torstai 27. lokakuuta 2016

Halloween kurpitsa

Halloween juhlat ovat aivan käsillä. Nyt on viimeistään hyvä hetki aloittaa koristeiden suunnittelu ja asujen valinta. Asujen suhteen kannattaakin pitää kiirettä sillä tuntuu, että ne hupenevat hurjaa vauhtia kaupoista. Minusta on ihanaa, että Halloween on vihdoin rantautunut myös Suomeen. Esikoisella on koulussa naamiaiset ja vanhempainyhdistys järjestää koululaisille Halloween-discon. Myös muita teemaan sopivia tapahtumia järjestetään ympäriinsä.

Halloween kurpitsan kaivertaminen on oma taiteen lajinsa ja kuuluu ehdottomasti Halloweeniin. Mielestäni pimeessä loistava kurpitsalyhty tuo mukavasti tunnelmaa syksyisiin iltoihin. Pienten lasten kurpitsajuhlissa ei kuitenkaan tarvitse olla niin hirveän jännittävää vielä. Kokeilimme tehdä tällaisen söpön Muumi-kurpitsan. Helppoa kuin heinänteko! 


Tarvitset vain

- kurpitsan
- halutun malliset piparkakkumuotit
- vasaran

Ohje: Naputtele piparkakkumuotit kurpitsaan kiinni. Sen jälkeen leikkaa kurpitsan kansi auki ja kaiverra kurpitsa tyhjäksi. Kun kurpitsa on kaiverrettu, irrottele veitsen avulla Muumin sisäosa irti ja lopuksi myös piparkakkumuotti. That's it!
Niin ja koska meillä on kotona eri-ikäisiä Halloween-juhlijoita, erilaisten intressien ja pelonsietokykyjen kanssa, niin meillä tehtiin toiselle puolelle kurpitsaa Muumit ja toiselle puolelle perinteinen Halloween-naama.Niin ja viimeinen vinkki! Kurpitsa kannattaa laittaa kasvamaan keväällä jo kompostin päälle mökille tai mummolaan. Meillä isoisä kasvattaa joka vuosi jättiläiskurpitsat lastenlapsilleen. Kurpitsoista tulee mielettömän kokoisia! Niiden kasvua on hauska seurata kesän mittaan ja syksyllä on todellinen sadonkorjuufiilis, kun 15 kiloinen kurpitsa raahataan mummolasta kotiin. ;) Kiinnostaako lapsiperheaiheet?

Blogillani on facebook-sivut. Käy tykkäämässä Bubble bath time. Julkaisen siellä uusimmat blogitekstini sekä jaan lapsiin ja perheisiin liittyviä juttuja huumoria unohtamatta.
Instagramissa @bubblebathtimeblog jaan kuvia arjestamme enemmän ja ajantasaisemmin.

Seuraa blogiani facebookissablogit.fi instagramissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...