maanantai 16. toukokuuta 2016

Kevätjuhlat metsässä

Kevätjuhlia ja päättäjäisiä on viime viikkoina ja tulevina viikkoina meidän perheessä tiedossa muutamat per viikko. Siksi olikin todella piristävää, kun eräät kevätjuhlat poikkesivat perinteisestä ja ne vietettiin toiminnallisena metsäretkenä lähimaastossa. Koko perhe oli kutsuttu paikalle ja ensiksi etsimme metsässä tehtävärasteja. Viimeinen, kuudes rasti oli eväsrasti - pullat ja mehut tarjoiltiin meren rannassa. Kun sääkin vielä suosi ja aurinko paistoi lämpimästi, niin ei voi muuta sanoa kuin, että metsäretki oli täyden kympin kevätjuhla!Rasteilla arvuuteltiin mm. kaloja (esim.nuha, tuha vai kuha), kuljettiin sokkona toisen opastamana, tasapainoiltiin koko perhe yhteisellä lankulla, tehtiin luonnonmateriaaleista eläimiä ja tutkittiin vesikiikareilla vedenalaista elämää. Lapset nauttivat suunnattomasti ja meistä aikuisistakin oli todella hauskaa!


Maasto oli epätasaista ja meno välillä muhkuraista. Onneksi olimme valinneet mukaan Beemoon juoksurattaat, joissa on isot hyvin pyörivät pyörät. Näin kuopus sai välillä istua kyydissä ja rattaat kulkivat ketterästi mukana myös metsäpolulla.

Beemoo juoksurattaat saatu Jollyroom.fi
Viimeisellä rastilla pääsimme veistelemään kaarnalaivoja. Tulevan kesän odotuksen saattoi aistia rantakallioilla istuskellessa, kaarnalaivojen kulkua katsellessa, lasten riemunkiljahduksia kunnnellessa ja tuoretta pullaa ja mehua nautiskellessa. Elämä on tässä ja nyt!Haluatko saada vinkkejä kivoista lapsiperhetapahtumista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...