keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Vauhdikas perheloma Lakeudelle

Perjantaiaamuna meillä oli herätyskello soimassa ja pomppasimme pystyyn hieman normaalia aikaisemmin. Söimme aamupalan ja starttasimme auton klo 7.30. Minä ja tytöt otimme suunnan kohti Seinäjokea ja Etelä-Pohjanmaata. Olin pakannut edellisiltana pienet eväät meille autoon mukaan ja päräytimme Lakeudelle yhden pienen vessapysähdyksen taktiikalla. Olin kuvitellut, että Seinäjoelle olisi matkaa, mutta noin vain meikä likat suhautimme sinne viikonlopun viettoon, eikä matkakaan oikeastaan ollut edes Helsingistä pitkä.

Seinäjoella suuntasimme ensimmäisenä Duudsonit Activity Parkiin. Söimme siellä myöhäisen lounaan ravintola Pirttihirmussa ja sen jälkeen peto oli irti! Tytöt juoksivat ja pomppivat villisti koko iltapäivän. Puisto on todella hauska. Siellä pääsee harjoittelemaan Duudsoneille tyypillisiä temppuja, kuten kummarilätäsyä tai ostoskärryrallia. On Duudsonit sirkusta, erilaisia urheilulajien testailua ja erilaisia simulaattoreita sekä sitten temppuratoja, trampoliineja, skeittipuisto ja vaikka mitä muuta. Tekemistä löytyy aina taaperosta teini-ikäisille ja aikuisille. Mun tyttö oppi tekemään Duudsonit parkissa voltin, ja äiti ei vois olla enempää ylpeä!  ;) Aivan hulvattoman hauskaa liikkumista ja jekkuilua! Suosittelen! Duudsonit Activity Park on nyt kesäaikana 6.6.-7.8.2016 auki joka päivä klo 10-21 (pl.juhannus), jotta kerkiää varmasti puuhastella.
Kummarilätäsy!
Kärryralli ja kohta rytisee Duudsonit Activity Parkissa ;)

Me otimme viikonlopun kiintopisteeksi Seinäjoen ja sieltä teimme päiväretket Keskisen Kyläkaupalle ja Ähtäri Zoohon. Alle tunnissa olimme Seinäjoelta kohteessa, sillä välimatkat ja etäisyydet ovat Lakeudella lyhyitä, ja lapsetkin jaksoivat matkat ilman yhtään kysymystä "Koska ollaan perillä?" ;) Seinäjoen vierailusta voit lukea lisää "Lapsiperhe Seinäjoella" postauksesta.


Veljekset Keskinen kyläkauppa Tuurissa on Suomen suosituin matkailukohde. Kyläkaupassa vierailee yli 6 miljoonaa kävijää vuodessa. What? Aivan uskomatonta! Jos reilun 500 asukkaan Tuurin kylässä on Suomen toiseksi suurin tavaratalo heti Helsingin Stockan jälkeen, on tämä menestystarina kyllä nähtävä omin silmin. Kyläkauppa on jotain jonka jokaisen tulisi kokea! Olimme aivan ihmeissämme jo rakennuksen ulkonäöstä ja koosta, saati sitten kun astuimme kauppaan sisään, sieltä löytyi vaikka ja mitä. Osa shoppailijoista oli varmasti tarjoushaukkana tuntuvien alejen perässä, mutta Kyläkaupasta löytyi myös kaikkea muuta. Olin yllättynyt esimerkiksi Mamalicious-merkin äitiysvaatevalikoiman paljoudesta. Muistan kuinka raskausaikoina oli vaikea löytää raskausvaatteita muuta kuin netistä, joten suosittelen käymään Keskisen Kyläkaupassa, jos tällaiset vaatteet ovat ajankohtaisia. Lisäksi minua ihastutti Vallilan verhojen ja pussilakanoiden laaja valikoima. Kyläkaupassa oli mahdollista tehdä ostoksia, joita ei koskaan kerkeä arkena tehdä, kuten valita tulevan koululaisen huoneeseen tapetteja tai ostaa uusia treenivaatteita. Onhan se pakko myöntää, että muutamankin euron ale tuntui mukavalta, kun esimerkiksi hanskoja osti kolmelle lapselle ja vielä muutamat varahanskat varmuuden vuoksi.

Matkaesitteessä vakuutettiin, että Kyläkauppa rakastaa lapsia ja tämä todistettiin kyllä todeksi. Kyläkaupassa oli sisällä tavaratalossa kiipeilypaikkoja ja ulkona uusi Suomen suurin Muumi-leikkipuisto. Leikkipuisto oli laadukas ja tyylikkäästi toteutettu ja se on leikkijöiden käytössä ilmaiseksi. Kesän huippujuttu on ehdottomasti Miljoona Tivoli (1.7-7.8.2016), jolloin Kyläkaupan pihaan saapuu Tivoli Sariolan kalusto. Tivoliin pääsevät kaikki alle 13-vuotiaat ilmaiseksi. Hauskaa! Kyläkaupan missio onkin tarjota muutakin kuin ostoksia, tapahtumia ja menoja Kyläkaupan alueella kyllä riittää. Meidän siellä ollessa oli esimerkiksi meneillään Miljoona Koira-näyttely.


