lauantai 24. syyskuuta 2016

Pokemon synttärit

Perjantaina päräytettiin esikoisen juhlakausi käyntiin. Ensimmäiset 7-vuotissynttärit pidettiin Pokemon training camp-teemalla. Juhlavieraita oli 21, sillä koko luokka oli kutsuttu juhliin. Pokemon onkin kiva teema, koska se tuntuu kiinnostavan niin tyttöjä kuin poikia tällä hetkellä. Ainut ongelma on se, että mistään kaupasta ainakaan Etelä-Suomessa ei löydy mitään Pokemon-teemaan sopivaa juhlajuttua. Jopa Pokemon-korttihyllyt huutavat tyhjyyttään. Aikamoinen huuma päällä! Eli kaikki juhliin tarvittava aineisto piti joko ostaa nettikaupasta ulkomailta tai tehdä itse. Itse asiassa Pokemon-teema on todella helppo ja selkeä. Pinterest on pullollaan kaikkia kivoja ideoita.
Tässä vinkkejä meidän juhlista.

Pokemon synttärit 
Meillä oli aluksi tarjolla lämmin ruoka ja sen kaverina oli Poke-pallon malliin aseteltuja juustokuutioita, tomaatteja ja tummia viinirypäleitä. Terveellinen Pokepallo oli menestys ja tomaatit ja muut lautasen antimet katosivat vieraiden suihin. Tummat viinirypäleet olisi voinut korvata mustilla oliiveilla. Samanlaisen Pokepallon saa tehtyä myös hedelmistä = baanaaneja, mansikoita ja tummia viinirypäleitä.

Terveellinen Poke pallo

Pikachu kakku oli tyttären toive ja tietysti sen toteutimme! ;)

Pikachu kakku!
Poke-palloja leivoimme pikkulikkojen kanssa. Teimme piparkakkutaikinasta tuollaisia n. 4 cm halkaisijalta olevia pyöreitä pipareita. Piparkakut koristelin kahden värisellä pikeerillä. Helppo ohje vaikka Kinuskikissalta. Musta "vyö" oli hieman hankala, koska en saanut marketista ostetulla mustalla värillä pikeeriä tarpeeksi mustaksi, joten hädissäni ajan loppuessa tein kekseihin mustasta sokerimassasta vyöt ja liimasin pikeerillä ranskanpastillin kiinni.

Poke-pallo keksejä
Koska porukkaa oli paljon, on mokkapalat aina helppo ja varma juttu ja lasten makuun. Printtasin pinterestistä täältä Pokemon-kuvia, jotka teippasin cocktailtikkuihin ja that's it! Lapset innoissaan valitsivat omia lempparipalojansa.


Ohjelmaa Pokemon synttäreille


Koska illan teemana oli Pokemon training camp. Oli ohjelma muokattu sen mukaiseksi. Kyseessä oli siis harjoitusleiri, jossa kokelaat suorittavat erilaisia tehtäviä yksin ja yhdessä joukkueen kanssa saavuttaakseen "Official Pokemon trainer"-tittelin. Ensimmäisessä tehtävässä testissä oli älykkyys. Olin tulostanut lapsille "poke-matikka"-kortteja, joissa oli plus ja miinuslaskuja ratkottavaksi. Tämä olivat mukava ja rauhallinen hetki pöydän ääressä.

Toinen aihealue oli "Voima". Äitini oli hyvin lyhyellä varoitusajalla pikaisesti ommellut Pokepallon muotoisia hernepusseja, joita sitten heiteltiin ja pyrittiin nappaamaan Pikachu.Kolmas rasti jouduttiin jättämään välistä, koska aika kului niin nopeasti. Olin ottanut lähiseudulta kuvia, joita oli tarkoitus näyttää lapsille ja heidän arvuutella paikkoja. Uusi valmistuva ostoskeskus, lähipuisto, minkä päiväkodin piha yms. Tämä oli "tarkkaavaisuus"-teemaa.

