maanantai 9. toukokuuta 2016

Lapsiperhe Tukholmassa

Vietimme pitkän viikonlopun perheen kanssa Tukholmassa. Minulla on ollut bucketlistilläni loma Tukholmassa, koska tätä ennen olemme aina olleet joko ohikulkumatkalla tai häiden tai sukulaisvierailujen tai risteilyn takia Tukholmassa, joten sellainen oleskelu ja pysähtyminen fiilistelemään Tukholmaa on jäänyt. Haaveissani on ollut saada Tukholma kaupunkina paremmin haltuun, istua illallisella ulkona ja katsella ohikulkevia tyylikkäitä ruotsalaisia, inspiroitua ja haaveilla. Kaikki tämä toteutui minilomallamme, jonne lähdimme veljeni perheen kanssa. 9 hengen seurue on melkoinen klaani, mutta hyvin selvisimme.


Lähdimme reissuun torstaina iltana, kun hyppäsimme Siljan laivaan. Kävimme katsomassa Grease musikaalia, syömässä Happy Lobsterissa mielettömän herkullisen äyriäisvadin. Hummereita, taskurapuja jne. Todella herkullista! Lasten lemppareita olivat savustetut katkaravut. Illallinen meni todella myöhäiseksi, joten kävimme pikaisesti vielä lasten leikkipaikassa, joka on viime käynnistämme laajentunut ja uudistunut huimasti. Sitten olikin aika mennä unille....
Aamiaisen jälkeen täydellä vatsalla oli hyvä lähteä uuteen päivään. Tukholman liikenteestä on hyvä tietää muutama asia, joka koskettaa erityisesti lapsiperheitä. Bussissa vaunujen kanssa kulkeva aikuinen pääsee ilmaiseksi. Tukholmassa ei voi ostaa bussilippuja bussista, vaan ne pitää olla etukäteen ostettuna. Ostimme laivan infosta valmiiksi bussiliput, jotka olivat monta kuukautta voimassa ja käyvät myös ainakin raitiovaunuissa. Toinen tärkeä huomio Tukholman liikenteestä on se, että taksit eivät ota lapsia kyytiin, jos heillä ei ole lastenistuimia. Monessa taksissa oli kaksi lastenistuinta, mutta jotkut kuskeista vaativat, että myös 6-vuotias istui korokeistuimella. En tiedä luulivatko he häntä nuoremmaksi vai mistä johtui, koska taas 5-vuotias serkkupoika pääsi kyytiin ilman istuinta. No mutta kuitenkin tähän on hyvä varautua ja varmistaa istuinten oikea määrä taksia tilatessa.

Me suhautimme satamasta taksilla Djurgårdeniin, josta olimme varanneet huoneen Scandic Hasselbackenista. Sijainti on aivan täydellinen, jos tarkoitus on huvitella, nauttia kulttuurista ja viettää aikaa upeissa maisemissa. Lapsiperheelle täydellinen sijainti, sillä Gröna Lundin pääportti on 100 m päässä ja Skansen toisella puolella hotellia n. 100 metrin päässä. Abba museo, Junibacken, Aquarium, Vasa museo ja paljon muita viihdykkeitä löytyy myös aivan kävelymatkan päästä.

Hotelli on todella kaunis. Huoneet olivat siistit ja uudehkon oloiset ja käytävät tilavat, joten vaunuilla pääsi helposti kulkemaan. Huoneita löytyi eri kokoisia. Veljen perheen huone vaikutti enemmän huoneistolta kuin hotellihuoneelta sisäpihoineen ja parine huoneineen. Hotellin ravintola on tukholmalaisen sukulaisen mukaan suosittu ja ainakin viikonlopun brunssilla kävi paljon porukkaa. Hotellin aamiainen oli herkullinen. Hotellin edustalla on kaunis ja suojaisa terassi ja piha, jossa oli ihana istuskella lounaalla. Lapsilla oli tilaa juosta hotellin puistossa ja löytyipä pihasta myös hiekkalaatikko, jossa lapset viihtyivät hyvin.

Vietimme ensimmäisen Tukholma-päivän Gröna Lundissa kieppuen ja vaappuen ja toisen päivän Skansenilla eläimiä paijaten ja luonnosta nauttien. Kirjoitan näistä omat jutut lähiaikoina. Toisena päivänä kävimme aamupäivällä myös pienellä sightseeing-risteilyllä ennen Skansenille menoa. Gröna lundin satamasta lähtee hop-on-hop-off-lauttoja ja koko kierros kestää tunnin. Tämä oli juuri sopiva aika lasten kanssa. Mereltä päin katsottuna Tukholma näytti jälleen uuden puolensa ja kaupunkia oli helpompi hahmottaa sieltä päin.
Kotiin lähtö koitti turhan nopeasti, Tukholmassa olisi viihtynyt pidempäänkin. Palasimme kotiin myös Siljan laivalla. Siskoni perheineen oli silloin myös laivalla, joten ilallistimme 13 hengen voimin italialaisessa ravintolassa. Se sopi rennon tunnelmansa vuoksi hyvin lasten kanssa illallistamiseen.
Illallisen jälkeen siirryimme uimaan laivan spa-osastolle. Pitkän päivän ja kävelyn jälkeen oli taivaallista istua porealtaassa, katsella auringonlaskua ja nauttia lasi kylmää juotavaa, sillä aikaa kun isi peuhasi lasten kanssa lastenaltaassa. ;)
Loma oli todella onnistunut! Onnistumiseen vaikutti tietysti aivan mielettömän hyvä sää ja lämmin ilma, mutta muutenkin Tukholman Djurgården on loistava lapsiperhepaikka ja saa täydet suositteluni.

Onko Tukholma teille tuttu lomakohde?

Seuraa blogiani facebookissabloglovin'ssablogit.fi instagramissa


We had a great minivacay in Stockholm, Sweden. We took a TallinkSilja ferry from Helsinki to Stockholm and stayed in Scandic Hasselbacken which is on Djurgården where all the fun is such as Gröna Lund, Skansen, Aquarium, Vasa museum, Junibacken etc.. Great vacation with the family!

2 kommenttia:

  1. Onpas ollut hulppea loma, kauniita kuvia ja ihania juttuja :) Olen vieraillut Tukholmassa useasti ja Abba-museo sekä Laduree ovat suosikkini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi kiva matka ja Tukholma vei sydämeni. Kiitos vinkeistä, täytyypä kokeilla ensi kerralla noita sinun lempparikohteita, koska uusi matka Tukholmaan on varmasti tulossa :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...