keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Ulkoleikit - 7 vinkkiä kevääseen

Kevätpuuhat ulkona ovat alkaneet. Monessa blogissa ja Instagramissa onkin ollut kuvia talvikamppeiden vintille viemisestä. Talvi voidaan pakata kellariin ja aloittaa keväästä nauttiminen. Tässä 7 vinkkiä siihen, mitäs nyt tällä hetkellä voisi lasten kanssa pihalla puuhata:

1. Hiekkalelujen inventaario, järjestäminen ja pesu ja rikkinäistän lelujen pois heittäminen. Jos on vielä kylmä, niin kurahanskat ja kurikset lapsille jalkaan näin lapset pysyvät lämpöisenä. Hiekkalelukassin voi samalla myös pestä ja nimetä hiekkalelut. Näin samalla kun lapset pesevät ja puuhastelevat saat tehtyä kevätsiivousta. Uusia kivoja hiekkaleluja saa ihan oikeista tarpeettomaksi jääneistä keittiötarvikkeista, kunhan eivät ole lasisia tai muuten rikkimeneviä.

2. Pyörän huolto, pesu ja viilaus. Pyörä väärin päin nurmikolle ja lapsille vettä ja rätti. Pyörän pesu on lasten mielestä varmasti hauskaa. Samalla voi viilata satulan korkeutta ja pumpata renkaisiin ilmaa.

3. Hyppynaru, katuliidut, saippuakuplat, pihasähly, jalkapalllo yms. ovat perinteisiä ja vuodesta toiseen hittejä.

4. Ympäristön kuvaus lasten kanssa. Olen käynyt muutamassa mediakasvatushetkessä ja niissä on ehdotettu sitä, että annetaan lapselle mahdollisuus kuvata ympäristöä. Lapsen näkemys ympäristöstä ja mielenkiintoisista asioista poikkeaa varmasti omastasi. Kuvia on mukava katsella myöhemmin kotona ja kuunnella lasten tarinoita siitä mitä he ovat ulkona nähneet.

5. Kevätretki. Eväät mukaan ja pienelle retkellä lähtö on lasten mielestä täydellistä. On se sitten lyhyt retki arki-iltana tai pidempi samoaminen viikonloppuna. Kohteella ei niin väliä, pääasia on lähteminen. Mukaan voi halutessaan ottaa kiikarit, suurennuslasin tai muuta kivaa. Kiikarithan voi askarrella etukäteen kahdesta vessapaperirullasta ja langasta, näin tulevan viikonloppuretken fiilistelyn voi aloittaa jo viikolla.

6. Leijan lennätys. Youtubessa on videoita helppojen leijojen rakentamisesta. Olemme aikaisempina vuosina tehneet tyttöjen kanssa leijat ja niin tänäkin vuonna. Niitä on hauska lennätellä, vaikkeivat ihan taivaisiin aikuisten mielestä lentäisikään. Lapset juoksevat innokkaasti pikkupaperihärpäkkeet perässänsä :)

7. Pyöräretki yleisurheilukentäll. Ulkoilu yleisurheilukentällä on kivaa vaihtelua koko perheelle. Usein kentän laidalla on roikkumislaitteita, jossa lapset keikkuvat kuin apinat ja tuhat kertaa paremmin kuin vanhempansa. Juoksukilpailu kentän ympäri tai pituushyppy pehmeään hiekkaan saa varmasti hymyn huulille.

Kannattaa lukea myös kirja Tatu ja Patu pihalla. Kirjassa on hauskoja vinkkejä, siitä mitä pihalla voi tehdä.

Arvontojen voittajat on arvottu. Kevätmessuille voitti liput Siinatar ja Lapsimessuille lipun Viimu ja Ink_ku. Onnea voittajille, olen laittanu voittajille sähköpostia ja liput ovat jo matkalla.


Kuoritakki: Reima Ginger/ saatu blogiyhteistyö
Kuorihousut: Reimatec Kunto/ saatu blogiyhteistyö
Pipo: Peak Performance
Saappaat: Hunter 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...