tiistai 28. kesäkuuta 2016

Meidän perheen juhannus

Koko kesäkuu on viuhahtanut kohta ohitse. Olemme tyttöjen kanssa lomailleet jo kuukauden verran ja paljon on tähän kuukauteen mahtunut menoa ja touhua, siksi olikin aivan fantastista rauhoittua mökille juhannuksen viettoon. Pakkasimme tavaramme ja suuntasimme mökille jo tiistaina sillä mökin kevätpuuhat ovat jääneet ja jääneet tänä vuonna. Tyttöjen kanssa pestiin ja öljyttiin terassit, istutettiin kesäkukat ja pestiin paikkoja kesäkuntoon. 

Juhannuksen vieton aloitimme torstaina aamupäivällä, kun ensimmäiset juhannusvieraat saapuivat. Päivän mittaan ihania vieraita tuli tipotellen. Oi kuinka nautinkaan perheen kanssa vietetystä ajasta. Lapset kiljuivat riemusta ja painelivat leikkimään yhdessä. Mökillä niin lapsilla kuin aikuisilla on aikaa päivittää kuulumisia, jutella ja hengailla. Välillä kalasteltiin ja välillä syötiin jätskiä vieretysten. Niin paljon hyviä hetkiä!Mökillä tietysti uitiin paljon ja palju oli koko ajan kuumana. Aurinko näyttäytyi ja vaikkei koko ajan paistanutkaan niin ainakin oli lämmin.
Juhannusaattona kävimme läheisellä tilalla ostamassa tuoreita herneitä ja mansikoita ja perunoita. Lapset pääsivät ruokkimaan kanoja, kyllä oli kaupunkilaislapsilla ihmettelemistä.


Perjantaina saimme lisää porukkaa juhannusjengiimme. Lisää lasten serkkuja vanhempineen saapui  mökille. Upeita juhannuskampauksia ja kukkamekkoja kuului tietysti juhannukseen. Juhannusaattona kilpailimme myös isolla porukalla mökkiolympialaisissa.Juhannukseen kuului tietysti paljon syömistä ja grillaamista, muurikkalettuja, mansikkakakkuja ja kahvittelua. Slurps! Viime vuoden Taste of Helsingissä maistoin tuota Hollywoodpari Brangelinan roseta MIRAVAL 2014. Heti Taste of Helsingin jälkeen säntäsimme ostamaan tuota laadukasta roseta, koska pulloja oli tilattu silloin Suomeen vain pieni erä. Vuoden olen pulloa säästellyt ja nyt naisten kanssa viiniä maistelimme ja oli se kyllä hyvää edelleen.
Juhannukseen kuului souturetkiä ja saunomista, yhdessä oloa ja rentoutumista. Sunnuntaina mökki hiljeni vieraista ja vietimme helteisen päivän oman perheen kesken.


Mukava juhannus takana ja nyt hieman pöllämystyneenä kotona pesemässä pyykkiä ja järkestelemässä kotia. Kuukauden tournee pitkin Suomea, kotona vain pikaisesti visiittejä tehden on saanut aikaan sen, että kämppä on täynnä puoliksi purettuja laukkuja ja nyssäköitä. Eilen purettiin laukkuja ja tytöillä kävi kavereita sadepäivän ratoksi. Tänää ollaankin jo taas oltu seikkailemassa, josta pian blogissa lisää. Jotenkin haikea olo ajan kulumisesta! Tällä hetkellä tuntuu, että aika lentää ja elämä lipuu silmissä ohi. Saisiko jostain pause-nappulan elämääni! Voisin pysähtyä tähän hetkeen seuraavaksi 10 vuodeksi :)

Miten teidän kesä on alkanut?

We had a great mid summer at the lake house with the family. Lot of eating, bbq, cousins and swimming. Love it!


2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...