tiistai 3. toukokuuta 2016

Satokausi: Veriappelsiini

En tuosta Satokausikalenterista löytänyt veriappelsiinia ja tässä artikkelissa kerrottiin, että veriappelsiinin kausi on vain alkuvuoden, mutta meidän S-marktissa ainakin liputettiin veriappelsiinia satokauden tuotteena vielä viime viikon lopulla. Luin jutun veriappelsiinin terveysvaikutuksista, joten päätin kokeilla tätä vähän harvinaisempaa herkkua.


Tein 2-vuotiaalle taaperollemme smoothien, johon laitoin pari desiä kreikkalaista luonnonjugurttia, 2 veriappelsiinia ja raastoin n. 1 cm inkivääriä joukkoon ja nämä kaikki blenderissä sekaisin. Taapero hörppäsi mukista ja sanoi "onpa äiti todella hyvää". Tämä smoothie sai siis taaperoraadin hyväksynnän.Veriappelsiini on todellinen terveyspommi. Suotuisan viljelyalueen vähäisyys on kuitenkin rajoittanut veriappelsiinin suosion leviämistä. Veriappelsiini vaatii muista appelsiineista poiketen kylmät yöt ja viileän talven, mutta paljon auringonpaistetta ja lämpimiä päiviä. Lisäksi muihin appelsiinilajikkeisiin nähden veriappelsiinin sesonki on melko lyhyt. Sisilialaista veriappelsiinia Taroccoa pidetään maailman parhaana, sillä siinä makeus ja happamuus ovat täydellisessä tasapainossa ja se onkin suosittu lajike ammattilaiskokkaajien keskuudessa. Lue lisää täältä.
Inkivääri taas on loistava smootheissa, sillä sen terveysvaikutukset ovat mittavat. Inkivääri pitää flunssan loitolla, edistää ruuansulatusta ja vaikka mitä muuta. Minä uskon myös inkivääriin kroonisen väsymyksen hoitajana. Ja ennen kaikkea rakastan inkiväärin, veriappelsiinin ja porkkanan yhdistelmää. Niin raikasta!


Eilen vapun jäkeinen olotila oli raskas. Monta päivää on tullut herkuteltua ja syötyä epäterveellisesti. Vaikka kuinka väsytti, vääntäydyin lenkkipolulle klo 21, kun ystävältä tuli lenkkikutsu. Kyllä kannatti, oli heti freesimpi olo. Lenkin päälle join isin ja tyttöjen tekemän tästä reseptistä mukaillun "Säihkyvä Mimosa" porkkana-veriappelsiini-inkiväärimehun. On mukava aloittaa viikko terveellisesti!

After Vappu celebrations I felt unhealthy. Yesterday I had some refreshing smoothies of ginger, carrot and blood orange and had a little jog with a friend. Feeling so much better!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...