torstai 14. heinäkuuta 2016

Herra Hakkaraisen talo

Heinäkuun säät eivät ole helteillä meitä hellinyt, mutta onneksi Suomesta löytyy mukavia lomakohteita, joissa ei säällä ole väliä. Olemme jo pitkään puhuneet lasten kanssa Sastamalassa sijaitsevasta Herra Hakkaraisen Talosta, koska Mauri Kunnaksen kirjoja luetaan meillä paljon. On huikeeta, kuinka omassa lapsuudessani luetut kirjat ovat kestäneet aikaa ja saavat nyt omat lapseni intoutumaan satujen maailmaan aivan kuten Mauri Kunnaksen kirjat aikoinaan saivat minut (noh, myönnettäköön saavat edelleen :)).
Viime viikolla otimme talon vierailukohteeksemme. Herra Hakkaraisen talo sijaitsee Helsingistä 2,5 h ajomatkan päässä ja Tampereelta vain vajaan tunnin päässä, joten se on helposti saavutettavissa oleva retkikohde monelle.

Herra Hakkaraisen talo on suloinen ja tunnelma on lämmin ja kotoisa. Vieraat otettiin ystävällisesti ovella vastaan. Näyttelyssä on paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia aivan kuten Mauri Kunnaksen kirjoissa. Tiesitkö muuten, että Mauri Kunnas on Vammalasta kotoisin ja siksi Herra Hakkaraisen talokin löytyy Sastamalasta.


Herra Hakkaraisen talo muodostuu erilaisista teemahuoneista. Herra Hakkaraisen kodissa voi leikkiä itse Herra Hakkaraista tai pötkötellä Herra Hakkaraisen sängyssä.


Herra Hakkaraisen kodin ullakolla asuu kummituksia. Kummitukset ensin vähän jännitti ja sitten nauratti.Sir Artturin ritarisalissa miekat, kilvet ja linnanneitojen asut johdattivat lapset roolileikkeihin.Herra Hakkaraisen talossa on erillinen huone, jossa voi lueskella Mauri Kunnaksen tuotantoa. "Katso miten paljon Koiramäki-kirjoja", ihastelivat tytöt. Kirjojen parissa vierähtikin tovi. Talon alakerrassa sijaitsee Kaikkien aikojen avaruus-huone, jossa avaruusalus vie kyytiläiset leikin maailmaan. Avaruusseikkailussa eletään tulevaisuudessa 3000-luvulla. Huoneessa sai pukea astronautin asun päälle ja lähteä tutkimusretkelle. 


Alakerrassa on myös Koiramäen lapset kaupungissa -näyttely. Suloisessa kaupungissa on suutarin verstas, nukketeatteri ja kauppa, joissa lapset pääsevät myös leikkimään. Kauppaleikki lähtikin tytöillä villeihin mittoihin...Samalla sisäänpääsyllä avautuvat ovet myös ulkona sijaitsevallle Herra Hakkaraisen hurjan hauskalle autopihalle. Kesäkaudella pihalla voi ajella polkuautoilla Tassulaa muistuttavassa kaupungissa ja käydä välillä tankkaamassa ja tarkistamassa ilmat tai viedä auto pesuun.

Herra Hakkarainen kävelee unissaan päivittäin ja ajat kannattaakin tarkistaa, jotta osuu paikalle samaan aikaan. Lapset halailivat innoissaan Herra Hakkaraista ja ajelivat yhdessä autopihalla.
Meidän päivä Herra Hakkaraisen talossa oli mukava ja leikkiä täynnä. Kyllä nuo Mauri Kunnaksen sadut ja hahmot ovat ihania! Kotiin päästyämme nappasimme jälleen iltasaduksi Mauri Kunnaksen tuotantoa.

Oletko käynyt Herra Hakkaraisen talossa?

Haluatko saada vinkkejä kivoista lapsiperhetapahtumista?

Päivämme on toteutettu yhteistyössä Herra Hakkaraisen talon kanssa, mutta kaikki kokemukset ja mielipiteet ovat perheen omia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...