perjantai 10. maaliskuuta 2017

Isola 2000, Ranska

Vihdoin esittelyssä toinenkin viime Alppi-reissumme kohteistamme - Isola 2000. Isola 2000 ja Auron sijaitsevat noin tunnin etäisyyksiltä toisistansa. Kilometrejä ei ole paljoa, mutta Isola 2000 viimeiset kilometrit ovat serpentiinitietä ja vauhti on hidas erityisesti aikoina joilloin turistibussit kapuavat kohteeseen myös.
Nizzan kentältä on Isola 2000 kohteesen myös se noin 1,5 tunnin ajomatka. Me teimme Isola 2000 vain päiväretken ja sen päivän kokemuksella muutamia huomioita paikasta.

Isola 2000 on rakennettu n.1970-luvulla ja muistuttaa siksikin perinteisempää alppikohdetta.


Isola 2000 on kohde, johon ehdottomasti voisin viedä meidän pienet laskijat. Kohde sijaitsee vuorien välissä, turvallisessa solassa. Solassa on toooodella pitkä vihreä rinne, jota lapset voisivat suhata vaikka koko viikon. On todella vaikea arvioida rinteen pituutta, mutta about 1-2 kilometrin rinteessä on pomppuja ja ratoja yms. kivaa lapsille. Matkan varrella on mm. mahdollisuus videoida oma lasku. Mutta parasta rinteessä on se, että vaikka lasku menisi sivuilta vähän pitkäksi niin se ei haittaa tiputuksia tai muita vaaran paikkoja ei tuolla alueella ole. Isola 2000:ssa löytyy myös muita kivoja vihreitä rinteitä. Isola 2000:ssa on myös plussaa se, että keskusta sijaitsee aivan rinteillä, joten pienten lasten kanssa taukojen pitäminen on helppoa.


Keskustan alueella on paljon ravintoloita. Terassia vieri vieressä, joissa voi napsia snackia ja muuta huikopalaa. Osa on ihan perushampparipaikkaa, mutta löytyy muutama kivakin lounaspaikka, jossa on mukava levähtää lounaalle.


Mielestäni Isola 2000 on perusalppikohde ilman mitään suurempaa luxusta. Lasten kanssa voisin viettää loman Isola 2000:ssa rinteiden vuoksi, mutta aikuisporukalla menisin muualle.


Illalla nautittiin afterissa trendikkäästi Piscine-drinksut ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...