sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Ähtäri Zoo

Etelä-Pohjanmaan reissumme viimeisenä päivänä otimme suunnaksi Ähtäri Zoon. Tämä oli ensimmmäinen kerta kun Ähtäri Zoossa vierailimme, eikä varmasti jää viimeiseksi. Huikean hieno paikka ja vetää todellakin vertoja kansainvälisille eläinpuistoille. Ähtäri Zoo on Suomen vanhin luonnonmukainen eläinpuisto. Ihana paikka, ihastuimme! 


Eläinten aitausten arkkitehtuuriin oli panostettu ja monissa aitauksissa oli käytetty hyödyksi korkeuseroja, näin pienetkin puistovierailijat näkivät hyvin aitauksiin. Eläimiä oli monipuolisesti aina hirvistä, peuroihin, karhuihin, susiin, saukkoihin, villisikoihin, näätäeläimiin ja pöllöihin. Eläinpuistossa asuu yli 50 eri eläinlajia, joten näkemistä riittää. Ähtäri Zoon pikkupandat olivat tietysti oma lukunsa. Todella suloisia!


Ähtäri Zoossa panostetaan kasvatukselliseen puoleen ja tiedon jakamiseen. Tiedot eläimistä, heidän ravinnosta ja poikasten lukumääristä yms. oli kuvitettu selkeästi aitausten yhteydessä oleville tauluille. Eskarilaisen mielestä tiedot olivat mielenkiintoisia ja hän jaksoi tutkia ja vertailla niitä. Eläinpuistokierroksella oli myös monia erilaisia tiedetehtäviä kuten puun vuosirenkaan laskentaa ja vinkkejä miten puun pituuden saa mitattua. Tekemistä oli niin paljon, että puistossa vierähtää helposti koko päivä.Puisto on alueeltaan iso, 60 hehtaarin alue, joten rattaat onkin hyvä varata mukaan pienelle kulkijalle. Puistosta saa lainata myös 2 euron kolikolla vetokärryt. Olin yllättynyt miten vaunuilla pääsi puistossa kulkemaan joka paikassa, eikä lasta tarvinnut ottaa vaunuista pois päästäkseen katsomaan eläimiä. Tästä iso peukku Ähtäri Zoolle!


Evästauko upealla retkipaikalla tai laavulla on ikimuistoinen kokemus. Suosittelenkin ottamaan eväät mukaan ja nauttimaan luonnosta ja sen upeudesta. Puolessa välin kierrosta on myös monipuolinen kahvila, josta voi ostaa suolaista tai makeaa vatsan täytettä. Monipuoliset lasten leikkipaikat reitin varrella ilostuttivat lapsia ja rytmittivät päivän kulkua.Ähtäri Zoossa pääset kurkistamaan myös eläinten pesiin. Oli huikeaa astua sisään majavan pesään vain ohuen lasin erottaessa majavan ja vierailijan, myös supervilkas kärppä pesäpuuhissaan sai meidät nauramaan vedet silmissä. Ihana hääräilevä otus! Monia hauskoja hetkiä Ähtäri Zoossa. Wau!


Puistokierroksen jälkeen menimme myöhäiselle lounaalle Hotelli Mesikämmeneen. Lounasbuffa mahtavissa maisemissa maistui koko porukalle. 


Lounaan jälkeen olikin hyvä jatkaa päivää uudessa toukokuussa 2016 avatussa Ähtäri Zoo Kotieläintilalla. Ähtäri Zoo, Hotelli Mesikkämmen, Flow Park ja Kotieläintila ovat kaikki samassa pihapiirissä, joten kävellen pääsee kohteesta toiseen eikä autoa päivän aikana tarvinnut. 


Kotieläintilalla pääsimme tutustumaan eläintenhoitoon. Sioille keiteltiin perunoita ja kuulimme tietoa eläinten ruokinnasta. Kotieläintilalla tutustuimme sepän työhön ja katselimme työnäytöstä, jossa hän takoi nauloja alasimen päällä. Kotieläintilalla on myös muuta ohjattua ohjelmaa kuten tallin vintillä oleva askartelupaja ja poniratsastusta. Tarkemmat aikataulut löytyvät nettisivuilta.Kotieläintilalla pääsimme tutustumaan kotieläimiin todella läheltä. Kaupunkilaislapset, jotka ovat nähneet lehmiä tätä ennen vain moottoritien varressa, kun autolla olemme pyyhältäneet 120km / tunnissa laitumen ohi, olivat aivan villeinä eläimistä. Jestas miten isoja lehmät ovatkaan!
Vietimme Ähtäri Zoossa yhden kokonaisen päivän ja paljon jäi tekemistä vielä seuraavaan kertaan.  Tulemme aivan varmasti vierailemaan puistossa vielä uudemman kerran kun Lakeudelle saavumme.


Haluatko saada vinkkejä kivoista lapsiperhetapahtumista?

Matka on toteutettu yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan Matkailun kanssa, mutta kaikki kokemukset ja mielipiteet ovat perheen omia.


We had a fantastic visit to Ähtäri Zoo. A cute place with many activities!

2 kommenttia:

  1. Sattupa sopivasti tämä. Ollaan yötä nyt ähtäri zoo campingissa ja mietittiin että mentäiskö hu eläintarhaan vai kotieläinpihaan. Kumpikohan sun mielestä sopis paremmin 1,5v touhukkaalle pojalle, äidille ja isälle?

    VastaaPoista
  2. Voi mikä sattuma! Hauskaa! On tietysti vähän vaikea arvioida toisten puolesta, mutta eläintarhassa on sekä eläimiä että leikkipaikkoja yms. joista myös meidän kohta 3-vee innostui. Eläintarhassa saa vietettyä helposti koko päivän. Kotieläinpihassa eläimet ovat tietysti lähempänä ja niitä pääsee paijaamaan, se on kooltaan pienempi. Jos pitää valita vain toinen niin eläintarha on mielestäni monipuolinen ja hieno kokemus!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...