sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Leppävaaran maauimala


Tänä keväänä 2016 avattiin Espoon Leppävaaraan hartaasti odotettu uusi maauimala. Lähdimme tyttöjen kanssa testaamaan espoolaista uutukaista, onhan ulkoaltaissa lasten mukava uida ja kesäpäivä kuluu rattoisasti vedessä pärskien. Ja altaiden lämmin vesi on oikein loistava juttu meidän mielestä. J

Maauimala on rakennettu Leppävaaran uimahallin yhteyteen. Pukuhuoneet ovat tilavat ja suihkutiloissa on muutamia isompia suihkutiloja, joihin pääsi hyvin kolmen lapsen kanssa samaan aikaan suihkuun. Suihkuseinässä ja joissakin vessoissa oli kiinnitettynä syöttötuolimaisia turvaistuimia taaperoille, joten vanhempikin pääsi suihkuun eikä vannoja ja tuoliviritelmiä tarvitse raahata mukanansa lapsille. Näppärää!
Vaunut voi jättää joko pukuhuonekäytävään tai ottaa mukaan maauimalaan. Tällöin vaunut työnnetään suihkualueen läpi ulos maauimalaan. Liikkuminen vaunujen kanssa on helppoa ja vaivatonta.
Maauimalassa on lastenallas sekä aivan pienten lasten allas. Lastenaltaan syvyys on 0,75-1 metriä. Tämä oli mukava syvyys lasten kanssa uiville. Näin lapset pääsivät uimaan ja seisomaan käsillä, sukeltelemaan ja tekemään temppuja. Syvyys oli myös aikuisesta mukava lasten kanssa puljatessa. Aivan lastenaltaiden vieressä on vessat ja lastenhoitohuone. Tästä iso peukku maauimalan suunnittelijalle!

Maauimalan kirsikkana kakun päällä on sen kolme vesiliukumäkeä. Niissä lapset laskivat villisti! Aika huikeata, että muutamalla eurolla pääsee vedessä näin pärskimään!
Leppävaaran maauimalassa on lastenaltaan vieressä myös leikkipaikka. Keinut, liukumäki ja kiipeilyteline tuovat mukavan lisän maauimalapäivään.
 
Leppävaaran maauimalan altaiden vesi oli meidän mielestä lämmintä. Siinä oli mukava uida ja jopa lillua. Leppävaaran maauimalassa huippujuttu on se, että myös vesiliukumäkien vedet ovat lämmitettyjä. Love it! Niin ja jos kylmyys alkaa oikein kalvamaan, niin välillä voi piipahtaa uimahallin saunassa lämmittelemässä.

Maauimalassa on täydenpalvelun kahvila Windyday! Sieltä löytyy T-O-D-E-L-L-A herkullisia munkkeja. Kahvilassa on tarjolla myös terveellisiä vaihtoehtoja ja somessa onkin ollut paljon kuvia aamu-uinnin jälkeen nautituista ravitsevista aamupaloista Windydayssä. Aamu-uinti on myös omalla to do-listalla vielä tänä kesänä. Kahvilassa voi myös lounastaa arkisin klo 11 alkaen noin klo 16 asti. Kahvilasta voi täydentää myös kesäpäivän tarpeistoa aurinkorasvaa, uimalaseja ja muita juttuja.

Meillä oli aivan mahtava lomapäivä, niin oli hyvät fiilikset ja mukavaa! Vahva suositus kesäpäivän viettopaikaksi!

Päivä on toteutettu yhteistyössä Visit Espoon kanssa, mutta kaikki kokemukset ja mielipiteet ovat perheen omia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...