torstai 14. huhtikuuta 2016

Lapsimessuille lasten kanssa

Perjantaina pärähtävät Lapsimessut käyntiin.
Olemme käyneet messuilla monena vuonna ja lapset ovat olleet minulla aina mukana. Lapsimessuilla viihtyy koko perhe ja siellä on paljon tekemistä ja puuhaa.
Jokaisella on varmasti omat tapansa matkustaa ja kulkea, mutta tässä minun "muistilistaani" onnistuneen päivän takaamiseksi. Tärkeintä on varata riittävästi aikaa, näkemistä on paljon ja kun lasten kanssa on liikenteessä on hyvä varata reilusti aikaa erityisesti kulkemiseen ja liikkumiseen. Lapset eivät jaksa puolijuoksua pitkään.

Suunnitelmallisuus toimii tässäkin asiassa. Katson yleensä vähän ennakkoon missä haluan käydä ja mitä tehdä. Monelta konsertit ja ohjelmanumerot ovat, mihin väleihin sijoitan ruokailut. Eli suunnittelen päivän karkeasti. Eihän kaikki aina mene tai oikeastaan aika harvoin menee niin kuin on suunnitellut, mutta suunnittelemalla saat varmasti paljon enemmän irti messuista. tästä löytyy pohjakartta, jonka yleensä tulostan ja ympyröin "kohteet" joissa haluan vierailla. Näin poukkoilu ympäriinsä on vähäisempää. Tämä on tärkeää erityisesti silloin, jos on matkassa lapsia jotka kävelevät. Heidän voimansa kun ovat rajalliset.

Vaunut ovat näppärä levähdyspaikka lapselle. Koska päivä on pitkä, niin isommillakin lapsilla tulee "romahduksia". Silloin on hyvä päästä huilimaan vaunuihin. Jos omia vaunuja ei tullut otettua mukaan, niin lastenrattaita voi lainata messukäynnin ajaksi 1 euron tai 0,50 euron panttia vastaan. Lastenrattaita säilytetään pääsisäänkäynnillä. Minulla on yleensä myös pientä tekemistä mukana lapsille. He voivat piirrellä tai leikkiä vaunuissa samalla, kun katselen ostoksia.

Välipalaa, evästä ja juotavaa on hyvä olla, koska päivä on pitkä. Messukeskuksessa sijaitseviin lounaspaikkoihin voit tutustua etukäteen täällä

Vaatetus on hyvä olla kevyt ja mukava. Kevyellä tarkoitan sitä, että lapsi jaksaa paremmin kävellä, jos hänellä ei ole ne raskaimmat talvipopot jalassa. Sisäänkäynnillä löytyy myös narikka, johon voi jättää ulkovaatteet.

Aikaisempina vuosina on sisäänkäynnillä ollut infotarroja. Tarran voi lätkäistä lapsen selkään vanhemman yhteystietoineen. Toivottavasti tänäkin vuonna tuollaisia tarroja löytyy.

Paras vinkki on kuitenkin rauhallinen fiilis ja kiireettömyys.

Messuille vauvan kanssa?

Tärkeimmät tiedot lastenhoitohuoneiden sijainnista, vaipanvaihtopisteistä ja lastenruokien lämmitys paikoista löydät täältä. Lisätietona vielä se, ettö imetyspiste on rakennttu halliin numero 6, osastonumero 6c198.

Mukavaa messupäivää siitä tulee varmasti hauska!

Seuraa blogiani bubble bath time facebookissa ja saat vinkkejä kivoista lapsiperhetapahtumista!


2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...