lauantai 2. heinäkuuta 2016

Talma Active Park

Tässä olisi vinkki kaikenikäisille seikkailijoille! Sipoon Talmaan n. 30 km päähän Helsingistä on avattu toukokuussa 2016 uusi kiipeilypuisto Talma Active Park-seikkailupuistoon. Kiipeilypuistoja on viime vuosina tullut Suomeen useita, mutta Talman erikoisuudet ovat: 2x200 metrin vaijeriliuku alas laskettelurinteiden laaksoon sekä se, että myös pienet seikkailijat pääsevät ylös korkeille radoille huoltajan kanssa. Nämä ovat sellaisia spessuja juttuja, joiden vuoksi Talmaan kannattaa ehdottomasti päräyttää viettämään adrenaliinin täyteistä päivää.

I believe I can fly - higher than an airplane!
Aluksi ennen radoille menoa oli lyhyt turvallisuuskoulutus, jossa käytiin läpi myös teknisiä asioita. 4-veetä hieman jännitti ja isin kädestä olikin hyvä hakea turvaa.


Ja sitten päästiin ratojen kimppuun, joita on Talmassa yhteensä kuusi. Lapset olivat aivan fiiliksissä radoista. 6-vuotiaamme on todella hyvä kiipeilijä ja hän menikin kaikki radat lävitse todella ketterästi. Minua hirvitti välillä, ja 10 metrissä lumilaudan päällä liukuminen avasi kyllä äänihuulet melko hyvin. Tämä oli jälleen sellainen paikka, jossa lasten ketteryys, hurjapäisyys ja voimat suhteessa kehon painoon saivat pikkuiset tasavertaiseksi aikuisten kanssa.Talma Active Park sopii kaikenikäisille. Me lähdimme Talmaan sukulaisporukalla. Meitä oli iso joukko kaikenikäisiä ja tasoisia seikkailijoita radalla. Nuorin oli 4-vuotias ja vanhin 69-vee. Olin niin ylpeä isästäni, joka paineli menemään kaikki reitit tosta noin vain.


Meidän tytöt ovat sellaisia hurjapäitä, että olimme tosi fiiliksissä kun Talmassa myös pienikokoiset kiipeilijät pääsevät kiipeämään korkeille radoille, kunhan oma huoltaja on mukana, sillä radat on rakennettu yli 130 cm pitkille ja tätä lyhyemmät tarvitsivat välillä apua. Silti tytöt pistelivät hienosti menemään siellä korkeuksissa. Korkein kohta oli 12 metriä ja aika pikkuisilta meidän tirriäiset siellä näyttivät.Ihan parasta, huikeata ja mageeta oli 200 metrin liuku rinteen päältä alas laskettelurinteen laaksoon ja sieltä matka jatkui vielä toiset 200 metriä takaisin päin. Aivan mielettömän siistiä! Love it, love it! Tällaiset liu'ut ovat Suomen mittakaavassa melko harvinaisia ja se onkin ehdottomasti pakko kokea! Fiilis oli aivan huikea! Suosittelenkin puistoa kaikille seikkailijaperheille, -porukoille mutta myös polttari-, synttäri- ja duuniporukoille. Meillä oli niin hauskaa meidän porukalla! Ihania kesämuistoja, joita varmasti muistellaan talvella vielä pitkään.


Talma Active Parkin kiipeilypuistoon myydään kolmen tunnin lippuja ja tämä oli ainakin meidän porukalle juuri sopiva aika, yhtään pidempään eivät olisi kädet jaksaneet ja toisaalta taas kerkesimme juuri kiertää kaikki reitit. Taukoja emme "kerenneet" pitää, sillä seikkailu vei täysin mennessään. Talmassa on kuitenkin myös ravintola, josta voi ostaa evästä ja pitää taukoa tai pitää lopuksi jälkipuinnit ja katsella muiden menoa.

Kiipeilypuiston yhteydessä on myös pienille lapsille tarkoitettu Werneri Park seikkailumaa, jossa on pomppulinna, tramppa, karuselli, sählykenttä lapsille ja aivan maantasossa kulkeva seikkailurata. Näin koko perhe voi lähteä seikkailemaan, vaikka lapset olisivatkin kovin eri-ikäisiä. Alle 12-vuotiailla seikkailulipun hintaan kuuluu myös Werneri Park.
Aivan mahtava paikka, jonne tulemme ehdottomasti menemään uudestaan vielä tänä kesänä! Haasta sinäkin perheesi Talman kiipeilypuistoon!


Haluatko saada vinkkejä kivoista lapsiperhetapahtumista?

Reissu on toteutettu yhteistyössä Talma Active Parkin kanssa, mutta kaikki kokemukset ja mielipiteet ovat perheen omia.

There is a great active park only 30 km away from Helsinki in Sipoo, Talma.

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...