sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Ei pöllömpi juttu - Wäinö Aaltosen museo (WAM)

Vietimme touhukkaan viikonlopun Naantalissa ja Turussa, ja yhtenä viikonloppumme kohteista oli Wäinö Aaltosen museo, jossa vietettiin tänä viikonloppuna WAMin Lasten viikonloppua. Viikonlopun aikana museossa oli lapsille suunnattuja opastettuja kierroksia ja työpajoja. WAM:ssa on lähes jokaisen vaihtuvan näyttelyn aikana yksi lasten viikonloppu, jolloin lapset otetaan erityisesti huomioon. Tämän kertainen teema oli pöllö - "Ei pöllömpi juttu" teemaviikonlopussa.

Opastetulla kierroksella pääsimme tutustumaan huikean mahtipontiseen ja vaikuttavaan Saara Ekströmin Alkemia-näyttelyyn, joka kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa, vaikkei nyt lasten viikonloppuna olisi kerennytkään paikan päälle. Näyttely on esillä 24.4. asti. Seuraava näyttely Mansikkapaikka avaa ovensa 10.6.

Opastetulla kierroksella laskeuduimme pöllön pesään, sukelsimme akvaarion syvyyksiin ja ratkoimme arvoituksia. Opas oli aivan loistava ja osasi ottaa lapset hienosti haltuunsa. Hän puhui kielellä, jota lapset ymmärsivät. Kokeilimme pullistaa silmät pyöreiksi kuin pöllöillä ja huhuilimme kuin huuhkajat museon kaikuvissa saleissa. Kierros oli interaktiivinen ja opas sai pidettyä lasten mielenkiinnon yllä osallistamalla lapset mukaan kysymällä ja kertomalla. Meidän 4-vuotias oli kierroksesta hurmioitunut.

Saara Ekströmin Observatory-teos
Pienet museovierailijat saivat nokkelia tehtäviä ratkaistavaksi. Etsi missä kuvassa on sieniä, missä mustekala jne. Huikea oli myös videoteos Jerikon ruususta. Lapsille kerrottiin, että museossa on kadonnut avaimet ja ne pitäisi löytää. Lapset olivat ällistyneitä, kun avaimet yhtäkkiä löytyivät liikkuvasta taideteoksesta. Nerokasta, briljanttia! Opas sai mainiosti näillä tehtävillä lapset tutkimaan teoksia, pysähtymään, seuraamaan ja katsomaan.
Saara Ekströmin näyttely on todella vaikuttava ja isoeleinen, joten se sopii mielestäni hyvin myös lapsille.

Wäinö Aaltosen museon lasten viikonloppu
WAMin lasten viikonlopussa oli myös työpajoja. Lapset pääsivät painamaan ja värittämään erilaisia pöllöjä ja tekemään pöllönaamarit, joita voisikin hyvin hyödyntää vaikka tulevissa vappujuhlissa. Kannattaa seurata WAMin nettisivuilta tai facebookista tulevia tapahtumia esimerkiksi kaikille avoimista kuvataidetyöpajoista.
Turku on niin ihastuttava ja elävä kaupunki! Toivonkin, että retkemme suuntautuvat Turun suuntaan useamminkin. Paikalliset turkulaiset hyödyntävät Wäinö Aaltosen museon ohjelmaa varmasti jatkuvasti, mutta suosittelen WAMiä myös kaupunkiin saapuville turisteille. WAM on aivan Aurajoen rannassa keskeisellä sijainnilla, joten pieni kulttuuripläjäys voisi sopia hienosti loman ohjelmaan.

Oletteko käynyt WAMissä?

Seuraa blogiani facebookissa bubble bath time ja saat vinkkejä kivoista lapsiperhetapahtumista

Saara Ekström Alkemia-näyttely
Museovierailu on toteutettu yhteistyössä Turun Museokeskuksen kanssa, mutta kaikki kokemukset ja mielipiteet ovat perheen omia.


3 kommenttia:

  1. Voi, kuulostaapa kivalta kokemukselta! Meillä on tulossa Turun reissu ensi viikonloppuna, ja WAM on jo meinattu tiputtaa tämänkertaisesta ohjelmasta. Täytyneepä sittenkin pistäytyä sielläkin ja käydä katsastamassa tuo Saara Ekströmin näyttely... Kiitos siis jutusta! :) (Omien lastemme taideretkistä voi lukea osoitteesta http://taidekoti.com/.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen käymään, koska teokset ovat isoja, liikkuvia ja mielenkiintoisia. Lapset jaksavat keskittyä. Mukavaa Turun reissua!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...