sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Auron, Ranska

Pieni paluu reissuumme Alpeille, kuten aikaisemmin lupasin.
Tässä kuvaus meidän pääkohteestamme Auronista, joka valikoitui paikaksi aivan sattumalta. Löysimme edulliset lennot Nizzaan ja sen jälkeen googlettamalla Auron vaikutti täydelliseltä kohteella meille. Auron sijaitsee vain 1,5 h ajomatkan päässä Nizzan lentokentältä. Tunnelma Nizzan kentällä oli meistä huvittava, palmupuita ja suksipusseja.


Olimme vuokranneet auton ja vaihto koneesta vuokra-autoon oli näppärää ja nopeaa. Nizzan kenttä on pieni, joten suhaamiseen ei aikaa mene. Reilu 3 tunnin lento ja 1,5 h automatka - 1 h aikaero teki matkasta todella houkuttelevan verrattuna moneen Suomen kohteeseen. Ja sen lisäksi että puhutaan yli 2000 metrin huipuista ja 135 kilometristä rinteitä. Täytyy sanoa, I love it!
Matka Auroniin oli paikoitellen todella vuoristoinen ja kapea. Kädet hikoillen ajoimme vuoren ulkoreunaa nuollen kapeita vuoristoteitä kohti määränpäätä. Täytyy sanoa, että kartanlukijaa hippasen jännitti ja tämä aihe, ajaako kuski liian lujaa ja jarruttaako ajoissa kurviin olikin ainut aihe, joka nosti hieman kireyttä meidän välille koko reissun aikana. Tämä erityisesti sen jälkeen kun olimme pohtineet, että onkohan vuokra-autossa talvirenkaat alla, kun auto vuokrattiin Nizzasta palmupuiden alta....


Auron on ihana! Todella autenttinen ranskalainen alppikylä. Se on kaukana perinteisestä skimbaturistikohteesta. Auron viettää tänä vuonna juhlavuotta - 80 vuotta alppimenoa on aika kunnioitettava saavutus!


Auronin rinteet ovat huikeat, mutta monin osin melko vaativat ainakin jos miettii pienten lasten näkökulmasta. Jyrkänteitä ja kapeikkoja on jonkin verran eikä paikassa mielestäni ollut yhtään vihreää rinnettä. Siniset olivat mukavia ja ala-koululaiset kokeneet lapset varmasti pärjäisivät niissä, mutta esim. meidän perheen kokoonpanolla ei Auronin rinteille ole vielä asiaa. Toki Auronissakin on lastenalue ja "aukea" jossa lasten kanssa olisi voinut olla. Pulkkamäkeä yms. mutta pienille lapsille löytyy parempiakin paikkoja Alpeilta. Aikuisille ja vanhemmille lapsille sen sijaan Auron on huikea paikka! Mahtavia rinteitä ja upeita maisemia.

Aikuisen hissilippu kolmeksi päiväksi kahteen kohteeseen oli noin 100 euroa. Lasi viiniä 2000 metrissä pari euroa. Love it!After ski oli ainakin tammikuussa meidän ollessa siellä hyvin maltillinen. Torstai-iltana suosituimman baarin asiakaskunta koostui lähinnä ski patroleista ja illalliselle patonkia hakeneista patonkikauppareissulta poikenneista ohikulkijoista. Viikonloppuna nizzalaiset ja muut lähialuiden asukkaat saapuivat vuorille. Silti meno oli hillityn tyylikästä!
Itse kylä on pieni ja keskusaukion luistinradan ympärille sijoittuvat suurin osa ravintoloista, kaupoista ja puodeista sekä kylän muutamat baarit.


Keskusaukion Le White ravintola oli ehdoton suosikkimme. Muitakin hyviä menun suhteen oli, mutta Le White oli ehdottomasti tunnelmallisin ja meidän mieleen.


 Ihana paikka ja iso suositus kaikille, jotka kaipaavat autenttista alppimenoa!

Kiinnostaako lapsiperheaiheet?

Blogillani on facebook-sivut. Käy tykkäämässä Bubble bath time. Julkaisen siellä uusimmat blogitekstini sekä jaan lapsiin ja perheisiin liittyviä juttuja huumoria unohtamatta.
Instagramissa @bubblebathtimeblog jaan kuvia arjestamme enemmän ja ajantasaisemmin.


Seuraa blogiani facebookissablogit.fi instagramissa.

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...