tiistai 5. huhtikuuta 2016

Lapsimessut sneak peek

Enää puolitoista viikkoa aikaa H-hetkeen - Lapsimessuihin Messuhuuma alkaa nousemaan, ja siitä piti huolen myös etukäteen bloggaajille järjestetty Lapsimessujen ennakkotapaaminen.

Tänään järjestettiin bloggaajapassin saaneille bloggaajatapahtuma, jossa saimme hieman ensimakua siitä mitä 15 -17.4 järjestettävillä Lapsimessuilla tapahtuu. Lapsimessut täyttävät 15-vuotta ja messukeskuksen tiimillä on raikas ja eteenpäin pyrkivä ote, joten kaikkea uutta kivaa on jälleen tiedossa.

Messualueen keskelle on tulossa "Satumetsä" puutarha-alue, jossa on mahdollisuus erilaisiin toiminnallisiin tekemisiin kuten istuttaa oma mansikantaimi. Pääsimme kurkkaamaan puutarha-alueen valmistumista, mutta näissä kuvissa se on vasta rakennusvaiheessa. Katosta sataa noiden Habitare varjojen päälle vettä ja vaikka mitä spektaakkelimaista on tiedossa.


Messualueella tulee olemaan kaksi lavaa. VEKARA-lavalla on musiikkia, teatteria ja esiintyjiä laidasta laitaan. Satu Sopanen saapuu uuden kevään ohjelmistonsa kanssa. Sirkuskoirat esittävät temppujansa. Tarkat ohjelmatiedot löytyy täältä
Toinen enemmän aikuisille suunnattu lava ohjelmineen löytyy OLOHUONE-lavalta, jossa lastenpsykologit Jari Sinkkonen ja Janna Rantala luennoivat, samoin parisuhdebloggaaja Sami Minkkinen. Doula-keskustelussa on mukana Piritta Hagman ja vaikka mitä muuta mielenkiintoista on Olohuone-lavalla tiedossa. Tarkka ohjelma löytyy täältä

Lapsimessujen yhteydessä on myös ModelExpo - pienoismallimessut, joten koko perheelle myös isille löytyy varmasti mielenkiintoista katseltavaa. Messuille rakennetaan jättiläismäinen pienoissatama, jossa on minilaivoja ja rekkoja ja muita koneita. Pienoismallimessuilla on myös lennokkinäytöksiä ja Palikkalassa iso legomaailma. Ehdottoamsti myös käymisen arvoinen paikka tai osa perheestä voi mennä ModelExpo:seen ja osa Lapsimessuille. Kaikki on saman katon alla.

Messukeskuksessa on myös samaan aikaan OutletExpo, jossa voi shoppailla ja Kädentaitomessut, jossa on mahdollisuus tarvikehankintoihin ja jossa esiintyy suomalaisia kädentaitajia. Lauantaina ja sunnuntaina on myös Lemmikkimessut. Messukeskuksessa tapahtuu niin paljon 15-17.4 lapsiperheille, joten suosittelen harkitsemaan Koko aika-lippua, jolloin messuille pääsee käymään useampana päivänä. Ja ostaessasi liput ennakkoon saat ne edullisemmin.

Bloggaajatapahtumassa saimme pienen briiffin myös uudesta Helli-palvelusta, joka välittää lastenhoitajia niin perheille kuin päiväkodeille. Helli-palvelun plussat voikin kiteyttää seuraaviin asioihin: 1. Hoitajat ovat kaikki koulutettuja ja ammattilaisia tai alan opiskelijoita. Palvelu on Suomen lastenhoitoalan liiton perustama 2. Hoitajan palkka hoituu luottokorttimaksulla, eikä käteistä tarvitse olla maksuksi lähtöhetkellä 3. Järjestelmä ilmoittaa hoitajan palkan sivukuluineen ja perheen ei tarvitse miettiä työnanatajakuvioita 4. Hoitajan palkka käsittää kaikki maksut, eikä perheen tarvitse huolehtia hoitajan matkakuluista iltamyöhään.

Lopuksi Lapsimessuillakin esiintyvä parisuhdebloggaaja Sami Minkkinen Havaintoja parisuhteesta -blogista kertoili tunnelmiaan bloggaamisesta ja esitteli kirjoittamaansa kirjaa. Havaintoja parisuhteestahan on järkyttävän suosittu ja taitavasti kirjoitetttu blogi, mutta sen lisäksi Sami on livenä aivan tavattoman hauska ja sanavalmis. Hän saa ihmiset kuuntelemaan itseään ja nauramaan ääneen. Hän on ihminen, jossa on vetovoimaa. Aivan mielettömän hauskasti kerrottuja tarinoita parisuhteesta, jotka muistuttivat enemmän stand-up iltaa kuin nokkelien tekstiensä taakse piiloutuvaa bloggaaja. Olen seurannut Havaintoja parisuhteesta-blogia jo pidemmän aikaa ja tekstit ovat sellaisia, joita luemme mieheni kanssa yhdessä. Aivan parasta viihdettä! Minkkinen osaa pukea sanoiksi niin hyvin miesten tunteita ja tunnemaailmaa. Kokeilkaapa kotona, toimiiko teillä!

Kaikkea mageeta tiedossa Lapsimessuilla 15 - 17.4. Oletko tulossa?

Seuraa blogiani bubble bath time facebookissa ja saat vinkkejä kivoista lapsiperhetapahtumista5 kommenttia:

 1. Harmittaa ihan hirveesti etten kerenny tonne tapahtumaa, mutta messuja odotellessa ;)
  www.senjaslitesoflife.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Harmittaa ihan hirveesti etten kerenny tonne tapahtumaa, mutta messuja odotellessa ;)
  www.senjaslitesoflife.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva tapahtuma. No mutta messuilla sitten pääset tunnelmaan! kivoja messuja

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...