tiistai 27. syyskuuta 2016

Maalaishiiri ja Kaupunkilaishiiri, Teatteri Hevosenkenkä

Meillä oli viime viikolla 3-veen kanssa spesiaali-ilta kahdestaan, koska olimme saaneet kutsun Teatteri Hevosenkengän ennakkonäytökseen katsomaan nukketeatteria Maalaishiiri ja Kaupunkilaishiiri. Tuota suloista ja perinteikästä satua, joka on varmasti monelle lapsuudesta tuttu. 


Maalaishiiressä ja Kaupunkilaishiiressä kaksi erilaista maailmaa kohtaa. Molemmat hiiret lähtevät omista elinmpäristöistään tutustumaan toistensa elämään ja tarvitsevat siihen rohkeutta ja ennen kaikkea avarakatseisuutta. Molemmat maailmat ovat hyviä vaikkakin omanlaisia. Todella ajankohtainen aihe siis. Siiri ja Kake vierailevat toistensa elinympäristöissä ja oppivat uutta ja mikä tärkeintä avartavat maailmankuvaansa. Kumpikin ihmettelee toisen elämäntapaa, puhetyyliä, kavereita, ruokailutottumuksia ja kavereita. Joogaava ja meditoiva superfoodia syödä kaupunkilaishiiri Kake ihmetyttää landella, kun taas Siiri Maalaishiiren tähtitaivaan ihmettely, pellolla samoaminen ja hidas elämäntapa ihmetyttää kaupunkilaista. Kumpikin rikastuu matkallaan. On tärkeää oppia uutta ja nähdä maailmaa laulavat Siiri Maalaishiiri ja Kake Kaupunkilaishiiri. Teatteri Hevosenkenkä haluaa tuoda pienille lapsille tarkoitetun lempeän ja humoristisen esityksen tukemaan omaa näkemystään maailmanmenosta. Tarinan opetus on, että jos hiiret olisivat vain pyörineet omassa kolossa ja elämäntyylissään, paljon arvokasta ja mielenkiintoista olisi jäänyt kokematta! Minusta todella hieno opetus, jota haluan omille lapsilleni välittää! Kulttuurilla ja taiteella on lapsen kehityksessä valtava merkitys.

Kuva lainattu Teatteri Hevosenkengän sivulta
Maalaishiiri ja Kaupunkilaishiiri nukketeatterin kesto on n. 45 minuuttia ja se sopii kaikille jo 3 vuodesta ylöspäin. Teatteri Hevosenkengän näytökset ovat idyllisiä ja kauniisti tehtyjä. Nuket ja lavasteet ovat suloisia. Hevosenkenkä on loistava paikka pienten lasten ensimmäisiin kulttuurikokemuksiin. Suosittelemme!

 Lippuja saa ostettua www.lippu.fi

Kiinnostaako lapsiperheaiheet?

Blogillani on facebook-sivut. Käy tykkäämässä Bubble bath time. Julkaisen siellä uusimmat blogitekstini sekä jaan lapsiin ja perheisiin liittyviä juttuja huumoria unohtamatta.
Instagramissa @bubblebathtimeblog jaan kuvia arjestamme enemmän ja ajantasaisemmin.

Seuraa blogiani facebookissablogit.fi instagramissaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...