sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Reissu Ranskan Alpeille

Vihdoin pääsen koneen ääreen kertomaan viime viikonlopun matkastamme. Tosiaan melko ex tempore 1,5 viikon varoituksella lähdimme viime viikon torstaina reissuun. Laskettelu ja Nizza ei ainakaan minun korvissani kuulostanut kovinkaan matchaavalta parilta, mutta niin se vain on, että Nizzan kentältä on vain 1,5 tunnin ajomatka lähimmille rinteille, jotka nekin ovat Suomen mittakaavassa aivan huikeita, vai mitä mieltä olette yli 2000 metrin huipuista ja 135 kilometristä rinteitä!!


Viikonlopun ainut tarkoitus oli nauttia mahtavista rinteistä, auringosta, puuterilumesta, hyvästä ruuasta ja toisistamme. Tältä osin kuten muutenkin matka oli totaalisen onnistunut!


Aamulla söimme herkullisen aamiaisen hotellilla, jonka jälkeen pakkasimme kamat ja lähdimme rinteeseen. Hotellimme oli 80 metrin päässä cabiinista, joten siirtymät olivat vaivattomia. Laskeminen oli niin siistiä, että emme meinanneet malttaa pitää taukoja. Vihdoin noin kello 13-14 aikoihin valkkasimme rinneravintolan, johon istahdimme tauolla. Hyvää musaa, aurinkoa ja rentoa meininkiä. Aivan mielettömän hyvää ruokaa ja tunnelma oli taattu. Alpeilla ruokailu on osa laskettelunautintoa. Hyviä ravintoloita löytyy ja ruokalistaan on usein panostettu.Kunnon tauon jälkeen jaksoikin laskea kunnes hissit menivät kiinni n. 16-17 aikoihin. Vikalla cabiinilla kylään ja after skihin. Afterissa fiilisteltiin päivän laskuja, kateltiin kuvia ja videoita ja eihän Ranskassa voi olla ilman että herkuttelisi juustoilla.


Vaikka Auron on pieni moniin turistiskimbakohteisiin nähden, löytyy sieltä muutama ihana tyylikäs ravintola kuten tämä Le White. Iltaisin tuli herkuteltua pääsääntöisesti mountain menun antimilla - fondueta, raclettea, paistettua brietä yms.


Aivan mielettömän upea reissu. Kirjoitan vielä erilliset postaukset Isola 2000 ja Auronista, noista kahdesta paikasta, joissa vierailimme. Arviot kohteista ja niiden soveltuvuudesta lapsiperheille, sillä tämähän ei missään nimessä jää tähän. Suunnitteilla on jo uusi reissu Alpeille! Hullaannuttiin aivan täysin, viime kerrasta oli aivan liian pitkä aika. Ensi kerralla otamme lapsetkin mukaan!Kiinnostaako lapsiperheaiheet?

Blogillani on facebook-sivut. Käy tykkäämässä Bubble bath time. Julkaisen siellä uusimmat blogitekstini sekä jaan lapsiin ja perheisiin liittyviä juttuja huumoria unohtamatta.
Instagramissa @bubblebathtimeblog jaan kuvia arjestamme enemmän ja ajantasaisemmin.

Seuraa blogiani facebookissablogit.fi instagramissa.

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...