Neljäs tehtävä oli nokkeluus, joka suoritettiin joukkueissa. Olin tavuttanut "Onnea + (sankarin nimi)" pienille lapuille, jotka tungin viiteen tyhjään vesi-ilmapalloon. Sen jälkeen työnsin tyhjän ja suljetun vesi-ilmapallon suuremman ilmapallon sisään ja täytin sen vedellä. Sen jälkeen jäädytin pallon. Juhlissa annoin lapsille jäädytetyt vesi-ilmapallot ja näin lapset joutuivat pähkäilemään kuinka saavat viestin jään sisältä sekä ratkomaan salatekstin. Kun jääpallo saatiin sulatettua ja teksti ratkottua, olikin kakun ja herkkujen vuoro.

Olin myös varannut lapseni nimellä kustomoidun Pokemon-bingon, mutta aika loppui kesken emmekä kerenneet pelata sitä. Täältä voit käydä tekemässä oman Pokemon-bingon.

Haaveilimme mieheni kanssa Poke-pallo pinjatan tekemisestä, mutta koska kyseessä oli luokkasynttärit ja paikalla lapsia yli 20 ajattelimme turvallisuuden kannalta olevan parempi ettei pinjataa lähdetä hutkimaan tällä kertaa. :) Jos joku muu innostui asiasta niin esim. täältä lisää vinkkejä pinjatan tekoon. Aika kului niin nopeasti isolla porukalla!

Pokemon koristelu


Pokemon synttärikoristeluja
Koska tosiaan kaikki kaupat myyvät tällä hetkellä "Ei oota" Pokemon tavaroiden osalta eikä esim. synttärikattausta Pokemon-teemalla taida edes Suomesta saada, oli kaikki koristelu DIY-tyyppistä. Väkertelimme mieheni kanssa ja myös lasten kanssa hauskoja Pikachu origameja pöytäkoristeiksi. Taittelu on oikeasti aika helppo ja jopa meidän 5-vuotias sai sellaisen taiteltua avustettuna.Lisäksi olimme koristelleet tilan punaisilla, keltaisilla ja mustilla ilmapalloilla. Kattauksessa toimi hyvin myös punainen, keltainen ja musta serveteissä, laseissa ja lautasissa. Väreillä saa mukavasti Pokemon fiilistä aikaan.

Pokemon kaverilahja

Synttäreiden lopuksi kaikki saivat diplomit Pokemon harjoitusleiristä. Valkoisiin paperipusseihin olimme laittaneet karkkeja ja sinetöineet ne tyttäreni nimellä varustetuilla Poke-pallosinetillä. Template löytyy esim. täältä. Jokainen sai myös mukaansa Pikachu-origamin.

Pokemon harjoitusleiriltä sai myös diplominOli todella mukavat, mutta luonnollisesti vauhdikkaat syntttärit. Hyvin saimme mieheni kanssa handlattua homman, mutta kuvaamiselle ei jäänyt kovinkaan paljoa aikaa. Olimme vuokranneet läheisestä puistosta tilat, jotka toimivat hyvin kun lapsia oli paljon. Ihana suloinen tyttöni pian jo 7-vuotta!

Kiinnostaako lapsiperheaiheet?

Blogillani on facebook-sivut. Käy tykkäämässä Bubble bath time. Julkaisen siellä uusimmat blogitekstini sekä jaan lapsiin ja perheisiin liittyviä juttuja.
Instagramissa @bubblebathtimeblog jaan kuvia arjestamme enemmän ja ajantasaisemmin.


Seuraa blogiani facebookissablogit.fi instagramissa

Our oldest daughter is turning seven next week and we had a Pokemon training camp birthday party for her classmates. There were 21 kids - boys and girls at the party. What a show! ;) But so much fun


5 kommenttia:

 1. Ihanat juhlat! Juuri suunnittelen pokemon juhlia:)

  VastaaPoista
 2. Ihanat juhlat! Juuri suunnittelen pokemon juhlia:)

  VastaaPoista
 3. Vau, en voi kun nostaa hattua, kun järkkäsitte noin hienot juhlat koko luokalle. Itsestä ei siihen olisi, meillä on pidetty vieraiden maksimääränä niin monta kuin sankari täyttää vuosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Muurahainen. Kyllä tuollainen koko luokan kutsuminen on kieltämättä aikamoinen projekti. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...