sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Majoitus lapsiperheelle Helsingissä - Cumulus Meilahti

Hoi kaikki Helsingin reissua miettivät lapsiperheet, Helsinkiin tulevat luokkaretkeläiset, Hesa Cupiin tulevat jalkapallojoukkueet ja muut lasten kanssa Helsingissä liikkuvat aikuiset. Kävimme perheen kanssa testaamassa uutta 16.5.2016 yleisölle avautuvaa Cumulus Meilahtea. Hotellin suunnittelussa on lapsiperheet ja ryhmät otettu upeasti huomioon. Hotellissa on esimerkiksi perhehuoneita omalla keittonurkkauksella sekä väliovellisia huoneita, jotka yhdistämällä isompikin perhe majoittuu mukavasti. Lisäksi hotellissa on kymmeniä Invalidiliiton Helppo liikkua-konseptin mukaisia huoneita.


Heti hotellin aulaan tultua tuntee tulleensa lomalle. Respa on rennon raikas värimaailmaltaan ja henkilökunta otti hymyilevästi ja ystävällisesti perheemme vastaan. Aulassa oli mukava loungealue, jossa oli lautapelejä sekä tietokoneita, joista saa tulostettua esimerkiksi sisäänpääsyliput konserttiin. Ala-aulassa on myös Lobby shop, josta saa ostettua pientä purtavaa. Hotellirakennuksessa on myös S-market ja Burger King.

Cumulus Meilahti huoneet
Hotellihuone oli sisustukseltaan kaunis. Värimaailmassa oli otettu huomioon sijainti ja luonnon valo. Kun saavuimme huoneeseen ilta-aurinko paistoi keltaisten verhojen läpi, ja sai koko huoneen hehkumaan kullan keltaisen värisenä, WAU! Majoituimme kulmahuoneessa, josta oli näkymä kahteen suuntaan ja ikkunapinta-alaa olikin vaikka kuinka. Osassa huoneista on kylpyammeet ja hotellissa on myös asiakassauna, joten täydellinen rentoutuminen Helsinki-päivän jälkeen on taattu. Huone oli todella tilava ja lisävuoteet hulppean kokoiset.

Cumulus Meilahti huoneet
Hotellin sijainti on loistava ja esimerkiksi Sonera Stadium ja Helsingin Jäähalli ovat kävelymatkan päässä. Raitiovaunulla pääsee helposti ydinkeskustaan muutamassa minuutissa. Messukeskukselle ja Hartwall Arenalle on myös lyhyt matka sekä kävellen että raitiovaunulla. Oman auton voi jättää hotellin pysäköintialueelle ja nauttia Helsingin tunnelmasta. Liikkuminen on helppoa, sillä hotelli on keskeisellä paikalla julkisen liikenteen verkostossa. Lapset viihtyivät katsellessaan ikkunasta kaupungin menoa.


Cumulus Meilahti hotellissa on herkullinen ravintola Bistro Cumulus, joka tarjoilee street foodia aasialaisella twistillä ja sehän on niiiin meidän perheen mieleen! Tämän lisäksi jälkkäribuffa vei kielen mennessään. Lasten menun on suunnitellut Vappu Pimiä yhdessä Meilahden koululaisten kanssa. Lapsille tuotiin isot blanketit eteen, jossa oli kuvat ruokavaihtoehdoista. Lapset saivat itse ruksia lomakkeelta ruokansa. Ihmettelin miten he osasivatkaan valita niin järkevästi ilman apua. Uskon, että kun itse saa valita niin ruokakin maistuu paremmin. ;) Kiva idea kokonaisuudessaan!


