perjantai 25. marraskuuta 2016

Vinkit stressittömään jouluun

Stressitön joulu? Onko se edes mahdollista?? On se, ainakin minun mielestä. Tottakai jouluun kuuluu kiirettä ja enemmän puuhaa kuin arkeen, mutta eipä se juhla tuntuisi juhlalta, jos ei vähän puuhastelisi ja laittaisi. Sitten on mukava nauttia joulunpyhinä!

Kuinka sitten jouluvalmistelut onnistuvat ilman stressiä? Tässä ajattelin nyt hieman jakaa vinkkejäni. Kaiken A ja O on varmasti hyvä suunnitelma ja ajoitus. Listaan tulevat tehtävät tai oikeastaan kaivan tietokoneen uumenista marraskuun puolessa välissä joka vuotisen To do- excel-taulukon. Jaan hommat tasaisesti eri viikoille ja päiville, jolloin ei kiirus ja stressi keräänny joulun alusviikolle. Ja mikä estää joulufiiliksen aloittamisen jo hyvissä ajoin. Pikkuhiljaa laitan ensiksi valoja ja siitä sitten joulukoristeita lisäämällä siirrytään kohti joulua. Joulukorttikuvaus ajoittuu mm. aina marraskuun viimeiseen viikonloppuun. ;)

Yksi iso kuluerä ja stressi on tietysti joululahjat. Pyrin aloittaman joululahjojen hankinnan jo viimeistään marraskuussa, jolloin kulut ja hankinnat jakaantuvat tasaisemmin. Toiset keräävät joululahjoja jo koko vuoden, mutta itse olen niin huono pitämään yllätyksiä ja unohdan jo hankitut lahjat, joten olen todennut, että marraskuu on hyvä aika aloittaa joululahjavalmistelut. Lisäksi erityisesti pienten lasten lahjatoiveet saattavat vaihdella hyvin nopeallakin syklillä, joten niitä en hirveän paljon aikaisemmin tästäkään syystä osta. Nyt vinkkaankin kaikkia stressittömästä joulusta haaveilevia tarttumaan hurjan hienoihin Black Friday tarjouksiin, joita Naantalin ja Ruissalon kylpylässä on juuri nyt tarjolla. Olen niin ihastunut, että Black Friday on rantautunut Suomeen. Tuo joulumyynnin aloituspäivä on loistava mahdollisuus tehdä joululahjahankinnat hyvissä aleissa helposti mm. netin kautta. Naantalin ja Ruissalon kylpylöiden Black Fridayssa on huimia tarjouksia - käy tsekkaamassa. Huomaathan, että tarjoukset ovat voimassa vain Black Fridayna eli perjantaina 25.11.2016!!

Mikä olisikaan ihanampaa, kuin upea miniloma ja lahjakortti kylpylään? Varmasti upea lahja niin nuorelle parille, omille vanhemmille, isovanhemmille tai omalle vaimolle, lapsen hoitajalle kuin kenelle tahansa, jolle haluat antaa jotakin rentouttavaa lahjaksi sisältäen ripauksen luxusta. Entäpä koko perheen kylpyläreissu? Yhteinen aika on varmasti mieluinen lahja tässä kiireisessä elämässä. Itse ainakin suosin lahjakortteja erityisesti aikuisille, joilla on jo kaikkea.

Black Fridayn alesta joululahjat edullisesti ja ajoissa! Glögi kuumaksi ja netin ääreen!Yksi stressiä aiheuttava tekijä on tietysti jouluruuat. Ne on hyvä jakaa tasaisesti kaikkien kesken ja tehdä vain ne kaikista lempparimmat ja mieleisimmät herkut pöytään. Meidän perheessä jokainen tuo ne omat bravuurinsa ja niistä saadaan koottua se meidän perheen perinteinen joulupöytä. Kun kaikki tekevät muutaman sortin, on niiden valmistaminenkin mukavaa eikä rankkaa suorittamista. Meidän suvussa on ainakin käynyt vuosien saatossa niin, että kalapöytä on kasvanut vuosi vuodelta suuremmaksi, kun taas kinkku ja laatikot saavat entistä pienemmän osan joulupöydässä. Ja mikä estää jouluruokien ostamista. Olen huomannut, että myös työpaikkaruokalat myyvät jouluruokia ennakkotilauksesta. Mikäs sen näppärämpää kuin kiikuttaa ruuat suoraan kotiin töistä varsinkin tällaisena vuonna, jolloin joulunpyhiä ei montaa ole.

Minusta jouluvalmistelut ovat olennainen osa joulua ja haluan nauttia tästä joulun alusajasta täysillä, koska itse joulu menee niin hurjan nopeasti ohi! I love it!


Yhteistyö Sunborn hotelsien kanssa. Teksti sisältää mainoslinkkejä!


Kiinnostaako lapsiperheaiheet?

Blogillani on facebook-sivut. Käy tykkäämässä Bubble bath time. Julkaisen siellä uusimmat blogitekstini sekä jaan lapsiin ja perheisiin liittyviä juttuja huumoria unohtamatta.
Instagramissa @bubblebathtimeblog jaan kuvia arjestamme enemmän ja ajantasaisemmin.

Seuraa blogiani facebookissablogit.fi instagramissa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...