalta vaadin ja Pompier täytti kaikki odotukseni.


We had a lunch at Pompier (Albertinkatu) with my toddler and a friend. Tasty food and relaxed atmosphere, a great place with kids. 


2 kommenttia:

  1. Voi miten ihana paikka! Ja kohtuu hintainen lasten kohdalla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo todellakin lapset mukavasti otettu huomioon Pompierissä.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...