maanantai 27. kesäkuuta 2016

Uutta Linnanmäellä 2016

Helsinki-reissumme pääkohde oli Linnanmäki. Joka kesä vietämme ainakin yhden tai useamman huvittelupäivän Lintsillä. Tiesitkö muuten, että Linnanmäkeä pyörittää Lasten Päivän Säätiö. Säätiö luovuttikin hiljattain ennätyssuuren rahasumman lastensuojeluun. 
Huvittelemalla Lintsillä teet hyvää ja autat lapsia. 
Viime vuonna Linnanmäellä käyneet keräsivät 4,1 miljoonaa euroa lastensuojelutyöhön - huikea saavutus!

Lintsi on legendaarinen ja historiallinen, mutta vaikka huvipuisto viettää tänä vuonna 66-vuotisjuhliansa, ei Lintsiä voi sanoa millään tavoin kalkkikseksi tai vanhoilliseksi. Linnanmäki uusii jatkuvasti laitteitansa, toimintatapojansa, ravintoloitansa yms. Lintsillä on freesi ja ajanhermoilla oleva meininki. Koska Lintsillä on niin paljon kaikkea hauskaa ja kivaa, ajattelin tässä postauksessa keskittyä vain tämän vuoden (2016) uutuuksiin.

Voi sitä ilon määrää! Lasten silmät loistivat koko päivän Lintsillä!
Lintsin ohjelmatarjontaa on entisestään lisätty ja se kattaa nykyisin koko huvipuistokauden. On yhteislaulua, sirkusta ja lastenohjelmaa. Koko kesä on menoa täynnä. Tsekkaa ohjelma tapahtumakalenterista. Me pääsimme Lintsin estradilla kuuntelemaan TI-TI Nallen konserttia. Jestas miten meidän taapero oli fiiliksissä! 

Syksyn suosittu Valokarnevaali pidentyy tänä vuonna kaksiviikkoiseksi ja syyskuussa järjestetään IIK!week nuorille aikuisille, jolloin Linnamäellä näkyy kauhuteema. Luvassa on mm. kauhutalo, jossa näyttelee eläviä näyttelijöitä. Aika loistava tapa käynnistää Halloween-kausi!


Esikoisen kaveripiirissä on kevään aikana kohistu ja kuhistu, sillä tänä vuonna vanha Linnunrata on uusittu Linnunrata eXtraksi. Linnunrata eXtra yhdistää ensimmäisenä Pohjoismaissa virtuaalitodellisuuden ja vuoristoradan. Kävijä pääsee kokeilemaan millaista on avaruudessa ajaminen. Tämä laite oli meidän 6 ja 4-vuotiaan mieleen ja siinä käytiinkiin ainakin neljä kertaa.  Kurkkaa Linnanmäen esittelyvideo huikeasta vuoristoradasta.


   

Linnanmäen tämän vuoden 2016 uutuuksiin lukeutuu myös ravintola Flores FreshMex. Värikäs ja raikas meksikolainen, jossa pääset itse valitsemaan annokseesi sopivat maut. Ravintolassa myydään burritoja, nachoja ja salaatteja. Me söimme burritot ja olivat kyllä niin maukkaita. Täytin burritoni pulled porkilla, tuoreella korianterilla, tomaatilla, salaatilla ja vaikka millä muulla herkulla. Todella freesiä ja herkullista ja annokset maistuivat myös loistavasti lapsille. Lintsin tämän vuoden toinen ravintolauutuus on Lintsi American Dinner.Lintsillä panostetaan entistä enemmän elämyksiin ja yhdessä tekemiseen. Tämän vuoden makein uutuus on Hattarakoulu, joka on aivan hulvattoman hauska ja muistot tästä koulusta säilyvät varmasti pitkään. Koulu alkoi Professori Socrutuksen luennolla hattarasta. Tämän jälkeen kaikki oppilaat pääsivät pyörittämään hattaraa. Niin hauskaa! Koulun päätteeksi jokainen osallistuja sai Hattarakoulu-diplomin. Näyttää hyvältä cv:ssä ;) Koulu maksaa 7 eur/osallistuja eli noin yhden laitelipun verran. Hattarakoulu alkaa aina tasatunnein ja osallistuminen käydään varaamassa Hattarakoulun kassalta.
Tämän kesän 2016 uutuuksiin kuuluu Minimäki, jossa on panostettu toiminnallisuuteen. Leikkialue Matka maan ytimeen tarjoaa kiipeilyä, leikkiä ja seikkailua ja molemmissa uutuuslaitteissa Poppiksessa ja Propellissa on mahdollisuus vaikuttaa menoon polkimien ja säätökahvan avulla. Minimäellä sijaitsee monet Lintsin maksuttomista laitteista.Linnanmäki on kyllä visuaalisesti niin kaunis ja siellä on mukava oleskella ja kierrellä vaikkei ranneketta olisikaan. Minun Lintsi-perinteisiini kuuluu pehmiksen herkuttelu penkeillä, josta avautuu näkymä tähän upeaan suihkulähdealueeseen ympäristöineen. Minusta aivan ehdottomasti kaikkein kaunein kohta Lintsillä. Voi sitä kukkien ja värien loistoa!Mielestämme Linnanmäen henkilökunta oli reipasta ja ystävällistä porukkaa. Kivan päivän-toivotukset ja lasten auttaminen laitteisiin tuntuivat mukavalta. Tämä hauska työntekijä piti loistavan performanssin meille aivan ex tempore. "Onneksi tuuli ei vienyt tuota Lintsi-miestä mennessään", totesi 2-vee. ;) Tunnelma oli hauska ja Linnanmäki tarjoaa vierailijoilleen paljon viihdettä laitteiden lisäksi, on mm. puhuvia roskiksia, hassuttelevaa henkilökuntaa, konsertteja ja loistavaa ruokaa.
Meillä oli niiiiin hauskaa ja iloiset hattarasuut poistuivat Lintsiltä pomppien!


Minkä ikäisille Linnanmäki sopii?

Lintsi sopii eri-ikäisille ja siellä panostetaaan koko perheen viihtyvyyteen. Lintsille ei ole sisäänpääsymaksua, joten vauvan kanssa voi tulla "vain" kiertelemään, syömään hattaraa ja fiilistelemään tunnelmaa tai miksei vaikka katsomaan Lintsin monista kesän esiintyjistä. Pienille huvittelijoille löytyy kymmenen maksutonta laitetta (2016) sekä tietysti monia muita maksullisia laitteita. Isommille lapsille ja aikuisille löytyy sitten vaikka ja mitä hurjaa ja hauskaa. Lintsi on koko perheen paikka!

Lue myös meidän mahtavasta hotellihuoneesta Helsingissä KLIK

Haluatko saada vinkkejä kivoista lapsiperhetapahtumista?

Matka on toteutettu yhteistyössä Sokos hotellien ja Linnanmäen kanssa, mutta kaikki kokemukset ja mielipiteet ovat perheen omia.

While in Helsinki, Finland you should definitely visit Linnanmäki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...