lauantai 21. tammikuuta 2017

Laskettelureissu lasten kanssa

Kuten Instagram seuraajani @bubblebathtimeblog huomasivat, olimme viime viikonloppuna mahtavalla laskureissulla Himoksella. Perinteinen kolmen perheen viikonloppureissu Himokselle ajoittuu aina tammikuulle, niin tänäkin vuonna. Himos on loistava viikonloppukohde. Se on Helsingistä n. 3 tunnin ajomatkan päässä, rinteitä on mukavasti ja eritasoisille laskijoille löytyy vaihtoehtoja. Parasta ehkä on lapsiperheen näkökulmasta se, että siellä on aivan loistava lastenrinneratkaisu.


Hyvin pian jo aloitteleva laskija pääsee laskemisen makuun ja yksin kulkemaan lastenrinnettä ja hissiä. Pikkurinteen vierestä löytyy sitten kaksi vähän taitavammille lapsille sopivia rinteitä ja niissä nappihissi. Tämän lastenrinne kokonaisuuden vieressä on kota, jossa voi paistaa makkaraa, iso pulkkamäki ja pieni puisto, joissa "keinuhevosia" ja pieni liukumäki yms. Lapsiperhe on hyvin viihdytetty tuolla kompaktilla alueella. Lasten rinteiden vieressä on mukavia isoja rinteitä, joita sitten taitavammat ja isommat lapset voivat mennä. Ja vaikka olin meidän nuorimmaisen kanssa lasten rinteillä niin pystyin silti näkemään isompien tyttöjen laskut kun he tulivat isoja rinteitä alas. Aivan loistavaa!

Kaiken kukkuraksi meidän mökki oli aivan lastenrinteiden tuntumassa, joten pääsimme kulkemaan kävellen ja pulkalla rinteiden ja mökin väliä. Aamuisin klo 10 olimme rinteessä ja laskimme muutaman tunnin. Sitten tulimme lounaalle mökille. Lapset pötköttivät ja katsoivat vähän videota ja leikkivät kimpassa ja sitten lähdimme lepohetken jälkeen takaisin rinteeseen vielä 2-3 tunniksi. Illalla oli sauna ja ulkoporeallas viihdettä, leffailtaa ja muuta hauskaa. Perfect!
Illalla syötiin hyvin, nautittiin ystävien seurasta ja lilluttiin porealtaassa. Porukkaa koostuu tosiaan kolmesta perheestä ja yhteensä kuudesta lapsesta, joista kaikki ovat sattumoisin tyttöjä ja lähes saman ikäisiä kaikki. Tytöt ovat tunteneet toisensa jo vauvasta asti, joten oleminen ja yhteiset tekemiset soljuvat hyvin yhteen. Sitä naureskeltiinkin aikuisten kesken. Tämä oli nyt viides yhteinen reissu Himokselle. Mitähän se on sitten kun on 15. yhteinen reissu. Tytöillä poikaystävät mukana ja meno villiä ;)

Lasten nukahdettua me aikuiset pääsimme lämpöisiin poreisiin, vähän kuohuvaa, hyviä ystäviä ja mukavia juttuja. Tällä porukalla on aina niin hauskaa!
Niin ja meidän 3-vee oppi laskemaan ihan kunnolla ja menemään nappihississäkin yksin. Ekaluokkalainen aloitti tänä talvena laudalla. Ajattelimme, että tämä olisi sopiva talvi treenailuun, nyt kun vielä 3-veen kanssa kuitenkin pysymme melko loivissa rinteissä. Samalla 7-veelle riittää touhua laudan kanssa pikkumäissä ja näin koko perhe pysyy about kasassa. Tästä talvesta tulee paras laskutalvi ihan varmasti!


Kiinnostaako lapsiperheaiheet?

Blogillani on facebook-sivut. Käy tykkäämässä Bubble bath time. Julkaisen siellä uusimmat blogitekstini sekä jaan lapsiin ja perheisiin liittyviä juttuja huumoria unohtamatta.
Instagramissa @bubblebathtimeblog jaan kuvia arjestamme enemmän ja ajantasaisemmin.

Seuraa blogiani facebookissablogit.fi instagramissa.

1 kommentti:

  1. Meilläkin 6-vuotias haaveilee lumilautailusta - aiotaan kokeilla vuokravälineillä.
    Nuorimmainen aloitti viime vuonna 1,5-vuotiaana laskettelun. Kokemuksia löytyy blogista https://koikkelastakajahtaa.blogspot.fi/2017/01/15-vuotias-laskettelee.html

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...