lauantai 21. toukokuuta 2016

Seikkailupuisto KORKEE

Ihan paras tapa viettää perheen yhteistä aikaa on lähteä Seikkailupuisto KORKEEseen Mustikkamaalle. Seikkailupuisto KORKEE sopii kaikille yli 90 senttisille seikkailijoille. Meidänkin 2-vuotias paineli menemään ja oli aivan fiiliksissä, vaikka etukäteen vähän hänen uskallustaan epäilin. Mutta näinhän se usein on, että aikuiset pelkäävät paljon enemmän kuin lapset.

Seikkailupuisto KORKEE sijaitsee saaressa - Mustikkamaalla Korkeasaaren kupeessa. Kulosaaren metroasemalta noin kilometrin matka taittui kävellen ainakin meidän porukalla oikein sutjakkaasti kauniissa merellisessä ympäristössä. Paikka on todella upea ja pala sitä kauneinta Helsinkiä. Korkeat ja komeat hongat toimivat tämän perheseikkailun areenana.


KORKEE:ssa on mukavaa ja ystävällistä henkilökuntaa, ja he auttavat valjaat päälle ja sopivan kokoisen kypärän päähän. Valjaiden pukemisen jälkeen on pieni turvallisuuskoulutus, jossa kerrotaan säännöistä ja ratojen tekniikasta. Ennen valjaiden pukemista, on hyvä käydä vessassa, koska valjaiden pukeminen ja riisuminen vie jonkin verran aikaa.


Seikkailupuisto KORKEE:ssa on kahdenlaisia ratoja: 1. Kantoradat, jotka kulkevat lähellä maata ja sopivat kaikille yli 90 cm pitkille ja alle 140 cm lapsille 2. Latvaradoissa on ikäraja 7-vuotta ja pituusvaatimus 120 cm. Latvaradat nousevat aina 12 metriin asti. Latvaratojen laajennus on parasta aikaa meneillään, ja aivan muutaman päivän päästä KORKEE:seen saadaan kolme uutta jännittävää puiden latvoja hivelevää rataa. Kyllä meidän esikoinen hyppi riemuissaan, kun hän tänä vuonna pääsi ekaa kertaa Latvaradoille.


Pienten lasten Kantoratoja on kolme ,ja niissä kiivetään, ryömitään, loikitaan, keinutaan, liu'utaan pitkiä liukuja ja vaikka mitä hauskaa! Lapset ovat aivan innoissaan ja tänäänkin he jaksoivat 2,5 tuntia ilman taukoja radoilla. Alueella on kyllä Kahvio Tikka, josta saa virvokkeita ja energiatankkausta, jos sinne malttaa mennä. ;)

 


Seikkailupuistossa temmeltäminen kehittää motorisia taitoja tottakai, mutta sen lisäksi se on aivan mielettömän hienoa ongelman ratkaisukyvyn kehittämisen kannalta. Kuinka selviän tästä kiperästä tilanteesta? Tottakai oma vanhempi on siinä ihan vieressä ja siksi epävarmuuden tunteminen turvallisissa olosuhteissa on jotain sellaista mitä kasvatusoppaissakin kehotetaan lapsia kokemaan. Itse ainakin arvostan pelon voittamisen, ratkaisujen keksimisen ja hauskanpidon yhdistämisen aatetta!

2-vee pähkäilee, mistä narusta kannattaa vetää Seikkailupuisto Korkeessa


Latvaradat ovat aivan hirrrrrvittävän jännittäviä. Olen ollut KORKEEssa naisporukalla viettämässä iltaa ja se oli aivan mielettömän hauskaa. Nykyisin kun polttareita on vähemmän, niin sitä niin harvoin pääsee naisten kanssa kokeilemaan extremeä ja kaikkea jännittävää. KORKEE on helppo muutaman tunnin irtiotto arjesta. Seikkailut ja fiilikset ja se adrenaliinin määrä kuohuu suonissa kyllä vielä pitkään. Seikkailupuisto KORKEE:ssa on meidän lähipiirissä ollut tapana käydä myös treffeillä puolison kanssa. Yhdessä kokeminen ja tekeminen tekee hyvää kiireisille vanhemmille. Kaikki muu unohtuu, kun pelottaa niin P****sti. ;)


Meidän esikoinen on tunnetusti melko hurjapää ja hän pistelikin menemään Latvaratoja kuin vanha tekijä. Hän oli todella fiiliksissä kiipeilystä ja yhdessä vanhemman kanssa puuhaamisesta. Olen takuuvarma, että tähän touhuun lämpeävät myös vanhemmat lapset ja teinit. Heidän kanssaan kun saattaa olla vaikea löytää kivaa ja kaikkia miellyttävää tekemistä.


Meillä oli niin kiva perjantai-ilta, ja ilta myöhään vielä fiilisteltiin mahtavia liukuja ja jännittäviä käänteitä mitä kukin oli illan aikana kokenut. Menkää ja kokeilkaa, niin siistiä!!!Haluatko saada vinkkejä kivoista lapsiperhetapahtumista?

Sisällöntuotanto yhteistyössä Seikkailupuisto KORKEE kanssa.

We had an exciting Friday night at Seikkailupuisto KORKEE which is situated on the Mustikkamaa  island near Korkeasaari Zoo in Helsinki. So much fun for all the explorers over 90 centimeters long. Our 2 years old loved it! Best time with the family! Go try it!

4 kommenttia:

 1. Moikka.
  Olet käynyt molemmissa Zippyssä ja Korkeessa. Kummassako oli enempi noita pienten lasten "kantoratoja"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkeessa on ihan pienille tarkoitettuja "kantoratoja" 3 kpl (90-140 cm soveltuvia). Zippyssä pienten lasten ratoja on 2 kpl.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...