perjantai 10. kesäkuuta 2016

Tampereen kesän ykköskohteet lapsiperheille

Vietimme tosiaan huikean hauskan loman Tampereella perheen kanssa. Tässä postauksessa ajattelin esitellä meidän suosikkikohteita Tampereella. Toivottavasti löydätte myös teidän perheelle näistä vinkeistä sopivia. Jos suunnittelette kesälomamatkaa Tampereelle, suosittelen käymään Visit Tampere-sivulla. Sieltä löytyy ajankohtaiset tiedot ja vinkit vierailuajankohdan tapahtumista. Mutta tässä siis meidän reissun ykköskohteet!


Kulttuuria lapsille

Tampere tunnetaan kulttuurin ja viihteen keskuksena, eikä lapsia ole aliarvioitu tässäkään suhteessa. Vierailimme lasten kanssa Museokeskus Vapriikissa, jossa oli monia mielenkiintoisia näyttelyitä. "Jääkauden jättiläiset"  ihmetytti ja sai aikaan paljon keskusteluja. Tytöt tykkäsivät kovasti, mutta uskon että tämä näyttely uppoaa myös moniin dinosaurusfaneihin sekä myös vanhempiin lapsiin. Vapriikissa on myös monia muita näyttelyitä, kuten Posti- ja Kivimuseo sekä Tampereen historiasta kertova näyttely. Mietin vähän etukäteen, että mitenhän lapset viihtyvät museokeskuksessa ja miten saan pidettyä mielenkiinnon yllä. Huoleni olivat aivan turhia, sillä näyttelyt oli rakennettu todella virikkeellisesti. Interaktiivisuutta, valoefektejä, lapsille suunnattuja näyttelyyn liittyviä tehtäviä ja kaiken huippu olivat virtuaaliset oppaat, jotka tupsahtelivat yllättäen esille ja kertoivat tarinoitansa. Vapriikin kolmannessa kerroksessa on jääkiekkomuseo, joka saa varmasti lätkäfanit viihtymään. Maalisimulaattorissa voi kokeilla mailan käsittelyä ja laukoa maaleja.
Vapriikissa saman katon alla on monta näyttelyä, joten perheen erilaiset kiinnostuksen kohteet saa tyydytettyä samassa osoitteessa. Vapriikissa on myös kahvila/ravintola.


Toinen upea lapsille sopiva kulttuurikohde on Tampereen taidemuseon Muumilaakso, jossa "Seikkaillen kotiin" -näyttelyssä on esillä Tove Janssonin alkuperäisteoksia. Esillä on myös ennennäkemättömiä teoksia. Näyttelyn miniatyyri kolmiulotteiset teokset esimerkiksi Muumitalosta saivat lapset pysähtymään ja tutkimaan. Muumitalon monia yksityiskohtia oli mahdollisuus tarkastella taskulampun kanssa. Lapset viihtyivät myös Muumipehmojen kanssa veneillessä ja Muumimamman vieressä istuskellessa. Itse näyttelyssä ei saanut kuvata, joten kuvamateriaali tuolta reissulta jäi vähäiseksi.

Lapsiperheen ravintolavinkit Tampereella

Touhutessa nälkä yllättää. Kävimme perheen kanssa kokeilemassa Tampereen vanhinta pizzeriaa - Pizzeria Napolia,  jonka listalla on 100 erilaista pitsaa. Listalla on lähes 50 erilaista täytettä aina perinteisistä pitsatäytteistä strutsinlihaan ja mustaan makkaraan. Valitsin listalta gourmet pitsa Finlandian, jossa oli aurajuustoa, Finlandia-vodkaa, metsäsieniä, savuriistakäristystä ja savustettua saksanhirveä. Herran jestas, miten hyvää! Maut olivat todella herkullisia ja nimensä mukaisesti gourmeeta. Ravintola sijaitsee aivan Tampereen keskustassa. Pääkatu Hämeenkadulta löytyy poikkikatu Aleksanterinkatu ja sieltä pizzeria löytyy. Ravintola on todella suosittu, ja jotain ravintolan loistokkuudesta kertoo se, että perjantai-iltana klo 17 aikaan paikka oli aivan täynnä ja lähtiessämme n. klo 19 aikaan ovella oli pitkä jono. Suosittelenkin tekemään ravintolaan pöytävarauksen. Herkullisten pitsojen jälkeen oli vuorossa jälkkäripläjäys. Napolin täyteläiset jälkkärit taltuttivat tehokkaasti makean himon. Niin hyvää! Tunnelma oli rento ja viihtyisä, joten lasten kanssa oli helppo ruokailla ilman suurempaa jäkitystä.

Toinen loistava ravintola on Lapland hotels Tampereen yhteydessä oleva ravintola Dabbal, josta kirjoittelinkin jo tässä postauksessa.

Vauhtia ja menoa

Tampereelle saapuvien turistien suosituimpia kohteita on Särkänniemi. Huvipuisto kuuluu ehdottomasti meidän kesään. Särkänniemi on monipuolinen ja alueena kaunis ja viihtyisä. Tyttöjen suosikki on Koiramäki, jossa on eläimiä - sikoja, vuohia, lehmiä, kanoja, lampaita etc. Alueella on mahdollista ratsastaa sekä ihastella koiranpentuja. Koiramäki on suloinen ja siellä on juuri sen näköistä kuin Mauri Kunnaksen kirjoissa. Päivän aikana saimme ihastella teatteriesitystä, välillä kiipeillä Draculan linnassa ja sitten taas harjoitella lypsämistä tai laukata keppareilla. Tämän vuoden suosikki oli Miina-piian kanssa tehty "juusto". Tytöt jaksoivat vaivata ja vaivata taikahiekasta hienoja juustoja ja rupatella Koiramäen hahmojen kanssa.
Vaikka sää oli hieman viileä, halusivat tytöt tietysti Tukkijokeen monta kertaa. Tukkijoki on SE juttu, joka myös omassa lapsuudessa oli aina kesäisin koettava. Särkänniemestä löytyy kivoja laitteita monen ikäisille. Huippujuttu oli myös Angry Birds puisto, jota meidän kiipeilevät ja kieppuvat tytöt rakastavat.
Haluatko saada vinkkejä kivoista lapsiperhetapahtumista?

Matka on toteutettu yhteistyössä Visit Tampereen kanssa, mutta kaikki kokemukset ja mielipiteet ovat perheen omia. 

In this blogpost I introduce the top family destinations in Tampere. 
We visited Vapriikki museum center - an "Ice age giants" exhibition is interesting. Ice hockey exhibition is worth visiting also. The other museum we visited was Tampereen Taidemuseo where they have Moomin exhibition. Tove Jansson's original sketches can be seen there. While in Tampere you have to visit Särkänniemi amusement park. So much fun! And I highly recommend eating at pizzeria Napoli. Try pizza Finlandia which containes great ingredients such as Finlandia vodka and Aura blue cheese. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...