Ähtäri Zoo oli todellinen yllätys. Emme olleet aikaisemmmin siellä käyneet, ja paikka sai kyllä meidät hurmaantumaan. Kaunis ja upeasti rakennettu puisto, jossa oli mahdollista nähdä eläimet ja seurata heidän touhujaan. Eläinten lisäksi Ähtäri Zoossa oli paljon erilaisia tiedetehtäviä ja lasten leikkipaikkoja. Hauskat tehtävät rytmittivät perheemme kulkua ja tekivät päivästämme ikimuistoisen.
Ähtäri Zoossa on grillaus- ja eväspaikkoja, ja puistokierrokselle kannattaakin ehdottomasti pakata eväät mukaan. Reitin varrelta toki löytyy kahvilakin sekä Hotelli Mesikämmenestä ravintola, jossa lounasta tarjoiltiin kohtuulliseen hintaan. Ihmettelen miten meiltä on aikaisemmin jäänyt tämä Ähtäri Zoo käymättä. Huikean hieno ja kansainvälistä tasoa oleva paikka!


Eläinten oleskelutilojen arkkitehtuuri oli hyvin suunniteltu Ähtäri Zoossa, ja osassa aitauksista hyödynnettiin korkeuseroja, joten eläinten liikkeitä oli helppo seurata ja lapsetkin näkivät aitauksiin hyvin. Myös luonnonmukaisuutta oli pyritty huomioimaan. Aitausten edessä oli pieniä "katsomoja", joten eläimiä saattoi rauhassa pysähtyä katsomaan. Meidän aikatauluihin osui saukon ruokinta, ja voi jestas tämä oli mainiota seurattavaa. Saukolle oli "kätketty" aktiviteettipallon sisään kaloja, ja hän leikki ja riehui pallon kanssa vedessä. Uiskenteli ja jekkuili. Seurasimme lasten kanssa saukon toimia vaikka kuinka pitkään.

Ähtäri Zoon viereen on avattu tänä keväänä uusi Ähtäri Zoo kotieläintila, jossa pääsi paijaamaan lampaita, ratsastamaan ponilla, silittelemään lehmää ja seuraamaan monien muiden kotieläinten eloa hyvin läheltä. Puistossa tutustuimme myös sepän työpäivään sekä opimme sikojen ruokinnasta ja muusta. Puujaloilla kävely, pomppulaudalla harjoittelu ja tallin vintillä oleva askartelupaja saivat meidät viihtymään loistavasti.
Ähtäri Zoo on todella iso kokonaisuus. Lue lisää meidän päivästä täältä .Meidän olisi niin kovasti tehnyt mieli jatkaa lomaa Ähtärissä. Flowpark ja Hotelli Mesikämmenen kylpylä jäivät mm. odottamaan seuraavaa kertaa, joka tulee aivan varmasti!


Tulevan kesälomakauden kynnyksellä suosittelenkin kurvaamaan Etelä-Pohjanmaalle. Seudulla on paljon kivaa ja monipuolista tekemistä tarjolla koko perheelle lyhyiden välimatkojen päässä toisistaan, kuten alla oleva kartta tätä osoittaa. Niin ja Seinäjoen Asuntomessut alkavat ihan pian (8.7-7.8.2016), joten sekin on yksi hyvä syy suunnata lomalla Lakeudelle.


Kuva: Etelä-Pohjanmaan matkailu/Lakeudelle

1. Huvivaltio Power Park
2. Härmän kylpylä
3. Duudsonit Activity Park
4. Keskisen Kyläkauppa
5. Ähtäri Zoo
6. Kuortaneen Urheiluopisto
7. Kalajärven Matkailukeskus
8. Hotelli Simpsiönkullas

Haluatko saada vinkkejä kivoista lapsiperhetapahtumista?

Matka on toteutettu yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan Matkailun kanssa, mutta kaikki kokemukset ja mielipiteet ovat perheen omia. 

We had a great minivacay to the western part of Finland - South Ostrobothnia. "Lakeudelle" is a active area with many great attractions. We visited Duudson activity park in Seinäjoki, Veljekset Keskinen kyläkauppa in Tuuri which is a biggest tourist attraction in Finland - a huge shopping center. And on Sunday we visited fantastic holiday destination - Ähtäri Zoo. Ähtäri Zoo is something you should not miss!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...