maanantai 4. huhtikuuta 2016

Muistoja entisestä elämästä - haaveita uudesta...

Haaveilu on aina sallittua eikös niin?? Minulla on aivan hirveä matkakuume - kaukokaipuu, tunne, että olisi pakko päästä jonnekin kauas. Tuulettaa ajatuksia, kokea uutta ja nähdä maailmaa.

Olemme mieheni kanssa matkustaneet aina paljon. Yhdessä olemme tehneet mm. maailmanympärimatkan. Myös lasten kanssa olemme kiertäneet ja kulkeneet kohtuullisen pitkiäkin aikoja ulkomailla. 

Tällä hetkellä meillä on tilanne, että kotimaassa on sellaisia velvoitteita, jotka pitävät meidät täällä Suomessa tämän vuoden tiiviisti, mutta haaveilen ja unelmoin, että pääsisimme jälleen pitkälle reissulle jossain kohtaan perheen kanssa.

Nämä kuvat kertovat ihanista hetkistä ennen lapsia meidän maailmanympärimatkalta. Nyt olen kolmen ihanan skidin onnellinen kotiäiti, mutta silti minun sisällä palaa aina seikkailijatar, joka janoaa uusiin seikkailuihin. Nykyisin kärsimme kaukokaipuusta lasten kanssa yhdessä. Ihania muistoja menneisyydestä on kiva kaivaa koneelta hetkinä kun tuntuu, että seinät kaatuvat päälle ja elämä on niin pientä ja arkista ehkä jopa puuduttavaa, kun ruuhkavuodet meinaavat nielaista kokonaisena. You know what I mean? ;)

Aloitimme matkamme Intiasta. Kiersimme omatoimisesti Golden Trianglen. Päänähtävyytenä oli luonnollisesti Taj Mahal. Kömmimme aamuyöstä taksiin ja ajoimme paikalle ja silti porukkaa oli jo paljon. Sellaiset asuntoesittelymuovitossukat jaloissa piti alueella kulkea. Valkoinen oli niin kirkasta aamuauringossa, että silmiä häikäisi.


Intian jälkeen lensimme Hong Kongiin. Hong Kongin ruoka on taivaallista. Toinen suurkaupunkilemppari on Singapore. Kun taas Kuala Lumpur ei ole minua saanut pauloihinsa.


Matkamme jatkui Australiaan ja Sydneyn. Oih sieltä olisi paljon kerrottavaa. Ystäväni asuu siellä silloisen poikaystävänsä nykyisen miehensä kanssa. Meillä oli niin hauskaa. Vietimme yhden mahtavan illan mm. loistokkaita laukkakilpailuhattuja sovitellen erään hatun tekijän luona. Luonnollisesti vietimme aikaa Hunter valleyn viinialueella sekä kenguruja ihaillen. Austraalialainen elämäntapa sopisi minulle. Australiasta matkamme jatkui Uuteen-Seelantiin. Aucklandissa tapasimme sukulaisia ja sieltä jatkoimme Rotoruaan, jossa näimme mm. Maori-esityksen ja niin paljon muuta. Uusi-seelanti on todellakin sellainen hobittien maa ja menoltaan niin paljon rauhallisempi kuin Australia. 


Sen jälkeen oli vuorossa Fiji. Oh lord, miten rakastuin noihin saariin. Lähdimme Nadista ja kiersimme Yasawa saaret. Silloin tuntui, että nyt ollaan kaukana kotoa. Joka saarella meitä oli vastassa soittoryhmä laulamassa Bula-laulua (kuuntele tästä ja pääset niin Fiji-fiilikseen). Isommalta laivalta hypättiin pikkuveneisiin, jotka toivat saarille. Saarihyppely Fijillä oli niin mageeta. 
Fijiltä matkamme jatkui Los Angelesiin ja sieltä Las Vegasiin. Vegasin iltashowt ovat kyllä huikeat, ehdottomasti koettava once in a lifetime.


Sitten lensimme Hawajille, joka on aivan mielettömän huikea paikka. Siellä löytyy jenkkien palvelutaso ja silti rento meininki. Joskus palaan Waikikille. Reissuiltamme ei ole jäänyt montaa paikkaa maailmassa, jonne ehdottomasti haluaisin palata mutta Hawajin Waikiki beach voisi olla sellainen. Sitten alkoi matkamme jännittävin osuus. Lähdimme Nicaraguaan tapaamaan yhtä ystäväämme. Monta monta tarinaa tarttui sieltä matkaan. Esimerkiksi oli aika mielenkiintoista herätä keskellä yötä täyskokoonpanolla soittavan torvisoittokunnan soittoon kadulla ja ikkunoitahan taloissa ei ole vain pelkästään kalterit. Jokin mielenosoitus.... Pääsimme kokemaan myös huikeat katujuhlat. Nicaraguassa osataan bailata! Siellä söin myös ehdottomasti parhainta cevicheä, mitä olen koskaan saanut. 


Matkamme päättyi Miamiin ja Miami Beachillä lekotteluun. Siinä pieni ripaus yhdestä reissuistamme.

Kärsitkö kroonisesta matkakuumeesta? 

Seuraa blogiani fb:ssä Bubble bath time 


These pictures are very old from our around the world trip. I'm dreaming of a new trip with the fam.

4 kommenttia:

 1. Minäkin tulin heti vastavierailulle tänne kyläilemään. Oli tosiaan kiva tavata tänään ja ehkä nähdään Kevätmessujen merkeissä tai sitten lapsimessuilla :) Vitsit miten ihanan kuuloinen matka teillä ollut. Ihan kade tuollaisista matkoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävit Cride. Messuhuumaa tiedossa parin viikonlopun verran, kivaa! Ehkä nähdään siellä. Käyn ainakin lukemassa blogissasi, mitä ideoita löysit ;)

   Poista
 2. Ihania kuvia, varmasti ollut upea matka:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihana matka. Kiva välillä muistella menneitä täältä pyykkivuoren alta. ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...