tiistai 24. toukokuuta 2016

Karkkitehtuuria

Akkitehtuurin opiskelu on tehty todella hauskaksi Arkkitehtuurikoulu Arkin työpajoissa. Arkki järjestää erilaisia työpajoja omissa tiloissaan, mutta he tekevät keikkoja myös päiväkoteihin ja kouluihin. Lastemme päiväkodissa arkkilaiset ovat vierailleet jo kahtena keväänä tämän supersokerisen Karkkitehtuuripajan merkeissä.

Karkkitehtuuripajassa tutustutaan erilaisiin rakenteisiin. Cocktailtikkuja yhdistellään toisiinsa käyttäen liitosmateriaalina karkkeja. Toki liitoksena voi olla viinirypäle tai jokin muu terveellisempi juttu, mutta silloin se ei olisi näin mageeta :)

Karkkitehtuuripajassa opetellaan rakenteiden merkitystä rakennuksia koossapitävänä elementtinä. "Onpa kolmio paljon kestävämpi kuin neliö tai matala ja leveä pysyy paremmin kasassa kuin korkea ja kapea", kommentoi esikoinen. Pajassa tutustutaan kolmioihin, pyramideihin, ristikkopalkkiin ja vaikka mihin muuhun.


Lapset jaksavat keskittyä todella hyvin ja rakentaa pitkään, koska mitä suuremman rakenteen toteuttaa, niin sitä enemmän saa tietysti karkkia. Rakentelu kehittää lapsen hahmottamiskykyä, mittasuhteita, rakenteiden maailmaa ja paljon paljon muuta.

Tämä paja on tosi hauska ja se saa aikaan aina meillä kotona villityksen rakennella kaikenlaista cocktailtikuista ja ässämix-karkeista. Mukavaa ajanvietettä perheen kanssa vaikka karkkipäivänä lauantai-iltana! :) Miksei tätä voisi toteuttaa myös vaikka vähän vanhempien lasten synttäreillä.

Kids have been learning about architecture by making these funny buildings out of candy and cocktail sticks.

7 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...