maanantai 15. elokuuta 2016

Kreeta lasten kanssa

Vietimme kesällä aivan ihanan loman Kreikassa Kreetalla perheen kanssa. Lensimme Ateenan kautta Heraklioniin, jossa oli matkamme ensimmäinen stoppi. Kiertelimme hieman kaupunkia ja tutustuimme paikalliseen elämään. Heinäkuinen +36 astetta piti kuitenkin meidät melko tiiviisti rannalla tai altaalla.
Heraklionista jatkoimme matkaa bussilla reilun tunnin päässä sijaitsevaan Rethymnoniin.
Paikka on ihana rantalomakohde. Rethymnonista löytyy myös menoa ja meininkiä, loistavia ravintoloita ja pikku kauppoja shoppailusta pitäville.

Liikkuminen Kreetalla lasten kanssa

Me lomailimme Kreetan pohjoisrannikolla ja julkinen liikenne siellä on hyvä ja luotettava. Pitkän matkan busseja suhaa pohjoisrantaa pitkin tunnin välein. Tie on hyväkuntoinen valtatie ja matka taittui lasten kanssa mukavasti. Ainakin meidän bussissa oli myös vessa. Pienet lapset pääsivät bussissa ilman maksua ja vaunut menivät bussin tavarasäilöön.
Myös paikallisbussit, joita käytimme Rethymnonissa toimivat mukavasti. Vaunut piti paikallisbussissa laittaa kasaan ja ottaa sisälle bussiin, joten matkarattaat olivat ehdoton juttu.
Vuokrasimme yhtenä päivänä myös auton. Saimme kaikille kolmelle turvaistuimet autoon ilman lisäveloitusta, loistavaa ja harvinaista! Autolla liikkuminen Kreetalla on helppoa. Meillä oli autossa navigaattori ja Hanian kaupungissakin matka sujui ilman suurempia kommelluksia. Lasten kanssa autolla kulkeminen on niin paljon vaivattomampaa ja yhden päivän aikana kerkesimme näkemään niin paljon. Suosittelenkin vuokraamaan auton Kreetalla, koska saari on niin suuri ja välimatkat kuitenkin jonkunmoisia.
Takseja käytimme Kreetalla myös. Taksimatka Rethymnonista Heraklionin lentokentällä oli noin 90 euroa. Tavallisissa takseissa emme lastenistuimiin törmänneet, mutta etukäteen tilatessa esim. lentokenttätaksiin sellaiset olisi saanut.
Kävellen liikkuminen Heraklionissa, Rethymnonissa ja Haniassa lasten kanssa oli vaivatonta ja mukavaa. Kadut ovat kuitenkin paikoitellen melko kapeita ja kantteja ja reunuksia on tiuhaan, joten matkarattaat olivat näppärät. Onneksi emme ottaneet leveitä tuplamatkarattaita mukaan, koska niillä liikkuminen olisi ollut hankalaa varsinkin keskustoissa. Kreeta on loistava lapsiperhekohde!Lapset otetaan Kreikassa kauniisti huomioon, mutta sellaista ylenpalttista ja häiritsevää lapsiin kohdistuvaa huomiota ei kuitenkaan ainakaan Kreetalla ollut.
Kreikkalainen ruoka on taivaallista ja menusta löytyi aina paikallisia herkkuja myös lapsille. Souvlaki, moussaka yms. herkut upposivat hyvin ainakin meidän lapsille. Kreeta vei sydämen ja tulemme varmasti matkustamaan Kreikkaan pian uudelleen.

Oletteko lomaillut lasten kanssa Kreikassa? Tai suunnitteletteko kenties Kreikkaan matkaa?

Haluatko saada vinkkejä kivoista lapsiperhetapahtumista?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...