keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Lasten kanssa Helsingissä


Viime viikonloppuna lähdimme perheen kanssa valloittamaan Helsinkiä. Halusimme viettää hauskan kaupunkiloman kesäisessä Helsingissä ja ykköskohde oli tietysti Linnanmäki. Aivan huippureissu siitä jälleen kehkeytyikin!


Sokos Hotellit ovat varma hotellivalinta lasten kanssa, sillä Sokos Hotelleja löytyy sieltä missä parhaimmat perhelomakohteetkin ovat ja Sokos hotelleissa lapset otetaan erityisen hyvin huomioon.
Sokos Hotellien Onni Orava maskotti pitää huolen, että lapset viihtyvät ja heille on kivaa tekemistä. Hotelliin kirjautuessa kannattaa respasta kysäistä ko. hotellin lapsille suunnattu tarjonta, näin lomasta ja yöpymisestä saa kaiken irti. Loma-aikoina suosituimmissa perhehotelleissa on Onni Orava aamiaista, iltasatuja, Onni Oravan vierailuja ja vaikka mitä muuta kivaa ohjelmaa. Hotelleihin on rakennettu loma-ajaksi mageita leikkipaikkoja ja lomakohteeseen sopivia aktiviteetteja. Sokos Hotellit tarjoavatkin yöpymisen lisäksi elämyksiä ja hauskoja hetkiä lapsiperheille.


Me yövyimme Helsingin reissullamme legendaarisessa Original Sokos Hotel Vaakunassa aivan Helsingin keskustassa. Sokos Vaakuna on sijaintinsa vuoksi tuttu kaikille helsinkiläisille ja tulee tutuksi kaikille Helsinkiin tuleville vierailijoille. Erkki Huttusen suunnittelema hotelli on arkkitehtuurisesti merkityksellinen ja on edelleen erottamaton osa pääkaupunkimme katukuvaa.

Kun haluat sitä "Helsingin-fiilistä" suosittelen yöpymään Sokos Hotel Vaakunassa. Hotellissa voi aistia historian havinan. Hotelli Vaakuna avasi ovensa jo 10.6.1952, jolloin se oli maamme suurin hotelli niin pinta-alaltaan kuin huone- ja vuodeluvultaan.


Sijainti, sijainti, sijainti! Lasten kanssa matkustaessa majoituspaikan sijainnilla on keskeinen rooli. Kun hotelli on keskeisellä paikalla, ei koko päivän tavaravarastoa ja hurjia määriä varavaatteita tarvitse kantaa mukanaan. Toisaalta tiukan paikan tullen hotellihuoneeseen pääsee helposti kokoamaan joukkoja, jos meinaa meno alkaa murenemaan :) Pieni lepohetki omassa huoneessa ja jälleen ollaan valmiita valtaamaan kaupunkia. Sokos Hotel Vaakuna on todella hyvällä sijainnilla Helsingin keskustassa. Hotellille on lyhyt kävelymatka niin juna-asemalta kuin bussiasemaltakin, ostosmahdollisuudet levittäytyvät hotellin ympärille, raitiovaunut ja metro kulkevat aivan vierestä ja moniin Helsingin nähtävyyksiin on kävelymatka. Suomenlinnan lautta, Kauppatori yms. maamerkit ovat kaikki kävelymatkan päässä.


Me yövyimme perhehuoneessa, jossa oli parveke, ja parveke olikin TODELLA hulppea ja maisemat käsittämättömän upeat. Tytöt pitivät parvekkeella jumppakoulua, tekivät kärrynpyöriä ja puhaltelivat saippuakuplia sekä tietysti katselivat maisemia ja kaupungin menoa. Kurkkaa lisää Sokos Vaakunan upeista hotellihuoneista KLIK. Perhehuone oli tilava, käsittäen kaksi erillistä huonetta. Huone oli tunnelmallinen ja kotoisa, ja se muistuttikin enemmänkin helsinkiläisrouvan kotia kuin hotellihuonetta. Hulppeat maisemat ja kristallikruunu tekivät huoneesta erityisen.


Original Sokos Hotel Vaakunan respasta saa lainaksi kiikareita sekä potkulautoja ja kypäriä - juuri niitä tarpeellisia apuvälineitä, joita Helsingin valloittamiseen tarvitaan. ;) Onni Oravan puuhapaketti viihdytti tyttöjä illallispöydässä, ja tehtäväkirjaa oli mukava väritellä illalla ennen nukkumaan menoa.

Katso sisko! Tuossa on Makkaratalo!


Sokos Hotel Vaakunan 10. kerroksessa on lapsiystävällinen ravintola Loiste, jossa tarjoiltiin myös aamupala. Ravintolan yhteydessä on iso leikkipaikka. Liukumäki, leikkimökkejä, paljon leluja ja kirjoja sekä isommille tietokonepelejä. Lapset olisivat viihtyneet leikkipaikassa vaikka koko päivän. Leikkipaikan ulkopuolella on mukavat nojatuolit, joissa voi lukea vaikka lehtiä lasten leikkiessä. Ravintola Loiste on ravintola, jossa on helppo ja mukava ruokailla lasten kanssa. Sokos Hotel Vaakunassa on myös toinen ravintola. Katutasossa on espanjalainen ravintola Casa Largo, josta saa herkullisia tapaksia. Hotellin alimmissa kerroksissa on vielä S-market ja McDonalds, joten nälkä ei pääse tässä hotellissa yllättämään. ;)Touhua täynnä olleen päivän jälkeen lapset halusivat vielä kylpeä hotellihuoneen kylpyammeessa. Se on meidän lasten mielestä ihan parasta huvia, koska kotona ei kylpyammetta ole.Lasten nukahdettua mies jäi vahtimaan lasten unta ja minä piipahdin hissillä hotellin alakertaan, jossa on sekä SOKOS että Marks & Spencer. Ihana pieni kotiäidin irtiotto, eikä tarvinnut pitkälle lähteä. Jälleen kerran arvostan hotellin sijaintia, joka nousee erityiseen asemaan lyhyillä lomilla, jolloin haluaa nähdä ja kokea paljon pienessä ajassa. Ja pakko myöntää - lasten nukahdettua me istuimme mieheni kanssa pitkään Helsingin kattojen yllä omalla parvekkeella kaikessa rauhassa. Jostain kuului hiljainen saksofonin soitto, aistimme Helsingin menoa ja nautimme kesäillasta. Niin mageeta olla omassa rauhassa, mutta silti kaupungin sykkeessä! Ihastuimme Sokos Hotel Vaakunaan sen lapsiystävällisyyden, sijainnin ja upeiden perhehuoneiden ansiosta.


Haluatko saada vinkkejä kivoista lapsiperhetapahtumista?

Matka on toteutettu yhteistyössä Sokos hotellien kanssa, mutta kaikki kokemukset ja mielipiteet ovat perheen omia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...