torstai 25. elokuuta 2016

Kreeta, Hania lasten kanssa

Kesäreissullamme piipahdimme päiväksi Kreetan Haniaan. Upea ja kaunis paikka, jonne voisin karata vaikka pitkäksi viikonlopuksi aikuisten kesken. Nyt olimme liikenteessä koko perheen voimin ja Hanian vierailumme tarkoitus oli tavata ystäväperhe ja viettää heidän kanssaan päivä. Oh boy, kuinka hauska päivä siitä tulikaan. Treffasimme ystävämme Hanian satamassa aamupäivällä. Nautimme sataman ravintolassa vähän virvokkeita, sillä ilma oli jo +36 aamupäivällä ja lapset melko pökerryksissä kuumuudesta. Kesän kuumuudessa keskipäivällä oli mahdoton tehdä kävelyretkeä lasten kanssa Hanian upeisiin historiallisiin rakennuksiin, joten ne jäivät seuraavan kertaan. Isoista suklaisista croisanteista ja kreikkalaisista salaateista saimme vähän virtaa samalla kun suunnittelimme päivän kulkua.


Satamaravintolassa istuskellessamme kipaisivat miehet varaamassa liput lasipohjaveneretkelle, joka lähti seuraavan tunnin aikana. Lasipohjaveneretket, kun ovat Hanian erikoisuuksia. Matkantarjojia oli useampia, mutta valitsimme Captain Nick, joka oli tripadvisorissa saanut hyvät arvostelut. Retkiä oli myös eri mittaisia yhden tunnin reissusta pidempiin useamman tunnin reissuun. Meille riitti hyvin tunnin matka, koska mukana oli pieniä lapsia ja päivän aikana oli tarkoitus tehdä muutakin.


Tunnin reissussa kerkesimme ajaa veneellä lähisaarelle - Lazaretalle snorklailemaan. Captain Nick oli arvostelujen mukaan interaktiivinen ja se piti kyllä tosiaan paikkansa. Hän sukelsi pohjasta mustekalan, jonka sai olkapäälleen istumaan niin halutessaan. Minä olin 2-vuotiaan kanssa veneessä katselemassa menoa lasipohjaveneen läpi ja Nick toi mustekalan näytille lasipohjaan, jotta myös pienemmät näkivät menoa. Minusta kuitenkin suurin mielenkiinto tällaisella tunnin lasipohjaveneretkellä oli snorklaus. Snorklatessa lapset olivatkin näneet paljon kaloja ja Lazaretta on tunnettu hyvästä snorklailusta, joka sopii myös aloittelijoille. Ihan hirveästi värikkäitä ja mielenkiintoisia kaloja ei lasipohjan läpi tosin näkynyt. Captain Nick kävi välillä ruokkimassa kaloja lasipohjan alla, jolloin saatiin sutinaa lasipohjan eteen. Captain Nick itse suositteli kolmen tunnin lasipohjavenereissua, jolloin veneellä kerkeäisi kauemmaksi Thodorou saaren edustalle snorklaamaan.


Lasipohjaveneretkelle kannattaa ottaa mukaan uikkarit, aurinkorasvaa/uimapaita, kellukkeet. Tuolla reissulla ei ollut pelastusliivejä tarjolla, ja vaikka 5-vuotiaamme osaa hyvin uida oli pienessä aallokossa merivedessä mukavampi keskittyä snorklailuun, kun ei tarvinnut pinnistellä pinnalla pysymisen kanssa. Meillä oli tytöillä omat snorkkelit mukana vaikka niitä sai myös veneestä, myös uimalaseilla pärjäsi hyvin. Räpylöitä oli tuossa veneessä tarjolla 31 koosta lähtien. 5-vuotiaalla oli omat räpylät mukana. Veneessä oli juotavaa myynnissä ja pieni vessa löytyi paatista. Matkarattaat jätimme satamaan odottamaan ravintolaan, jossa olimme ruokailleet. Matkarattaat olisivat tosin mahtuneet mukaankin.Veneretken jälkeen hyppäsimme autoihin ja ajoimme Hanian keskustasta alle 10 kilometrin päässä sijaitsevaan Limnoupolis vesipuistoon. Vesipuistoon menee myös jokin julkinen kuljetus, mutta kun meillä oli autot, taittui matka nopeasti omatoimisesti. Vesipuistossa vietti mukavasti iltapäivän, sillä se ei ollut massiivisen kokoinen ja siksi hyvin hallittavissa monen lapsen kanssa. Vesipuisto oli kuitenkin melko monipuolinen ja lapset nauttivat puistossa temmeltämisestä. Parasta oli se, että oli niin lämmin, ettei tarvinut värjötellä. ;)


Puistossa oli lukollisia lokeroita, joihin sai jätettyä tavarat. Heinäkuussa maa oli niin kuuma, että sandaalit olivat ehdoton varuste maalla kävellessä. Uimapaita oli näppärä, koska aurinko porotti kuumasti ja lapset olivat koko päivän vedessä.Vesipuiston mennessä kiinni pukeuduimme illallisvaatteisiin ja palasimme Hanian venetsialaiseen satamaan illlallistamaan. Satama oli auringon laskiessa muuttunut aivan eri näköiseksi. Auringon säteiden tuoma värimaailma toi upeata tunnelmaa. Satamaravintolat olivat muuttuneet lounaspaikoista viihtyisiksi illallisravintoloiksi. Tunnelma oli tyylikäs ja mukavan rento. Ravintoloista sai monenlaista ruokaa ja erityisesti merenelävät olivat herkullisia.


Illallisen jälkeen kävimme vielä pienellä kävelyllä Hanian kapeilla kujilla, jossa oli myös ihania ravintoloita, kauppoja sekä mahtavia pieniä hotelleja, joihin haaveilen pääseväni joku kerta yöpymään. Hanian kapeat kujat olivat todella kapeita, joten matkarattaat olivat näppärät. Mukulakivet, portaat ja erilaiset nousut olisivat tehneet matkan hankalaksi isoilla vaunuilla. Päivä meni aivan liian nopeasti hyvässä seurassa ja pian olikin aika sanoa hyvästit ja jatkaa matkaa eri suuntiin! Onnea on ystävät!


Hania on turvallinen ja mukava lapsiperhekohde, jonne voisimme hyvin matkata uudestaan! Helsingistä lentää Haniaan myös suoria lentoja, jotka houkuttelevat. Nopea ja vaivaton pääsy lämpöön ja aurinkoon kuulostaa täydelliseltä lapsiperhekohteelta.

Kiinnostaako lapsiperheaiheet?

Seuraa blogiani facebookissablogit.fi instagramissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...