sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Lasten vappu

Lasten vappuun kuuluu vappupallot ja serpentiini, sima ja munkit, vappupillit ja miksei hyvällä säällä vesi-ilmapallotkin. Lapset villiintyvät naamiaisasuista ja iloinen hulluttelu tarttuu lasten myötä koko perheeseen.

Vapputapahtumia


Tähän olen listannut lapsiperheille sopivia tapahtumia, joita on vappuna tiedossa niin Helsingissä kuin lähialueilla.

Vappushokkelo 1.5. Kumpulan kasvitieteellisellä puutarhalla

Linnanmäen vappu, jossa  30.4. lakitetaan Leiikkivät karhut-patsas, musiikkia, Muumi-lauluja ja tietenkin karnevaalitunnelmaa kuten aina Linnanmäellä.

Kauppa & Galleria Talli 1.5. pomppulinna, poniratsastusta, ilmapalloja ja paljon muuta Espoossa

MLL Vapputapahtuma Ruoholahdessa 29.4. naamiaisdisco ja hattaraa.

Lasten vappurieha Krunassa 30.4. kasvomaalausta, temppurata, poniajelua, vappupalloja

Miniakrobatiaa Vappuaattona 30.4. temppuilua ja jumppaa. Hikipintaan ennen vappuaaton juhlia!

Mantan lakitus saattaa kuulua perheen perinteisiin. Olemme olleet lasten kanssa lakituksessa ja se on mennyt hyvin. Toimivin ratkaisu on lähteä ilman vaunuja ja lapset olkapäille tai kantorepussa, mutta olemme olleet myös vaunuilla liikenteessä ja pärjänneet aivan hyvin. Pitkä pinna ja kiireettömyys on tietysti avainsana noissa massatapahtumissa.Järjestä oma lasten vappu

Vappujuhlat voi tietysti järjestää myös itse. Leipokaa munkkeja ja tehkää simaa, tippaleivät kuuluvat myös vappuun. Ilmapalloja voi puhaltaa olkkarin lattialle ja kutsua ystäviä kylään. Lapsille sopivan menun löydät vaikka täältä. Koristelu syntyy vaivattomasti serpentiinillä, vappupalloilla ja vappuhuiskilla. Me menemme Vappuaattona lasten vappujuhliin siskoni luokse. Lapset pukeutuvat naamiaisasuihin - on pierutyynyjä, paukkuserpentiiniä ja kaikkea hullun hauskaa! Isäni on tehnyt simaa juhliin ja siskoni paistaa munkkeja. Vieraat tuovat nyyttäriperiaatteella pöytään tarjoiltavia. Pääasia on yhdessäolo ja se, että vappua juhlitaan lasten ehdoilla turvallisesti ja hauskasti!

Vappupäivän brunssi on varmasti monessa perheessä perinne. Ravintolat tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja esimerkiksi Majvikin vappulounaalla on lapsille oma leikkihuone ja ohjelmaa.  Picnikvilttejä katetaan myös ulos niin Ullanlinnan mäelle, kuin moneen muuhunkin puistoon. Jos Ulliksen meno tuntuu liian villiltä, voi picnikin laittaa vaikka lähipuistoon kaveriperheiden kanssa. Lapset leikkivät aidatulla alueella kavereiden kanssa ja aikuiset voivat istua ja nauttia yhdessäolosta. Sateen sattuessa picnikviltin voi levittää vaikka olohuoneen lattialle. Koko perheen keväinen pyöräretki vappupäivänä on myös varmasti mukava. Meillä on ollut monena viime vuonna perinteenä, että olemme Vappupäivänä ensiksi olleet lapsiperhepicnikillä lähirannassa ja sitten puolen päivän aikaan, kun lapset ovat nukahtaneet päiväunille vaunuihin tai laatikkopyörään, olemme lähteneet kävelylle Ullikselle ja tavanneet siellä opiskelukavereita ja muita ystäviä ja tuttuja. Se on toiminut myös hyvin!

Miten te vietätte lasten kanssa vappua?

Seuraa blogiani bubble bath time facebookissa!

2 kommenttia:

  1. Meillä on seuranamme toinen kaveriperhe jolla on myös pieniä lapsia ja uskoisin että suuntaamme johonkin tapahtumaan Helsingissä ja sitten siirrymme kotiin herkuttelemaan ja askartelemaan vappujuttuja yhdessä :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...