sunnuntai 28. elokuuta 2016

Paluu arkeen

Paluu arkeen on aivan todellista. Koulu- ja päiväkotiarkea on pyöritetty nyt meidän perheessä muutaman viikon ja kaikki harrastukset ovat jälleen kesän jälkeen alkaneet. Päivät seuraavat toisiaan, mukana ei pysyisi ellei olisi kalentereita, kännyköitä ja muita tarkkoja suunnitelmia. Huomasin, että kännykän kalenteri ei enää riitä ajantasalla pysymiseen. Tarvitsen paperisen kalenterin, josta saan koko viikon selkeästi hallintaan. Viikon TO DO-lista seuraa koko viikon mukana, jolloin saan listättyä ja yliviitattua asioita pitkin viikkoa. Näin saan paremmin arjen aikataulut hallintaan, sillä nyt pyörii jo iso ratas perheessämme! Mokkapalaleipomo on auennut, ja mokkapalapeltejä leivotaan suuntaan jos toiseenkin, kimppakyytiwhat's up-ryhmät laulavat, vanhempainiltoja ja kokouksia on viime viikkoina ollut muutama per viikko ja jotain arjestamme kertoo myös se, että lauantaiaamuna kello soi 07. Muiden nukkuessa kipaisin pikkulenkillä ja suihkun raikkaana ilmoitin komppaniamme - tyttäreni ja itseni klo 8.20 myymään arpoja fudisturnaukseen. Joku laittoikin facebookiin ihanan muistutuksen siitä, että nämä ovat niitä elämän kultavuosia, nyt meitä tarvitaan! Niin totta! En halua, enkä suostu harmaaseen tylsään arkeen vaan haluan elämäntäyteistä ja tapahtumarikasta arkea, isolla A:lla!


Vaikka arki on vauhdikasta ja kivaa, en odota arkea loman jälkeen, kuten välillä kuulee sanottavan "ihanaa että arki alkaa ja päästään totuttuun rutiineihin". Voisin elää ja lorvailla lomalla vaikka koko vuoden ympäri. Rakastan sitä perheen kanssa vietettyä aikataulutonta aikaa! Mutta kun se ei valitetavasti ole mahdollista. Niin perheemme aikuisia kuin nykyisin myös lapsia velvoittavat yhteiskunnan velvoitteet, niin tässä sitä nyt ollaan. Tässä ei ole kyse kuitenkaan todellakaan siitä että en pitäisi arjestamme. Koska arkea vuodesta on suurin osa, arki täytyy ehdottomasti rakentaa sellaiseksi että se on mukavaa.

No niin eli se arki. Naisten lehdet pursusivat hetki sitten vinkkejä siitä kuinka palata loman jälkeen arkeen. Meillä se tapahtui sillä "äkkikuolema-taktiikalla". Me lomailtiin huolettomasti loppuun asti eikä valistauduttu etukäteen arkeen millään tavoin. Ensimmäisenä arkiaamuna kun herätyskello pirahti aloimme miettimään, että mitäs tämä arki nyt sitten olikaan. Nyt voin todeta, että unirytmit on käännetty meidän perheessä arki-modeen ja arki on alkanut rullaamaan. Päiväkotitossut on ostettu ja nimikoitu ja sadekamppeet kutakuinkin kasassa.

Miltä se meidän arki sitten tänä syksynä näyttää! No sanotaanko, että todella jännittävältä. Kuten kerroinkin, esikoinen aloitti koulun, 5-vuotias aloitti uuden kielen opinnut ja aloitti vieraskielisessä päiväkotiryhmässä ja kuopus aloitti päiväkodin. Kun tämä paletti saadaan harrastusten kanssa pyörimään aloitan minä myöhemmin syksyllä työt yli seitsemän kotiäitivuoden jälkeen, jaiks!!!

Harrastukset tiukentavat arjen aikatauluja, mutta kun ne ovat niin valtavan mukavia ja lapset nauttivat harrastuksistaan ja niissä näkee myös kavereita. Harrastuksia on meillä kaikilla kolmella tytöllä useampia ja illat menevätkin aikamoisessa harrastusrumbassa. Olen aika onnistuneesti saanut järjestettyä aikataulut niin, että monena iltanan viikosta yhden illan aikana harrastetaan ainoastaan yhdessä toimipisteessä, jolloin saman illan aikana kaikki tytöt vuoronperään esimerkiksi tanssivat. Ilta hengaillaan tanssistudiolla, syödään eväitä, leikitään lego friendseillä ja sylitellään. Toimivaa meidän perheessä ja se stressaava suhailu on saatu minimoitua.


Arjen aloitukseen kuuluu tietysti myös kaupunkiin ja kotiinpaluu. Koko kesä on menty ja koti on ollut lähinnä pyykinpesun tukikohtana. Viime viikot pyykkikone on laulanut, jääkaappia on täytetty ja syksyvaatteita on hankittu ja läpikäyty. Pienet ja sopimattomat vaatteet lähtevät kirpputorille tai kiertoon. Kesäsandaalit on laitettu odottamaan mahdollista talven lomareissua ja uusia vaatehankintoja on myös tehty, joista lisää myöhemmin. Puhtaat matot on levitetty lattioille, ja koti on koristeltu kynttilöillä syksy kuntoon. Niin ja arkeen paluusta kertoo myös se, että perjantaisushit ovat palanneet kesätauolta perheemme rutiineihin.
Mukavaa arkea jokaiselle!

Miltä teidän tämän syksyn arki näyttää?Kiinnostaako lapsiperheaiheet?

Seuraa blogiani facebookissablogit.fi instagramissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...