Ravintolan lapsiystävällisyyden selkeitä mittareita ovat lasten leikkipaikan olemassaolo ja sen sijainti. Bistro Cumuluksen lastenpaikka saa täydet kymmenen pistettä. Lapset viihtyivät Mini Bistrossa loistavasti ja pikkuravintola sijaitsi aivan ravintolan keskellä, joten omissa pöydissään istuvien aikuisten oli helppo vahtia lapsukaisiaan. Koska faktahan on se, että lapset harvoin jaksavat istua useamman ruokalajin illallista paikoillaan, joten oli helpottavaa päästää heidät leikkeihinsä ja näin me vanhemmat saimme rauhassa istua ja jutella keskeytyksettä. Mitä luxusta lapsiperheessä! Suosittelen kokeilemaan Bistro Cumulusta lounas- tai illallispaikkana vaikket hotellissa yöpyisikään.Bistro Cumulus
Illallisen jälkeen lähdimme vielä testaamaan hotellin leikkipaikkaa. Hotellissa on erityisesti panostettu yleisiin oleskelutiloihin ja lasten kanssa matkustamiseen. Toisessa kerroksessa on iso lounge, jossa voi pitää vaikka jalkapallojoukkueen palaveria tai lueskella rauhassa lehtiä tai tehdä töitä sillä aikaa kun lapset leikkivät leikkihuoneessa. Loungen toisella puolella on kuntosali, jossa on isot ikkunat, joten tila on hyvin monikäyttöinen ja perheenjäsenet voivat tehdä jokainen mieleisiänsä juttuja samassa tilassa ja kuitenkin niin, että kaikki näkevät toisensa. Samassa kerroksessa sijaitsee myös hotellin pesutupa, jossa saat pestyä joukkuepaidat, puklubodyt ja muut matkassa suttaantuneet vaatteet. Koneessa on valmiiksi pesuaineet, joten pyykkihuolto onnistuu vaivattomasti.


Leikkipaikassa oli hauskoja rooliasuja ja koska ilta oli jo pitkällä niin meillä villiinnyttiin vielä hervottomiin leikkeihin.


Cumulus Meilahti sijaitsee aivan uuden Lastensairaalan vieressä ja hotelli tuleekin tekemään yhteistyötä lapsipotilaiden ja heidän perheidensä kanssa. Toisinaan leikkaukseen pääsyn odottelu tai muu pitkäaikaissairaus vaatii pitkäjänteistä odottelua ja Helsingissä sairaalan lähellä oloa. On hienoa, että nyt potilaille ja heidän läheisilleen löytyy majoitus sairaalan läheltä.Hauskan illan ja herkullisen illallisen jälkeen painoimme hymyssä suin silmät kiinni hotellin pehmeisiin lakanoihin. Pikkasen oli pakko vielä raottaa silmiä ja ihastella tätä upeaa auringonlaskua, joka näkyi suoraan sängystämme.Varaa Helsinki-majoitus tästä. 

Cumulus Meilahden ympärillä on paljon kaikkea kivaa tekemistä. 
Töölön urheiluhalli/Uimahalli sijaitsee aivan hotellin pihapiirissä
Cafe Regatta Nappaa hotellin Jopo alle ja pyöräile meren rantaa pitkin (1,8km). Söpö kahvila, jossa myös SUP-lautojen ja soutuveneiden vuokrausta.
- Hietsun/Hietaniemen uimaranta 2,8 km päässä. Matka taittuu hotellilta lainattavalla Jopolla upeaa meren rantaa myötäilevää pyörätietä pitkin.
Minigolf Taivallahti (n.2km) meren rannassa upealla paikalla saavutettavissa myös pyörällä ketterästi
Seurasaari (3,2 km)
- Cumulus Meilahti on lähes Presidentin virka-asunnon Mäntyniemen naapurissa (2 km taittuu helposti pyörällä tai vaunuttelukävelyllä)
Keskuspuisto tarjoaa upeat ulkoilumaastot ja kauniin luonnon

Seuraa blogiani facebookissabloglovin'ssablogit.fi instagramissa

Sisällöntuotanto yhteistyössä Cumulus Meilahden kanssa.

We had a chance to visit the new Cumulus Meilahti hotel. It's a great place especially for the families and people with disabilities. We highly recommend if your are planning to spend time in Helsinki, Finland.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...