lauantai 18. kesäkuuta 2016

Lapsiperhe Seinäjoella

Vietimme viime viikonloppuna hauskan ja vauhdikkaan lomasen Lakeudella, josta kirjoittelinkin jo postauksen (KLIK). Koska loma oli täynnä loistavia juttuja, ajattelin paneutua vielä yksityiskohtaisemmin muutamiin hetkiin. Tässä postauksessa esittelen teille Seinäjokea tarkemmin lapsiperheen näkökulmasta. Lyhyen vierailumme aikana seinäjokelaisista jäi kuva vieraanvaraisina ja hyväntuulisina ihmisinä. Huumorintajusta kertoo ehkä se, että näimme bussin joka oli siirtoajossa ja bussin etuosassa oli teksti. "Siirtoajo - menossa kaffelle" ;)

Seinäjoki on tunnettu Tangomarkkinoista ja Provinssirockista, mutta siellä on myös kansainvälistä mainetta niittäneiden Duudsonien oma seikkailupuisto - Duudsonit Activity Park. Todella hauska ja vauhdikas paikka, jossa viettää helposti koko päivän. Paikka on monipuolinen, viihdyttävä ja sieltä löytyy tekemistä eri-ikäisille lapsille ja aikuisille.


Jekkuilua ja pientä kisailua herättelevät aktiviteetit ovat hauskinta lasten mielestä. Oli pituushyppyä, kummarilätäsyä, pesäpallo- ja baseballpisteet, parkouria, skeittipuisto, trampoliineja, polkuautoja, kiipeilypaikkoja, vaijeriliukua ja vaikka mitä muuta. Puiston aktiviteetteihin uppoutui niin lapset kuin aikuisetkin ja aika hujahti kuin siivillä. Myös tv:stä tuttuja jekkuiluja pääsi puistossa kokeilemaan.Taaperoille löytyy Duudsonit Activity Parkissa myös tekemistä. Esimerkiksi pallomeri ja pienille tarkoitettu oma temppuilualue ovat kivoja. Väsymyksen yllättäessä, puistosta saa sateenvarjorattaat lainaan. Duudsonit parkissa on ravintola Pirttihirmu, josta saa terveellistä kotiruokaa buffasta tai a la carte listalta hamppareita yms. Puistossa ollaan sukat tai sisätossut jalassa, joten ne on hyvä muistaa ottaa mukaan.Seinäjoella ollessamme halusimme myös tutustua kaupunkiin. Suuntasimme kulkumme mm. Liikennepuistoon, joka on auki kesällä joka päivä (pl.juhannus). Puistossa oli ohjaajia, jotka auttoivat polkuautojen säädöissä ja kertoilivat puiston toiminnasta. Päivisin on autokoulua ja muuta ohjattua toimintaa. Liikennepuisto on ilmainen ja tarkoitettu alle 12-vuotiaille lapsille.
Liikennepuiston vieressä joen rannassa on Fiilispuisto, jossa on mahdollisuus kokeilla erilaisia temppuvälineitä kuten pomppukeppiä, yksipyöräistä, cruiseria yms. Pihassa on frisbeekori ja 2-vee oli aivan villinä, kun pääsi potkupyörällä vilistämään myös reissun päällä ollessamme. Nämä kaikki on käytössä ilman maksua puiston aukioloaikoina. Liikennepuiston ja Fiilispuiston vieressä on kaiken huipuksi vielä leikkipuisto! Täydellisen kompakti kokonaisuus eri-ikäisten lasten energian purkuun ja vielä ilmaiseksi!


Illalla odottelimme isin junan tuloa Helsingistä ja pistäydyimme Vohvelihetkeen herkuttelemaan. Suloinen kahvila Seinäjoen keskustassa, josta saa sekä suolaisia että makeita vohveleita.Puuhakkaan päivän jälkeen uni maistui hyvin koko perheelle. Seinäjoella on erilaisia majoitusvaihtoehtoja aina ketjuhotelleista pienempiin hotelleihin, majataloihin ja mökkeihin ja leirintäalueisiin. Itseäni kiinnosti myös maatilamatkailu ja majoittuminen maatilalla, joita myös on Seinäjoen alueella tarjolla. Me kokeilimme kuitenkin tällä kertaa ensimmäistä kertaa vuokrata asunto. Tämä vaihtoehto toimi loistavasti lasten kanssa. Etelä-Pohjanmaan erilaisia majoitusvaihtoehtoja kannattaa tutkia Etelä-Pohjanmaan Matkailu-sivuilta. He hoitavat myös asuntojen vuokrausta. 

Seinäjoki on keskeisellä paikalla Etelä-Pohjanmaalla ja sieltä on helppo tehdä päiväretkiä Lakeuden muihin kohteisiin. Tänä kesänä 2016 Seinäjoki saa erityistä huomiota, koska Asuntomessut järjestetään siellä. Seinäjoen Asuntomessut 8.7-7.8.2016. Mukava kesälomakohde!

Haluatko saada vinkkejä kivoista lapsiperhetapahtumista?

Matka on toteutettu yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan Matkailun kanssa, mutta kaikki kokemukset ja mielipiteet ovat perheen omia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...