torstai 15. syyskuuta 2016

Rapujuhlat

Tulevaa syksyä enteilee ehdottomasti rapujuhlat. Tuo perinteinen ja odotettu juhlakausi on ah niin herkullinen. Meillä on erään ystäväperheen kanssa ollut jo noin 10 vuoden ajan perinteenä syödä yhdessä rapuja joka syksy. Lisäksi saimme tänä vuonna joukkoomme erään vanhan ystävän, joka on viime vuodet asunut Etelä-Amerikassa, mutta nyt sattui olemaan Suomessa. Mieheni on tuntenut nuo ystävät lapsuudesta saakka ja on mahtavaa, että myös lapsemme ovat tunteneet jo vauvasta saakka toisensa.


Punainen on rapujuhlien väri ja väriteeman voi viedä aina koristelusta, tarjoiltavaan ruokaan ja pukeutumiseen asti. Alkupalaksi meillä tarjoiltiin tomaattikeittoa, jonka olin maustanut Koskenlaskija-juustolla. Keiton kaverina oli patonkia.


Pääruokana oli illan sankarit eli ravut. Meitä oli viisi aikuista ja kuusi lasta juhlapöydän ääressä. Rapuja oli varattuna 160 kpl. Lisäksi pöydässä oli myös kuorittuja sekä kuorellisia katkarapuja. Rapujen määrän arviointi on mielestäni todella hankalaa. Jostain luin 8-15 kpl/ruokailijan suosituksesta. Rapuja olisi meidän juhlissa riittänyt muutama kymmen vähemmän ja katkarapuja jäi myös jonkun verran syömättä. Lapset nauttivat erityisesti katkaravuista, koska ne saa niin helposti kuorittua.
Rapujuhliin kuuluu ehdottomasti laulut ja puheet. Laulu raikasi kauaksi järvellä.
Lisää vinkkejä rapujen syömiseen ja rapulauluihin KLIK ja tässä kuvien kanssa ohjeet rapujen syöntiin. Jos rapujuhlat ovat tuntemattomampi juttu, niin täältä voi lukea vinkkejä rapujuhlien etiketistä. Rapujuhlien järkkäämisen muistilista täältä. Rapukausi alkoi 21.7 kello 12 ja jatkuu aina lokakuun loppuun asti, joten rapujuhlat jos toisetkin kerkeää vielä hyvin järjestää.Myös lapset rakastavat rapuja ja meidän 3-veekin jaksoi puuhastella rapujen parissa :)


Illalla paljuiltiin ja nautittiin ystävien seurasta. Olipa hauska viikonloppu mökillä!Kiinnostaako lapsiperheaiheet?

Seuraa blogiani facebookissablogit.fi instagramissa

1 kommentti:

  1. oi, rapujuhlat on ihania :) Itse tykkään ravustaa ja ravut ovat herkkua <3 Tunnelmallisia kuvia! Hyvää loppuviikkoa :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...