torstai 8. syyskuuta 2016

Habitare 2016 + Habi Kids

Eilen alkoivat Suomen suurimmat huonekalu- sisustus- ja designmessut Helsingin Messukeskuksessa. Tulevan viikonlopun kohdalla on varmasti monella merkitty kalenteriin Habitare-messuilla käynti. Paljon ideoita, haaveita, unelmia ja fiiliksiä messuilta todella saikin. En ole mikään alan ammattilainen vaikka ammattilaispäivänä eilen messuilla pyörähdinkin vaan sain bloggaajapassilla tutustua messuihin ja ammentaa ideoita oman kodin intohimoiseen sisustamiseen sekä jakaa nyt teille kuvia messuilta.

Messuilla oli paljon ja kaikenlaista, mutta päälimmäisenä omassa mielessäni jaoin tämän vuoden Habitare sisustustyylit kahteen kategoriaan. Ensimmäisenä mieleeni jäivät tummat värit, retrokuosit ja puun käyttö, sisustuspaneelit ja isot kuviot. Väreistä turkoosi, viininpunainen, ruosteenruskea ja metsänvihreä. Toinen suuntaus joka messuilla näkyi voimakkaasti oli kevyempi, hennompi ja "villimpi" linja. Puusta ja köydestä tehtyjä huonekaluja, isoja villin oloisia kukkia eri kokoisissa maljakoissa ja kevyitä pastellisävyjä.

Ensimmäistä vahvojen värien maailmaa edusti mielestäni hienosti Marimekko kauniilla ständillänsä.Tämä standi oli näyttävä ja houkutteleva. Pysäytti katselemaan!


Vepsäläisen standiltä löytyi myös kaikkea ihanaa!

Tämä upea keittiö oli pakko ikuistaa!


Toista kevyempää linjaa edustaa muutaman kuvan muodossa nämä.

Ah, nämä espanjalaiset käsintehdyt laatat olivat ihania. Kyseessä on suomalainen yritys La Parra, joka on erikoistunut espanjalaisiin käsintehtyihin sementtilaattoihin.


Habi Kids

Habi Kids on Habitaren uusi ensimmäistä kertaa järjestettävä alue lapsiperheille. Habi Kids alueella on koko messujen ajan lapsille suunnattua ohjelmaa. Alueen konsepti perustuu Habitaressa keskiviikkona julkaistun Talo kulman takana-lastenkirjaan, jonka ovat kirjoittaneet ja kuvittaneet Etana Editionsin Jenni Erkintalo ja Réka Király (kirjaa myytiin 20 euron hintaan Cafe Kidsissä). Habi Kids-alueen vuorovaikutteiset installaatiot antavat pienimmille messuvieraille mahdollisuuden kurkistaa muotoilun mielenkiintoiseen maailmaan. Erilaisten leikkipisteiden lisäksi Habi Kidsissä on muotoilu- ja arkkitehtuurikasvatustoimijoiden kanssa toteuttavia työpajoja. Käy tutustumassa ohjelmatarjontaan täällä. Habi Kids alueen vieressä on vessat ja alueella on Cafe Kids, jossa myydään mm. muutamalla eurolla kasvisnaposteltavaa tai suolaista sormiruokaa lasten makuun.


Habi Kids aluetta ympäröi lastenhuoneen sisustamiseen liittyviä yrityksiä. 


Tämä uutuus keinuva vauvanpatja Familings oli pakko nähdä. Tämä uutisissakin viime päivinä ollut  suomalainen keksintö oli aivan loistava.
Lasten kanssa Habitaressa ollessa kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa erikoisnäyttely Far Ahead, AHEAD-hallissa (stand 6m 99). Ahead-hallissa pääset aistimaan uusimpia trendejä Suomesta ja maailmalta. Far ahead esittelee robottien ja automaation mahdollisuuksia asumisessa, kodeissa ja rakentamisessa. Siellä myös tulevaisuuden teknologia oli esillä esimerkiksi tämän robotin muodossa. Huikea ja sulavaliikkeinen !

Hienot ja mielenkiintoiset messut. Oma asunto- ja sisustuskuume ai ainakaan laantunut tuolla eilisellä reissulla.

Millaisia fiiliksiä ja ideoita teillä tarttui mukaan Habitaresta?Kiinnostaako lapsiperheaiheet?

Seuraa blogiani facebookissablogit.fi instagramissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...