tiistai 26. huhtikuuta 2016

Kun äiti aloittaa kuntoilun

Kuten olen aikaisemminkin kertonut, niin olen aikaisemmin elämässäni ennen lapsia ollut todellinen himosporttaaja. Elämään on kuulunut vaikka ja minkälaista urheilua. Lasten myötä urheilu on jäänyt lähestulkoon kokonaan, satunnaisia juoksulenkkejä lukuunottamatta. Lapsethan eivät ole mikään tekosyy, mutta en vain saa aikaiseksi tai en raaski olla erossa lapsista edes sitä treenin viemää aikaa. Motivaatio on myös varmasti ollut se suurin syy liikkumattomuuteen. Nyt on kuitenkin selkeästi tapahtumassa muutos. En tiedä onko se tämä keväinen aurinko ja valon määrä vai alkavatko lapset olla sellaisessa iässä, että he eivät ole ihan koko ajan iholla ja tarvitse minua vai mistä tämä johtuu, mutta olen selkeästi alkanut kaipaamaan lenkkipolulle.

Tsemppiä äiti!
Edelleen aikataulut ovat kuitenkin ongelma. Arki-iltaisin on kaikilla kolmella lapselle harrastuksia niin, että omat lenkit ajoitan yleensä viemisen ja hakemisen väliin. Nyt olen kuitenkin ajatellut hieman tehostaa treenejäni, ja aivan kuin Jollyroom.fi olisi lukenut ajatukseni, sillä sain heiltä Beemoo juoksurattaat tsemppaamaan minua tässä projektissani.

Beemoo juoksurattaat
Olen laiska heräämään aamulla ja iltaisin lenkkejä ei tule riittävästi, joten olen ajatellut aloittaa lenkkeilemään keskipäivällä, kun on kuopuksen päiväuniaika. Tarkoitus on laittaa 2-vee vaunuihin lounaan jälkeen ja lähteä itse lenkille. Juoksurattaat ovat todella kevyet työntää ja liikkuvat näppärästi eteenpäin myös hiekkatiellä. Äitini meni näillä vaunuilla kuopuksen kanssa yhtenä päivänä muskariin ja hän sanoi, että näin helposti kulkevia vaunuja ei meillä ennen ole ollut, ja vaunuja ja rattaita meidän perheessä on viimeisen seitsemän vuoden aikana ollut T-O-D-E-L-L-A monet. ;)Nämä juoksurattaat sopivat myös muuhun aktiivisen perheen elämään. Testasin rattaita rantsussa paksussa hiekassa ja hyvin kulkivat, joten näistä rattaista tulee meidän vakiovaruste kesän biitsipäiviin. Tulevan kesän retkillä ja reissuilla tulee varmasti olemaan hiekkateitä, epätasaista maastoa ja muhkuraa, joista nämä isopyöräiset rattaat kulkevat ketterästi yli. Ajattelin ottaa nämä mukaan myös mökille ja kesän matkoille - juoksurattaat sopivat hyvin meidän aktiiviseen menoon.

Tulen tässä kevään mittaan kirjoittelemaan, miten tämä sporttiprojekti etenee. Nyt on ainakin taattu se, että pääsen myös päivällä taaperon kanssa lenkille, eikä tarvitse jättää lenkkiä iltaan, jolloin laiskuus yleensä yllättää!


Renkaat kääntyvät 360 astetta ja etupyörän saa lukkittua. Kuomun saa todella alas, joten lapsi voi rauhassa nukkua, eikä aurinko paista silmiin.

Hinta on nyt todella edullinen tuolla Jollyroomin sivuilla, joten kannattaa käydä hankkimassa omat Beemoo juoksurattaat. Lenkkeily on niin paljon mukavampaa ja kevyempää, ja samoja vaunuja voi käyttää kesällä mökillä tai mummolassa.
Sain treenipakettiini myös puhelimelle, lompakolle ja avaimille oman Tiny travel puhelinpidikkeen. Puhelinta pystyy selaamaan kalvon läpi, joten se pysyy suojassa lialta ja kosteudelta. Tämä  pussukka on näppärä myös esim. pyöräillessä. Välillä tarvitsen navigaattoria, kun yritän löytää perille. Puhelinta ei tarvitse ajaessa pitää kädessä, vaan se on kiinnitettynä pyörän ohjaustankoon ja samalla kun ajaa, näen kartan. Pussukan mukana tuli audiokaapeli ja laukussa on vedenpitävä reikä, joten musiikkia saa kuunneltua vaikka vesisateessa. Enää ei voi syyttää säätä, jos ei lenkki maistu! ;)

Onko sinulla ollut vaikeuksia saada sporttivaihde päälle lasten syntymän jälkeen? 
Miten aikataulutat treenit?

Seuraa blogiani facebookissabloglovin'ssablogit.fi


Juoksurattaat ja lisävarusteet on saatu Jollyroomilta.

I used to train a lot all kinds of sport activities. When I became a mother I gave up training because I felt I did not have time. I think motivation was the real reason though. Now when the spring is here and my kids are little older and they don't need me all the time anymore. I'm feeling like starting to train again. Jogging is my passion. Let's see how it goes!

4 kommenttia:

  1. Hienot rattaat! :D Minä käyn treenaamassa aina kerran viikonlopun aikana ja kaksi kertaa arkiviikolla. Viikonloppusin se on helppo järjestää kun toinen vanhemmista voi jäädä kotiin lasten kanssa. Arkisin käyn yleensä yhdellä iltatreenillä, joka on käytännössä suoraan pois meidän "yhteisestä ajasta" ja toisen treenikerran ajoitan ennen työpäivää n. kl 7.30-8.30 :D Tsemppiä hurjasti liikkumiseen! Kyllä se siitä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Såfin! Sinulla on ihailtavan hyvä rytmi tuossa urheilussa, jotain tuonlaista minunkin pitäisi saada tehtyä. Ja kun yksi treeni on aamulla, niin arki-illoista ei "häviä" kuin yksi omiin treeneihin. Kiitos vinkistä!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...