torstai 11. toukokuuta 2017

Legoland, Tanska

Vietimme viime viikonloppuna pitkän viikonlopun Tanskassa. Aivan huippukivaa! Lensimme perjantaiaamuna klo 7 Kööpenhaminaan. Vaivaisen 1h40min lennon jälkeen ja 1h aikaeron jälkeen, olimme aamulla klo 7.40 Kööpenhaminassa. Vuokrasimme auton lentokentältä. Kenttä on pieni ja car rental centeriin pääsee ilmaisella shuttle bussilla, joten hyvin pian, tosin pienoisen vuokrauskämmin jälkeen olimme jo auto alla, lapset kyydissä ajamassa kohti Billundia. Autonvuokrauskämmillä tarkoitan sitä, että olin vuokrannut auton etukäteen netistä. Kaikki meni hienosti ja maksoin auton etukäteen. Vuokraustiskille saapuessamme meille tuli puheeksi että olemme matkaamassa Legolandiin. Vuokraaja siihen, että tämän auton vuokrausehtojen mukaan autolla voi ajaa vain 90 km/päivä ja sen jälkeen jokaisesta ylimenevästä kilometristä veloitetaan per km. Auts! No selvittelyjen ja tuskailujen jälkeen päätimme kuitenkin vuokrata ko. auton. Legolandiin on reilu 250 kilometrin matka ja olisimme paikan päällä kolme vuorokautta, joten what a heck!


Eli matkaan siis päästiin. Pysähdyimme hyvin pian aikaiselle lounaalle, jonka jälkeen tytöt nukahtivat päiväunille. Aikaisen aamun väsymys saatiin karisteltua automatkalla ja oli mukava ajella Tanskan halki yli upeiden siltojen rauhallisessa tunnelmassa miehen kanssa rupatellen. Automatka Kööpenhaminasta Billundiin oli ehdottomasti vaivansa väärti. Tanska oli meille entuudestaan tuntematon kohde, joten senkin vuoksi oli mukava nähdä miltä siellä näyttää!


Olimme vuokranneet hotellin aivan Legolandissa sijaitsevasta Legoland hotellista ja hotellista Lego Friends huoneen. Todellinen Lego Friends fanien unelmamatka! Vanhemmatkin pärjäsivät hotellissa ihan hyvin. ;)  Hotellihuoneessa oli lapsille yllätysöahja - tietysti Lego Friendsejä. Huoneesta löytyi myös pari laatikkoa hoteelin legoja, joiden parissa kului tovi jos toinenkin. Hotellissa oli myös kivaa ohjelmaa mm. Treasure hunt oli hauskaa ajanvietettä illallisen jälkeen. Hotelli oli todellellinen lasten paikka!Legoland hotellissa oli illallisen aikana mahdollista tavata prinsessoja Meet & Greet tyyppisesti. Prinsessat tulivat illallispöytään juttelemaan ja sehän oli lapsista mukavaa. Myös Legolandissa oli päivän aikana Meet & Greet aikoja.


Hotellin respasta voi ostaa liput puistoon ja huvipuistoon on oma sisäänkäynti suoraan hotellista. Legoland oli täydellinen meidän lasten ikäisille (7,5 ja 3). 7-vuotias n. 125 cm pääsi kaikkiin laitteisiin ja hän nautti niistä aivan suunnattamasti. Nuoremmat pääsivät lähes kaikkiin yhdessä vanhemman kanssa. 3-veellä oli touhuamista pienempien laitteissa ja kaikki viihtyivät tosi hyvin! Legoland on erityisen loistava pienempien lasten paikka. Alle 10-vuotiaat lapset ovat mielestäni täydellinen kohderyhmä paikkaan. Tietysti riippuu paljon lapsesta!


Legoland on varmasti erityisesti tunnettu sen pienoismaailma-alueestaan. Lapsetkin viihtyivät pieniä yksityiskohtia katsellessa ja erilaisia liikkuvia toimintoja ihastellessa.


Legolandissa on tietysti paljon muutakin. Laitteita, leikkialue ja paljon muuta huvipuistoille ominaista menoa!
Legolandissa on myös modernimpia laitteita. 4D lasit päässä taisteltiin mm. Ninjago maailmassa. Adventure world oli meistä paras ja siellä ehdottomasti Polar X-plorer. Huikeita ja yllättäviä efectejä modernissa vuoristoradassa, vai mitä mieltä olet hurjasta ajosta oikeiden pingviinien lomassa?


Kaikki oli niin legoa aina legon mallisista ranskalaisista lego jätskiin asti!


Täydellinen loma!


Kiinnostaako lapsiperheaiheet?

Blogillani on facebook-sivut. Käy tykkäämässä Bubble bath time. Julkaisen siellä uusimmat blogitekstini sekä jaan lapsiin ja perheisiin liittyviä juttuja huumoria unohtamatta.
Instagramissa @bubblebathtimeblog jaan kuvia arjestamme enemmän ja ajantasaisemmin.


Seuraa blogiani facebookissablogit.fi instagramissa.

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...