torstai 21. huhtikuuta 2016

Babyshower-ideoita

Meillä on lähipiiriin syntymässä pian vauva ja viime viikonloppuna vietimme tulevan äidin kunniaksi vauvakutsuja - babyshowereita. Juhlat järjestettiin mamalle yllätyksenä ja olimme tulevan isän kanssa miettineet harhautuksen yhdessä. Lapsimessujen sijaan äiti kurvattiinkin ovellemme. Emme uskaltaneet "yllätystä" huutaa liian lujaa ettei synnytys käynnisty äitsykän säikähtäessä. ;)Pidimme juhlat nyyttärimeiningillä ja jokainen vieras toi jotain herkkupöytään. Melonitaideteokset ovat olleet viime aikoina oma innostuksen kohteeni ja sellainen kaiverrettiin myös vauvakutsuille. Meillä on sellainen työjärjestys, että minä etsin ideat ja mieheni kovertaa melonit :) Melonit voi täyttää erilaisilla marjoilla ja hedelmillä - viinirypäleitä, pensasmustikoita, ananasta, tietenkin melonikuutioita ja vaikka mitä, vain mielikuvitus on rajana. Kun marjat on laitettu hauskasti esille, niin ne uppoavat myös lastenjuhlissa yllättävän hyvin.

Siskoni tekemä tuoresalsa on todella herkullista. Purkkisalsa ei maistu enää miltään kerran tuoresalsaa syötyään. Suosittelen kokeilemaan myös vaikka tulevissa vappujuhlissa tai -pickinillä.


Babyshowereissa on tietysti usein myös ohjelmaa, niin myös meillä. Ensiksi oli bodyn painantaa. Tuleva äiti tuunasi vauvalle muutaman bodyn ja painoi vauva-aiheisia kuvioita pikkuisiin bodeihin. Sillä aikaa vieraat kirjoittelivat tsemppiviestejä vaippohin yöllisiä vaipanvaihtoja varten. Niistä tulikin tosi hauskoja. Lisäksi meillä oli erilaisia arvuutteluja, jotka kirjattiin ylös, kuten vauvan syntymäaika, paino ja pituus sekä nimiehdotuksia vauvalle.

Lisäksi jokainen vieras oli tuonut äidille ja/tai vauvalle jonkin lahjan. Perinteisen vaippakakun oli yksi vieras myös tehnyt. Kiva iltapäivä ja varmasti mieleinen tulevalle äidille. Muistan itse kuinka babyshowerit piristävät mieltä ja tuntuivat niin ihanilta, silloin kuin oli jo äitiyslomalla ja odottelu ja päivät tuntuivat pitkiltä.

Meillä on babyshowerit olleet traditio niin suvussa kuin kavereiden kesken. Yleensä babyshowereissa onkin ollut niin tulevan maman ystäviä kuin sukulaisia ja tulevat isoäidit, myös tulevan vauvan serkkutytöt olivat viikonloppuna paikalla. Oikein kunnon naisten kutsut! Yhdet tunteikkaimmista babyshowereista olivat ystävälleni, joka vuosien odotuksen jälkeen sai kuulla pienestä adoptiolapsesta. Juhlat järjestettiin muutaman päivän varoitusajalla ennen kuin vanhemmat lähtivät matkaan hakemaan pienokaista. Niissä juhlissa vuodatettiin onnen kyyneleitä tippa jos toinenkin.

Oletko ollut babyshowereissa? Millaista ohjelmaa entä tarjoiluja teillä on ollut vauvakutsuilla?

Klikkaa facebookissa bubble bath time ja saat uusimmat lapsiperhevinkit heti tuoreeltaan


Our family member is going to have a baby soon and we are so excited. Last weekend we had a baby shower for the mother-to-be. So much fun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...